• 22-05-2015 Descoperire COLOSALA! Cine s-ar fi gandit ca asa ceva e posibil? Uite ce au gasit la locul unei mari CATASTROFE! Orasul a disparut, dar EI au RAMAS!
• 22-05-2015 Drumul egal al fiecarei zile, de Gabriela Adamesteanu
• 22-05-2015 Dovada ca minunile exista: A fost gasita o sticla aruncata in mare in urma cu 100 de ani! Oamenii au amutit cand au vazut ce era in ea
• 22-05-2015 Castelul din Mediesu Aurit este in litigiu si nu a fost renovat de 70 de ani
• 22-05-2015 «The Strain» - VIDEO
• 22-05-2015 Eveniment Horia-Roman Patapievici la Bookfest 2015
• 22-05-2015 Festivalul de film de la San Sebastian va acorda din acest an un premiu nou
• 22-05-2015 Colectia de gravuri Theodor Aman scoasa la licitatie pe 28 mai
• 22-05-2015 Alexandru-Vlad Ciurea vorbeste despre neuroanatomia din picturile lui Michelangelo, duminica, la TNB
• 22-05-2015 Lucruri nestiute despre insecte
• 22-05-2015 Tineretea lui Henric al VIII-lea al Angliei
• 22-05-2015 Castelul Bran, cel mai vizitat muzeu din Romania
• 22-05-2015 Hurezeanu: Distrugerea orasului antic Palmyra de catre Statul Islamic ar fi una din marile nenorociri ale umanitatii
• 22-05-2015 Institutia gheiselor - scurt istoric
• 22-05-2015 Cariera si opera lui Garabet Ibraileanu
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Trailer Filme
Video Divertisment
Muzica Populara
Video Sport

Obiceiurile ciudate din cultura popoarelor lumii

 

Turnurile tacerii

Zoroastrienii credeau ca trupul uman este impur si nu ar trebui sa polueze pamantul dupa moarte prin inmormantare sau incinerare. Ei duceau cadavrele in "turnul tacerii", reprezentat de un platou montan inalt, si abandonat animalelor salbatice si fortelor naturii. Dupa ce ramaneau doar oasele uscate si albite de soare, aceastea erau adunate si dizolvate in var nestins.

"Inmormantarile in copaci"

Triburile indigene din multe parti ale lumii au descoperit ca cea mai buna modalitate de a "scapa" de cadavre era de a le suspenda. Triburi din Australia, Columbia Britanica, sud-vestul Americii si Siberia, practicau "inmormantarile in copaci", care implicau infasurarea cadavrului intr-un giulgiu sau intr-o bucata de material textil si agatarea lui intr-un carlig pentru a se descompune.

Navele funerare ale vikingilor

Vikingii isi petreceau viata pe mare. Dupa moarte, vikingii instariti erau pusi pe o corabie umpluta cu alimente, bijuterii, arme si chiar servitori si animale, pentru a le asigura confortul in viata de dincolo. Corabiile erau apoi incendiate, ingropate sau lasate sa pluteasca in deriva pe mare. Destinatia finala a razboinicilor vikingi era Valhalla.


In loc sa incerce sa ingroape cadavrele in solul stancos, tibetanii isi transporta mortii pe varful muntelui unde-i ofera drept hrana vulturilor. Ramasitele umane sunt amestecate cu faina si lapte pentru a se asigura ca nu va mai ramane nimic din corpul decedatului.

In 1960 guvernul comunist chinez a scos in afara legii aceasta practica, insa ea a redevenit legala in 1980.

Cadavrele din mlastina

In Evul Mediu anumiti indivizi erau inmormantati in mlastinile din nordul Europei. Datorita compozitiei chimice a mediului in care au fost inmormantate, aceste cadavre s-au conservat foarte bine, oferind un excelent material de studiu pentru arheologi si antropologi.

Plastinarea

Este o modalitatea de conservare a cadavrelor dezvoltata de anatomistul Gunther von Hagens, cunoscut drept Dr. Death. Tehnica de conservare a cadavrelor folosita de anatomistul german consta in indepartarea apei si a grasimilor, dupa care se introduc anumite substante plastice, astfel incat se pastreaza aspectul proaspat, cadavrul nu se strica si nici nu miroase.

Ceremoniile de incinerare din Bali

Ceremoniile funerare ale hindusilor din Bali se desfasoara intr-o atmosfera de carnaval. Care de ceremonie insotesc corpul decedatului catre locul de incinerare, unde acesta este asezat intr-un recipient in forma de taur si incinerat.

Criogenarea

Este actualmente practicata asupra celor care au fost declarati legal morti. Imediat dupa deces cadavrele doritorilor sunt conservateintr-o solutie de nitrogen lichid pana la momentul cand moartea va deveni un fenomen reversibil.

Mumificarea

Implica indepartarea tuturor organelor interne, inclusiv a creierului. Cadavrul era umplut apoi cu materiale uscate cum ar fi rumegusul si infasurate in fasii de panza de in. Egiptenii credeau ca mumificarea conserva sufletul pentru calatoria in viata de apoi.


Urmareste CULTURAL.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau