News Flash:

A cincea editie a Festivalului 'HolnapUtán' la Teatrul Szigligeti Oradea

10 Martie 2017
232 Vizualizari | 0 Comentarii
Teatrul Szigligeti Oradea
Teatrul Szigligeti organizeaza a cincea editie a Festivalului 'HolnapUtán' ('Poimaine'), care va avea loc intre 6-9 aprilie. Editia din acest an se bazeaza pe spectacolele unor trupe de teatru binecunoscute pe plan autohton si international, dar include si un workshop dedicat studentilor la actorie si regie la universitatile din regiunea noastra.

In cele patru zile de festival, va vom astepta cu sase spectacole de teatru, o expozitie de afise, concerte, respectiv intalniri cu creatorii productiilor. Invitatii Teatrului Szigligeti vor fi precum Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara, Teatrul Tamási Áron Sfantu Gheorghe, Universitatea de Teatru si Film de la Budapesta, respectiv Universitatea de Arte Targu Mures.

Festivalul are ca scop prezentarea unor artisti binecunoscuti, dar si debutanti, astfel programul evenimentului va cuprinde spectacole de o importanta deosebita, regizate de Radu Afrim, Eszter Novák, Sardar Tagirovsky, Attila Balogh si Márta Vargyas.

Pe langa spectacole, Teatrul Szigligeti a lansat si un workshop dedicat studentilor academiilor de teatru cu limba de predare maghiara din regiune (Budapesta, Kaposvár, Novi Sad, Cluj Napoca si Targu Mures). Cei 12 studenti la actorie participanti vor realiza un spectacol bazat pe textele scrise de Henriette Kemenes, Evelin Jock, Zsuzsa Ozsváth, Dóra Marcutiu-Rácz, Tamás Lovassy Cseh, László Edgár Varga si Árpád Levente Biró, sub indrumarea studentilor la regie Szófia Deli (Targu Mures), respectiv Jakab Tarnóczi (Budapesta). Supraveghetoarea workshopului 'HolnapUtán Projekt' va fi regizoarea prof. univ. Eszter Novák, directorul artistic al Trupei Szigligeti. Spectacolul astfel realizat in cursul celor patru zile de festival va avea loc in data de 9 aprilie, de la ora 17, in Studioul Szigligeti.

Pentru cele trei spectacole ale festivalului care vor avea loc pe scena mare, sunt disponibile abonamente de festival la pretul de 40 de lei. Biletele pot fi achizitionate in agentia de bilete a festivalului, respectiv online, pe www.biletmaster.ro.

Teatrul Szigligeti isi anunta publicul vorbitor de limba romana ca spectacolul 'Detalii naive si total lipsite de profunzime din viata si moartea unui spectator' se va derula cu traducere simultana, astfel numarul locurilor disponibile este limitat, biletele putand fi achizitionate ecxlusiv la agentia de bilete. Aceasta este deschisa de luni pana vineri intre orele 14-19, respectiv cu o ora inaintea fiecarui spectacol.

Festivalul 'HolnapUtán' — Program

6-9 aprilie 2017, Teatrul Szigligeti

6 aprilie, 17:00, Teatrul Arcadia Teatrul Maghiar de Stat Cluj 'Homemade' r.: Márta Vargyas

6 aprilie, 20:00, Sala Mare Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timisoara 'Detalii naive, total lipsite de profunzime din viata si moartea unor spectatori' r.: Radu Afrim

7 aprilie, 16:00 Teatrul Arcadia Universitatea de Arte Targu Mures 'Kiadjamagát' r.: Péter Forgách

7 aprilie, 19:00, Sala Mare Universitatea de Teatru si Film, Budapesta 'George&Cole' r.: Eszter Novák

8 aprilie, 18:00, Studioul Szigligeti Teatrul Szigligeti 'Casting' r.: Attila Balogh

9 aprilie, 19:00, Sala Mare Teatrul Tamási Áron, Sfantu Gheorghe Moliere: 'Burghezul gentilom' r.: Sardar Tagirovsky

Bilete: www.biletmaster.ro

Agentia de bilete: L-V: 14-19, S-D: o ora inainte de inceperea spectacolelor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

teatrul szigligeti holnaput n poimaine spectacolele trupe teatru regie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1739 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018081 (s)