News Flash:

15 octombrie - Ziua Mondiala a femeii din mediul rural

15 Octombrie 2013
2483 Vizualizari | 0 Comentarii
Ziua internationala a femeilor din mediul rural a fost marcata la 15 octombrie 2008, pentru prima data, dupa stabilirea ei de catre Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 62/136 din 18 decembrie 2007.
Ideea celebrarii, in fiecare an, a unei Zile mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul unei Conferinte a ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, in septembrie 1995. 
Propunerile pentru organizarea unei astfel de zile au venit din partea mai multor organizatii: Federatia Internationala a Producatorilor Agricoli (IFAP), Asociatia mondiala a femeilor din zona rurala (ACWW), Reteaua Asociatiilor femeilor africane din zona rurala (NARWA) si Fundatia Summitul Mondial al Femeilor (WWSF).  Acest eveniment a fost considerat modul pragmatic de a obtine recunoasterea si sustinerea pentru rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural, care se ocupa de obicei cu agricultura sau detin mici afaceri. Femeile din mediul rural reprezinta mai mult de un sfert din populatia lumii. Ele contribuie la bunastarea familiilor lor si la dezvoltarea economiei rurale. Din cauza rolului lor cheie privind productia de alimente si a sigurantei acestora s-a decis ca Ziua internationala a femeilor din mediul rural sa fie aniversata la 15 octombrie, cu o zi inainte de Ziua Mondiala a Alimentatiei, potrivit vacantelatara.ro.
In tara noastra, Ziua Internationala a Femeii din Mediul Rural a fost sarbatorita pentru prima data incepand cu anul 1999 la Moieciu, judetul Brasov. Incepand cu acel an au fost organizate diverse manifestari  cu specific traditional, impreuna cu Asociatia Nationala a Femeilor din Mediul Rural-ANFMR- in localitati-simbol, precum : Moieciu, Brasov, Rasinari, Sibiu; Rucar,Arges; Balvanyos,Covasna, Perisor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

15 octombrie acww
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013519 (s)