News Flash:

A avut sau nu dreptate Charles Darwin

20 Noiembrie 2013
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
Odata cu publicarea „Despre originea speciilor”, pe 24 noiembrie 1859, Charles Darwin a pornit o avalansa de critici care a durat timp de 150 de ani si care si astazi este un subiect de discutie important in societatea mondiala, fie ca esti in Statele Unite, fie ca esti in Romania, scrie realitatea.net.
Desi teoria evolutiei prin selectie naturala este astazi acceptata in majoritatea cadrelor academice din toata lumea, deschiderea la informatie pe care a oferit-o internetul a situat lucrarea lui Darwin intr-o mare de pseudo-stiinta din care se lupta si acum sa iasa. Problema este ca cei are sustin ca Charles Darwin se inseala au doar fragmente de informatie si nici nu poseda o pregatire stiintifica suficienta pentru a intelege ca exista argumente solide, din punct de vedere biologic si genetic, teoria evolutiei bazandu-se pe dovezi serioase si nu doar pe cateva fosile, asa cum se crede.
Antidarwininistii au o multitudine de argumente care par a justifica, cel putin la nivel superficial, pornirea lor impotriva uneia dintre cele mai disputate teorii din istoria omenirii, dar doar trei dintre acestea reapar mereu in dezbateri. Aceasta enumerare este descrisa din perpectiva anti-darwinistilor.
1. Fiecare copil nascut este neajutorat si dovedeste ca Darwin s-a inselat.
Teoria evolutiei ar mai putea fi descrisa si ca „supravietuirea celui mai puternic”, sau mai bine spus „celui mai bine adaptat”. Cele mai multe mamifere si pasari dau nastere unor progenituri neajutorate, in locul unora puternice si adaptate vietii din primele secunde ale vietii. Nici Darwin sau neo-darwinistii nu pot explica acest fapt. Fiecare copil nascut contrazice Teoria Evolutiei.
Cand Darwin isi formula ideiile, a ales sa omita faptul ca puii mamiferelor si pasarilor nu pot supravietui decat cu ingrijiri indelungate pentru ca teoria sa nu putea explica acest lucru.
2. Nu exista un mecanism genetic viabil care sa explice teoria lui Darwin.
Darwinistii sustin ca cele mai simple forme de viata bacteriene au evoluat, in timp, in animale mult mai complexe. Cea mai simpla bacterie are 500 de gene, iar omul peste 22.000 de gene. Pentru ca bacteria sa evolueze pana la om, organismele ar trebuie sa aiba posibilitatea de a adauga informatie genomului, dar nu exista nici un mecanism pentru asa ceva. Genele sunt capabile sa treaca prin mutatii, dar nu pot fi adaugate altele. Acest fapt demonstreaza clar ca Darwin s-a inselat.
3. Teoria evolutei nu a produs o formula matematica functionala.
Toti oamenii de stiinta sunt de acord ca matematica este adevaratul limbaj al stiintei. Fiecare teorie foloseste cuvinte pentru a descriere si postulare, dar adevaratul test ale unei teorii sunt numerele si matematica. Formulele matematice disting stiinta de minciuna.
O formula poate fi testata. Nu poti testa insa cuvinte. Numerele sunt precise, iar formulele sunt la fel in toata lumea, chiar daca vorbim alte limbi, si sunt cele care disting legile de o teorie. Cercetatorii nu au fost capabili sa ofere o formula care explice teoria evolutiei si nimeni nu a reusit sa cuantifice ipotezele pe care le sustine. Milioane de oameni de stiinta au incercat sa ofere o solutie si toti au esuat.
Motivul este foarte simplu. O asemenea formula nu exita pentru ca teoria evolutiei darwiniste este gresita.
Chiar daca Charles Darwin a dat exemple in cartea sa si si-a sustinut teoriile cu ajutorul mai multor experimente, chir si 150 de ani mai tarziu, apar saptamanat lucrari stiintifice care sustin ipotezele sale. De cele mai multe ori sunt descrise insa intr-un limbaj exclusivist, care le inconjoara de mister, iar misterul este de cele mai multe ori invocat ca metoda de a ascunde adevaratele rezultate de publicul larg.
Este imposibil sa existe o conspiratie la nivel global care sa ascunda „adevarul” cu privire la evolutie, dar spatiul urias dintre stiinta care sustine experimentele si concluziile cercetatorilor si pseudo-stiinta care domina masele, nu va face lucrurile mai usoare. Teoria lui Darwin va fi un subiect dezbatut si mistificat in continuare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

charles darwin critici teoria evolutiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2037 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013074 (s)