• 26-07-2016 ATAC ARMAT in SPITALUL UNIVERSITAR DIN BERLIN. HAOS IN GERMANIA!
• 26-07-2016 Asa arata noua casa din Franta a Ronei Hartner! - FOTO
• 26-07-2016 Se spune ca drumul judetean este BANTUIT. Vezi cine cauzeaza accidentele
• 26-07-2016 Un mister inca neelucidat - Moartea tatalui lui Ion Iliescu
• 26-07-2016 Profetia parintelui Ilie Cleopa despre Apocalipsa
• 26-07-2016 S-au ingrozit cand au vazut fotografia. "A fost acolo tot timpul" - FOTO
• 26-07-2016 Vedetele au dat probe pentru rolul lui Han Solo - VIDEO
• 26-07-2016 Pare o casa parasita, dar e incredibil ce se intampla in interiorul ei! Proprietarul i-a aflat secretul abia dupa ce a cumparat-o
• 26-07-2016 Biletele pentru repetitiile spectacolului de la Teatrul Luceafarul sunt puse astazi la vanzare
• 26-07-2016 Actorul Ricardo Darín a fost premiat pentru intreaga cariera
• 26-07-2016 Ce uraste regina Elisabeta la Kate Middleton
• 26-07-2016 Descoperire uimitoare la o specie de dinozaur gasita in Romania
• 26-07-2016 Eveniment inedit: se inaugureaza Muzeul Tezaurului Romanesc de la Tismana
• 26-07-2016 Franta: Doi barbati inarmati cu cutite au luat cinci ostatici intr-o biserica. Preotul a fost ucis, atacatorii, impuscati
• 26-07-2016 Turcia, mesaj de ultima ora pentru Rusia
Trailer Filme
Video Divertisment
Muzica Populara
Video Sport

Obiceiurile ciudate din cultura popoarelor lumii

 

Turnurile tacerii

Zoroastrienii credeau ca trupul uman este impur si nu ar trebui sa polueze pamantul dupa moarte prin inmormantare sau incinerare. Ei duceau cadavrele in "turnul tacerii", reprezentat de un platou montan inalt, si abandonat animalelor salbatice si fortelor naturii. Dupa ce ramaneau doar oasele uscate si albite de soare, aceastea erau adunate si dizolvate in var nestins.

"Inmormantarile in copaci"

Triburile indigene din multe parti ale lumii au descoperit ca cea mai buna modalitate de a "scapa" de cadavre era de a le suspenda. Triburi din Australia, Columbia Britanica, sud-vestul Americii si Siberia, practicau "inmormantarile in copaci", care implicau infasurarea cadavrului intr-un giulgiu sau intr-o bucata de material textil si agatarea lui intr-un carlig pentru a se descompune.

Navele funerare ale vikingilor

Vikingii isi petreceau viata pe mare. Dupa moarte, vikingii instariti erau pusi pe o corabie umpluta cu alimente, bijuterii, arme si chiar servitori si animale, pentru a le asigura confortul in viata de dincolo. Corabiile erau apoi incendiate, ingropate sau lasate sa pluteasca in deriva pe mare. Destinatia finala a razboinicilor vikingi era Valhalla.


In loc sa incerce sa ingroape cadavrele in solul stancos, tibetanii isi transporta mortii pe varful muntelui unde-i ofera drept hrana vulturilor. Ramasitele umane sunt amestecate cu faina si lapte pentru a se asigura ca nu va mai ramane nimic din corpul decedatului.

In 1960 guvernul comunist chinez a scos in afara legii aceasta practica, insa ea a redevenit legala in 1980.

Cadavrele din mlastina

In Evul Mediu anumiti indivizi erau inmormantati in mlastinile din nordul Europei. Datorita compozitiei chimice a mediului in care au fost inmormantate, aceste cadavre s-au conservat foarte bine, oferind un excelent material de studiu pentru arheologi si antropologi.

Plastinarea

Este o modalitatea de conservare a cadavrelor dezvoltata de anatomistul Gunther von Hagens, cunoscut drept Dr. Death. Tehnica de conservare a cadavrelor folosita de anatomistul german consta in indepartarea apei si a grasimilor, dupa care se introduc anumite substante plastice, astfel incat se pastreaza aspectul proaspat, cadavrul nu se strica si nici nu miroase.

Ceremoniile de incinerare din Bali

Ceremoniile funerare ale hindusilor din Bali se desfasoara intr-o atmosfera de carnaval. Care de ceremonie insotesc corpul decedatului catre locul de incinerare, unde acesta este asezat intr-un recipient in forma de taur si incinerat.

Criogenarea

Este actualmente practicata asupra celor care au fost declarati legal morti. Imediat dupa deces cadavrele doritorilor sunt conservateintr-o solutie de nitrogen lichid pana la momentul cand moartea va deveni un fenomen reversibil.

Mumificarea

Implica indepartarea tuturor organelor interne, inclusiv a creierului. Cadavrul era umplut apoi cu materiale uscate cum ar fi rumegusul si infasurate in fasii de panza de in. Egiptenii credeau ca mumificarea conserva sufletul pentru calatoria in viata de apoi.


Urmareste CULTURAL.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri