• 07-10-2015 Testamentul lui Stefan cel Mare (reprodus de Dimitrie Cantemir)
• 07-10-2015 Ceausescu, batjocorit inainte de a fi inmormantat
• 07-10-2015 Niels Bohr, fizician danez ce a intrat in conflict deschis cu Einstein
• 07-10-2015 CE NU A VRUT HITLER SA SE VADA: cum arata aceasta fotografie inainte sa fie retusata de propaganda oficiala
• 07-10-2015 Descoperirea spectaculoasa facuta de arheologii danezi. „Este o semnatura foarte personala”
• 07-10-2015 Ce s-a intamplat astazi, 7 octombrie, in istorie
• 06-10-2015 Alerta la Muzeul German din Munchen. O bomba americana de 250 de kg, descoperita in gradina
• 06-10-2015 Herzog, de Saul Bellow
• 06-10-2015 Misteriosul oras care nu se vede decat din cer - FOTO
• 06-10-2015 «Momentum» - VIDEO
• 06-10-2015 Grigore Lese va sustine un concert de Craciun pe 20 decembrie, la Sala Palatului
• 06-10-2015 Corul de Copii Radio calificat in finala Concursului "Let The Peoples Sing"
• 06-10-2015 Un nou record pentru "Biblia pierduta" a lui Igor Bergler: 3.200 de exemplare vandute in primul weekend
• 06-10-2015 Fostul presedinte ungar Arpad Goncz a decedat la varsta de 93 de ani
• 06-10-2015 In sfarsit, misterul a fost elucidat: Identitatea lui Jack Spintecatorul!
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Trailer Filme
Video Divertisment
Muzica Populara
Video Sport

Obiceiurile ciudate din cultura popoarelor lumii

 

Turnurile tacerii

Zoroastrienii credeau ca trupul uman este impur si nu ar trebui sa polueze pamantul dupa moarte prin inmormantare sau incinerare. Ei duceau cadavrele in "turnul tacerii", reprezentat de un platou montan inalt, si abandonat animalelor salbatice si fortelor naturii. Dupa ce ramaneau doar oasele uscate si albite de soare, aceastea erau adunate si dizolvate in var nestins.

"Inmormantarile in copaci"

Triburile indigene din multe parti ale lumii au descoperit ca cea mai buna modalitate de a "scapa" de cadavre era de a le suspenda. Triburi din Australia, Columbia Britanica, sud-vestul Americii si Siberia, practicau "inmormantarile in copaci", care implicau infasurarea cadavrului intr-un giulgiu sau intr-o bucata de material textil si agatarea lui intr-un carlig pentru a se descompune.

Navele funerare ale vikingilor

Vikingii isi petreceau viata pe mare. Dupa moarte, vikingii instariti erau pusi pe o corabie umpluta cu alimente, bijuterii, arme si chiar servitori si animale, pentru a le asigura confortul in viata de dincolo. Corabiile erau apoi incendiate, ingropate sau lasate sa pluteasca in deriva pe mare. Destinatia finala a razboinicilor vikingi era Valhalla.


In loc sa incerce sa ingroape cadavrele in solul stancos, tibetanii isi transporta mortii pe varful muntelui unde-i ofera drept hrana vulturilor. Ramasitele umane sunt amestecate cu faina si lapte pentru a se asigura ca nu va mai ramane nimic din corpul decedatului.

In 1960 guvernul comunist chinez a scos in afara legii aceasta practica, insa ea a redevenit legala in 1980.

Cadavrele din mlastina

In Evul Mediu anumiti indivizi erau inmormantati in mlastinile din nordul Europei. Datorita compozitiei chimice a mediului in care au fost inmormantate, aceste cadavre s-au conservat foarte bine, oferind un excelent material de studiu pentru arheologi si antropologi.

Plastinarea

Este o modalitatea de conservare a cadavrelor dezvoltata de anatomistul Gunther von Hagens, cunoscut drept Dr. Death. Tehnica de conservare a cadavrelor folosita de anatomistul german consta in indepartarea apei si a grasimilor, dupa care se introduc anumite substante plastice, astfel incat se pastreaza aspectul proaspat, cadavrul nu se strica si nici nu miroase.

Ceremoniile de incinerare din Bali

Ceremoniile funerare ale hindusilor din Bali se desfasoara intr-o atmosfera de carnaval. Care de ceremonie insotesc corpul decedatului catre locul de incinerare, unde acesta este asezat intr-un recipient in forma de taur si incinerat.

Criogenarea

Este actualmente practicata asupra celor care au fost declarati legal morti. Imediat dupa deces cadavrele doritorilor sunt conservateintr-o solutie de nitrogen lichid pana la momentul cand moartea va deveni un fenomen reversibil.

Mumificarea

Implica indepartarea tuturor organelor interne, inclusiv a creierului. Cadavrul era umplut apoi cu materiale uscate cum ar fi rumegusul si infasurate in fasii de panza de in. Egiptenii credeau ca mumificarea conserva sufletul pentru calatoria in viata de apoi.


Urmareste CULTURAL.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau