• 04-03-2015 Castelul Martinuzzi. Cum a ajuns primul castel renascentist din tara noastra doar o legenda - FOTO
• 04-03-2015 EL este cel care a supravietuit 11 zile sub RUINELE provocate de seism
• 04-03-2015 Cultul secretului. Mecanismele cenzurii in presa comunista, de Emilia Sercan
• 04-03-2015 140 de ani de la primul meci de hochei pe gheata
• 04-03-2015 «X/Y» - Barbati - femei, femei - barbati...
• 04-03-2015 Soprana Angela Gheorghiu debuteaza in rolul principal din "Werther", pe scena Operei din Viena
• 04-03-2015 Misterioasa piatra Roseau
• 04-03-2015 Ministrul Culturii deplage moartea actorului George Motoi
• 04-03-2015 Billie Holiday, inclusa in Hall of Fame de la Apollo Theater, cu ocazia centenarului nasterii sale
• 04-03-2015 Imagini INGROZITOARE! Sfarsitul lumii, pictat detaliat intr-o biserica
• 04-03-2015 Referinte asupra operei lui Nikolai Gogol
• 04-03-2015 Primul muzeu din Romania este la un pas de inchidere
• 04-03-2015 Jean-FranIois Champollion, omul care a reusit sa stabileasca metoda pentru descifrarea hieroglifelor
• 04-03-2015 Ateneul Tatarasi din Iasi cauta actori
• 04-03-2015 Abraham Baldwin, unul din parintii fondatori ai SUA
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Trailer Filme
Video Divertisment
Muzica Populara
Video Sport

Obiceiurile ciudate din cultura popoarelor lumii

 

Turnurile tacerii

Zoroastrienii credeau ca trupul uman este impur si nu ar trebui sa polueze pamantul dupa moarte prin inmormantare sau incinerare. Ei duceau cadavrele in "turnul tacerii", reprezentat de un platou montan inalt, si abandonat animalelor salbatice si fortelor naturii. Dupa ce ramaneau doar oasele uscate si albite de soare, aceastea erau adunate si dizolvate in var nestins.

"Inmormantarile in copaci"

Triburile indigene din multe parti ale lumii au descoperit ca cea mai buna modalitate de a "scapa" de cadavre era de a le suspenda. Triburi din Australia, Columbia Britanica, sud-vestul Americii si Siberia, practicau "inmormantarile in copaci", care implicau infasurarea cadavrului intr-un giulgiu sau intr-o bucata de material textil si agatarea lui intr-un carlig pentru a se descompune.

Navele funerare ale vikingilor

Vikingii isi petreceau viata pe mare. Dupa moarte, vikingii instariti erau pusi pe o corabie umpluta cu alimente, bijuterii, arme si chiar servitori si animale, pentru a le asigura confortul in viata de dincolo. Corabiile erau apoi incendiate, ingropate sau lasate sa pluteasca in deriva pe mare. Destinatia finala a razboinicilor vikingi era Valhalla.


In loc sa incerce sa ingroape cadavrele in solul stancos, tibetanii isi transporta mortii pe varful muntelui unde-i ofera drept hrana vulturilor. Ramasitele umane sunt amestecate cu faina si lapte pentru a se asigura ca nu va mai ramane nimic din corpul decedatului.

In 1960 guvernul comunist chinez a scos in afara legii aceasta practica, insa ea a redevenit legala in 1980.

Cadavrele din mlastina

In Evul Mediu anumiti indivizi erau inmormantati in mlastinile din nordul Europei. Datorita compozitiei chimice a mediului in care au fost inmormantate, aceste cadavre s-au conservat foarte bine, oferind un excelent material de studiu pentru arheologi si antropologi.

Plastinarea

Este o modalitatea de conservare a cadavrelor dezvoltata de anatomistul Gunther von Hagens, cunoscut drept Dr. Death. Tehnica de conservare a cadavrelor folosita de anatomistul german consta in indepartarea apei si a grasimilor, dupa care se introduc anumite substante plastice, astfel incat se pastreaza aspectul proaspat, cadavrul nu se strica si nici nu miroase.

Ceremoniile de incinerare din Bali

Ceremoniile funerare ale hindusilor din Bali se desfasoara intr-o atmosfera de carnaval. Care de ceremonie insotesc corpul decedatului catre locul de incinerare, unde acesta este asezat intr-un recipient in forma de taur si incinerat.

Criogenarea

Este actualmente practicata asupra celor care au fost declarati legal morti. Imediat dupa deces cadavrele doritorilor sunt conservateintr-o solutie de nitrogen lichid pana la momentul cand moartea va deveni un fenomen reversibil.

Mumificarea

Implica indepartarea tuturor organelor interne, inclusiv a creierului. Cadavrul era umplut apoi cu materiale uscate cum ar fi rumegusul si infasurate in fasii de panza de in. Egiptenii credeau ca mumificarea conserva sufletul pentru calatoria in viata de apoi.


Urmareste CULTURAL.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau