News Flash:

10 lucruri de stiut despre populatiile antice

9 Ianuarie 2014
2010 Vizualizari | 0 Comentarii
Aheii–este numele colectiv poporului din Iliada- Homer, acestia reprezinta forta greceasca. Totusi acestui colectiv i se mai atribuie niste denumiri: danaani- acesta este numele primului trib care a dominat Peloponezul si zona din apropiere de Argos  si argivi- vine de la numele primei capitale a aheilor,Argos.
Amoriti- denumirea este atribuita unui popor din a II-a jumatate a mileniului III i.Hr. care a ocupat o parte din Mesopotamia si era vorbitor al unei limbi semitice. Acestia sunt cunoscuti in randul popoarelor sub diferite denumiri precum : Mar.Tu- sumerieni, Tidnum sau Amurrūm- akkadieni, Amar- egipteni, scrie historia.ro.
Auruncii- populatie de origine italica ce a locuit in jurul mileniului I i.Hr. in sudul Italiei. Limba vorbita de aurunci face parte din grupul oscana. Sursele romane ii descrie ca pe o populatie neevoluata, care preferau sa traiasca in sate defensive in varful dealurilor.
Edomitii- sunt membrii entitatii etnice si statale antice bazata pe o uniune de triburi, vorbitori de o limba semita. Edomitii sunt mentionati in Biblia ebraica. Au fost anexati , in mai multe randuri, regatului Iudeii, pierdandu-si definitiv regatul in timpul invaziei bbiloniene. In epoca greco-romana erau cunoscuti sub numele idumei insa, cu timpul, edomitii au fost asimilati de catre evreii antici.
Lucanii- este numele unui popor antic din Italia, vorbitor de limba oscana( sau umbriana) –din familia limbilor italice. Numele triburilor lor erau : Atinati, Bantini, Eburini, Grumentini, Numestrani, Potentini, Sontini, Sirini, Tergilani, Ursentini, Volcentani.( Naturalis Historia, III, 98. de Plinius cel Batran ).
Marcomanii- “locuitorii de frontiere” , reprezinta un trib antic germanic inrudit cu suebii si longobarzii. Acestia au purtat razboaie impotriva Imperiului Roman.
Quazii- sunt membrii unui trib germanic stabilit in Moravia in secolul I d. Hr. Quazii au purtat batalii cu Imperiul Roman in timpul imparatului Marc Aureliu, impreuna cu marcomanii, sarmatii precum si alte triburi.
Sabinii- sunt membrii unui grup etnic italic, stabilit in nord-estul Latium-ului. Potrivit legendei lupta dintre romani si sabini, a dus la rapirea sabinelor, rapire ordonata de catre Romulus.
Volscii- este numele unui popor antic italic. Acestia se pare ca au locuit zone partial deluroase sau mlastinoase din sudul regiunii Latium Lazio, intre Aurunci,  Samniti si Hernici.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aheii poporului iliada- homer amoriti auruncii edomitii iudeii lucanii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018931 (s)