News Flash:

"100 de ani in 10 cadre" – o metoda alternativa de abordare a Marii Uniri

12 Octombrie 2017
364 Vizualizari | 0 Comentarii
100
Proiectul cultural educational "100 de ani in 10 cadre", organizat de asociatia Neo Art, se va desfasura, pana la 8 noiembrie, in patru licee din Bucuresti: Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul teoretic Stefan Odobleja, Liceul Dimitrie Paciurea si Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza.

Cele patru institutii de invatamant vor gazdui o serie de seminarii, dezbateri, prezentari si expozitii, inspirate de Centenarul Marii Uniri si realizate de si pentru liceeni, in coordonarea unor importanti artisti vizuali contemporani. Proiectul propune o metoda alternativa la cursurile obisnuite de istorie si arta, cu scopul de a identifica si reprezenta momente importante ale crearii Romaniei, precum si o abordare multidisciplinara.

Vezi si Expozitie – concurs de machete „Padurile Bucovinei”, la Muzeul de Stiintele Naturii

Evenimentele se bucura de participarea urmatorilor traineri, artisti vizuali si profesori: Anca Boeriu, Mihai Zgondoiu, Cosmin Paulescu, Marius Burhan, Alexandu Ciubotariu aka Pisica Patrata, Petru Lucaci, Sergiu Chihaia, Maria Cioata.

 Pana la 29 octombrie 2017 se vor desfasura in cadrul liceelor ateliere de banda desenta si prezentari ale momentelor importante din Centenar. Elevii vor realiza o serie de cate 10 cadre de banda desenata in cadrul workshop-urilor sustinute de artisti si profesori, din care se va face o selectie, pentru editarea revistei "100 de ani in 10 cadre".

In cea de a doua etapa a proiectului, care va avea loc in perioada 1-8 noiembrie, se va organiza expozitia cu lucrarile selectate la Galeria Galateca, lansarea revistei si premierea celor sase castigatori, pe baza alegerilor juriului de specialitate.

In plus, va avea loc dezbaterea finala, o serie de 4 prezentari de artist (artist talk) si 4 mini-expozitii.

La finalul lunii noiembrie proiectul va fi itinerat la Berlin, unde va fi lansat la Galeria Fantom.

"100 de ani in 10 cadre" ofera participantilor sansa de a interactiona cu artisti importanti si personalitati culturale si isi propune sa sprijine exprimarea artistica prin banda desenata a unor teme importante pentru identitatea nationala.

"Putem sa vorbim despre ideea de a invata istorie prin desen, ilustratie, in mod special prin banda desenata, care este o forma de comunicare foarte atractiva pentru generatia tanara, exprimand ideile intr-un mod direct si usor de perceput." – Anca Boeriu, manager de proiect
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

seminarii dezbateri expozitii crearii romaniei
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1890 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019306 (s)