News Flash:

Acestea sunt datoriile financiare ale unor tari catre Romania…

15 Ianuarie 2015
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
In timp ce guvernele Romaniei care s-au tot perindat la carma tarii au facut umilitoare plecaciuni diverselor institutii financiare internationale pentru acordarea de imprumuturi impovaratoare pentru acest popor, dobanzile uimitoare ale imprumuturilor mai vechi cresteau vertiginos pe secunda.

Misterioase par aceste paradoxuri cand tari precum Rusia, Germania, Irak, Libia, Siria, Mozambic, Ukraina, Cuba, Egipt, Vietnam, Angola, Zambia, si astea sunt doar tari care au datorii mai importante catre Romania ,lista fiind in realitate mult mai lunga…

Dar sa le luam pe rand:

Rusia este de departe cel mai vechi datornic al Romaniei. Tezaurul Romaniei este tezaurul care a fost trimis in Rusia in timpul primului razboi mondial si care nu a mai fost niciodata returnat in intregime. El includea tezaurul Bancii Nationale a Romaniei, valori apartinand unor diverse banci romanesti private, societati comerciale, persoane particulare, colectii de arta, bijuterii, arhive, etc. Toate acestea au fost transportate din Romania spre Rusia tarista in timpul primului razboi mondial, cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

Dupa Marea Revolutie din Octombrie si preluarea puterii de catre comunisti, sub conducerea lui Lenin, proaspat instalata putere sovietica a sechestrat tezaurul si a refuzat restituirea acestuia. Aceasta a fost partial restituit, in trei transe separate, in anii 1935, 1956 si 2008, ca un semn de bunavointa al sovieticilor si ulterior al rusilor. Dar cea mai mare parte din tezaur a ramas nerestituit, fapt pentru care el ramane un subiect sensibil in relatiile diplomatice dintre Romania si Rusia.La 4 iulie 2003 s-a incheiat Tratatul privind relatiile prietenesti si de cooperare dintre Romania si Federatia Rusa.

Vezi si Ce s-a descoperit in ROMANIA cu ajutorul satelitului! Imaginea a facut inconjurul LUMII!


Partea rusa a refuzat reglarea problemei tezaurului prin tratat; in schimb s-a agreat totusi constituirea unei comisii de istorici romani si rusi care sa studieze chestiunea. Comisia s-a intalnit pentru prima data in perioada 19- 21 octombrie 2004, la Bucuresti, copresedintii acesteia fiind profesorul Ioan Scurtu, respectiv academicianul Alexandr Oganovici Ciubarian. Cu toate acestea lucrarile comisiei nu au avansat foarte mult pana in prezent.

In 19 aprilie 2004 firma germana Capital Consulting a transmis catre Banca Nationala a Romaniei, o oferta de retrocedare a celor 93,4 tone de aur din partea Moscovei, dar BNR nu a raspuns niciodata acestei oferte, venita pe canale private, din partea Kremlinului, scrie piatza.net.

Germania are catre Romania o datorie restanta inca din anul 1947.Pare surprinzator dar asa si este. Profesorul doctor Radu Eugen Golban, care a fost concediat de la Universitatea de Vest din Timisoara, pentru ca a descoperit datoria istorica a Germaniei fata de Romania, este contrazis de Banca Nationala a Romaniei. Purtatorul de cuvant al acestei institutii, Adrian Vasilescu, spune ca presupusa datorie este mai mica, de aproximativ un miliard de marci germane.

Vezi si Cum FMI – Fondul Monetar International distruge natiunile

Adrian Vasilescu recunoaste ca Germania ar avea o datorie fata de Romania, dar precizeaza ca este vorba de o “restanta” care dateaza din 1947, de pe vremea schimburilor cu marfuri dintre cele doua state. De atunci “ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de marci germane”, explica Vasilescu si adauga ca acesti bani nu mai pot fi recuperati, pentru ca “nu exista niciun fel de document si nicio creanta”.Ciudat nu-i asa?Oare care loja franc-masonica dirijeaza in asa fel datoriile financiare pe care le are de recuperat Romania urmarind sa nu recuperam nimic dar sa ne indatoram pana la vanzarea acestei tari,bucata cu bucata…
Dupa calculele facute de profesorul Radu Eugen Golban, banii ar fi de miliarde de euro.

In 2005 datoria Irakului catre Romania era de 2, 6 miliarde de dolari. Relatia privilegiata pe care Nicolae Ceausescu a avut-o cu Sadam Hussein a facut ca Romania sa investeasca enorm in Irak. Noi le-am facut drumuri, foraje petroliere, cai ferate, fabrici ciment si armament, lucrari de irigatii. Ei ar fi trebuit sa ne dea petrol si bani.

Ce s-a intamplat cu datoria? Clubul de la Paris, aceeasi instanta care in 1981 obliga Romania sa-si plateasca datoriile, in 2005 ne-a cerut sa iertam datoria statului irakian in proportie de 80%, mai bine de 2 miliarde de dolari, iar restul datoriei a fost esalonat pe 23 de ani cu 5 ani de gratie. Prin urmare, Irakul isi termina de platit datoriile abia in 2028.Acelasi model s-a aplicat si in cazul altor tari. Romania a fost obligata sa uite de banii pe care ii avea de primit.

Vezi si Casa REGALA a DECIS! Anuntul facut in urma cu putin timp a uimit Romania!

Libia. Relatia deosebita a lui Ceausescu cu colonelul Ghaddafi a fost fructificata in nenumarate contracte comerciale. Noi am facut in Libia drumuri, zeci de scoli, sute de blocuri, am exportat arme.
Libienii au fost marinimosi si au permis romanilor sa concesioneze un camp petrolifer, Murzuk. Pe 20 de ani cu posibilitate de prelungire. Pana in 1993, statul roman a investit acolo peste 50 de milione de dolari.Guvernul Vacaroiu vinde concesia unor spanioli. Tranzactia se deruleaza prin Rompetrol, companie a statului. O parta din plata se face la incheierea tranzactiei, iar restul de bani 85 de milioane de dolari urmand sa fie platiti in timp.

Rompetrol se privatizeaza, iar cele 85 de milioane nu ajung la stat, ci in conturile companiei.Reprezentantii companiei petroliere sunt cat se poate de fermi, nu au de gand sa dea statului nici un ban.Asa ca incompetenta sau interesul celor de la Finante adauga noi sume pe lista banilor pierduti de Romania. Mai trebuie precizat doar ca din zacamintele din Murzuk, inainte de criza libiana, s-a scos doar anul trecut petrol de peste 1 miliard si jumatate de dolari.

In plus, din Libia au mai ramas de recuperat si alte cateva zeci de milioane de dolari pentru drumurile facute de romani. Nu stiu daca in acest caz mult blamata masonerie ar mai putea fi acuzata,cred ca aici au primat multe interese pur personale ale unor compatrioti,care mai devreme sau mai tarziu vor da socoteala…

Vezi si Bucuresti, capitala Principatelor Romane Unite

Mozambic.In 2007, printr-un acord semnat, s-a redus datoria externa a Mozambicului fata de Romania cu 90%, cu conditia ca restul s-o plateasca.In 2007, Mozambicul se arata dispus sa dea proprietati in locul datoriei. Ciudat lucru, dar noi nu doar ca nu primim proprietati in Mozambic, ci iertam o datorie de 126 de milioane de dolari.

Siria.Cazul Siriei este relevant. Romania a facut acolo rafinarii, fabrici de ciment, combinate chimice, irigatii pe mii de hectare. Investitiile s-au derulat prin Industrial Export, o companie a statului.In 1990 datoria Siriei se ridica la o suta de milioane de dolari. Dupa revolutie, Industrial Export a recuperat in conturile proprii 36 de milioane de dolari.Secretarul de stat, cel care se ocupa de recuperarea datoriilor eterne, habar n-are de soarta celor 36 de milioane venite din Siria.

Ukraina.Un loc in care Romania a investit enorm: aproape un miliard de dolari. Acum aceasta investitie nici macar nu apare pe vreo lista oficiala pentru recuperare. Dolinska. Un oras ucrainean cu 20.000 de locuitori, la 700 de kilometri de Romania. Pentru cei mai multi dintre noi, numele nu inseamna nimic. Orasul este construit de romani. Noi le-am facut spitalul, scoala, primaria, blocurile si drumurile.

Langa oras se intinde combinatul, un colos pe 1300 de hectare. Povestea esecului de la Krivoi Rog incepe in 1986, cand cinci tari socialiste au inceput lucrarile la acest obiectiv imens, din care urmau sa primeasca minereu. In ’97, ucrainienii au oprit lucrarile si acolo totul s-a transformat intr-o tinta pentru hoti. Unul dintre fostii angajati are curajul sa vorbeasca.”O sleahta de hoti si de mafioti. O caracatita, un fel de panza de paianjen, care e impenetrabila acolo”, spune Costel Paun, fost angajat Krivoi Rog.

La “Romania, te iubesc” s-a aratat anul trecut povestea de la Krivoi Rog. Statul roman inca mai plateste 2 milioane de dolari pe an pentru paza si conservarea mamutului industrial. Mafia ucraineana si-a facut de cap aici si a furat cat de mult a putut. Pe teritoriul lor ucrainenii fac ce vor. Pare sa nu mai conteze ca romanii au si ei drepturi in combinat. Explicabil intr-un fel: de la Ministerul Economiei n-a mai fost acolo nici un control de ani de zile.In schimb, au acces nemijlocit ucrainenii si daca ei nu vor, acolo nu misca nimic.

In urma reportajului difuzat la “Romania, te iubesc”, ministrul Adrian Videanu a trimis prima data dupa mai bine de 10 ani Corpul de control al ministerului in Ucraina. Concluzia cercetarilor? Totul este sub control, doar ca Romania ramane cu inca o gaura in buget. Neagra.

Cuba.Si in tara lui Fidel Castro, Romania a investit enorm. De la armament la tractoare sau camioane. Pe vremuri primeam tutun sau zahar cubanez. Acum, nu mai primim nimic. O datorie care depaseste un miliar de dolari. Unul dintre cele mai importante obiective facute de romani acolo este uzina de crom-nichel Las Camariocas.

Cubanezii au inghetat relatiile cu noi si, desi recunosc datoria istorica, incearca s-o uite.Neglijata de autoritatile noastre, din incompetenta sau interes, recuperarea datoriilor externe a devenit mana cereasca pentru mai multe companii private. Fostele firme de comert exterior, multe dintre ele anexe ale securitatii, au intrat in acest joc sau mai bine zis, n-au iesit. In regimul Ceausescu toate contractele treceau prin intreprinderile de comert exterior.Dupa Revolutie multe din firmele statului s-au privatizat si au recuperat datoriile Romaniei diect in conturile lor, iar statul nu a mai primit mare lucru.

Egipt.Egiptul ne datora in 1989 470 de milioane de dolari. Acum datoria a disparut.Inainte de 1989 Romania a construit in Egipt fabrici de ciment si de produse chimice, a construit linii electrice de inalta tensiune, conducte de alimentare cu apa pe zeci de kilometri. Investitii extreme de costisitoare in schimbul carora am primit in anii 90 detergenti de tip Jax si Smash sau insecticide.

Fostul deputat PSD, Iosif Armas este unul dintre multii afaceristi care au profitat de pe urma datoriilor pe care le avem de incasat. Numele lui Armas este asociat printre altele cu distrugerea statiunii Baile Herculane pe care a cumparat-o in conditii dubioase in 2001.

Vietnam.In 1999, in timpul guvernului Isarescu, s-a prezentat la Ministerul de Finante si si-a oferit expertiza pentru recuperarea datoriei de 72 de milioane de ruble, echivalentul a 72 de milioane de dolari din Vietnam.Din 72 de milioane, noi ne-am ales cu orez in valoare de 18 milioane de doalri pe care l-a vandut Armas,unul din smecherii inca nepedepsiti ai Romaniei…

Angola.Este foarte interesant cum datoria Angolei estimata la aproape 20 de milioane de dolari s-a plimbat la mai multe companii, in mai multe tari.In 1998 , in timpul guvernului Radu Vasile se cesioneaza datoria Angolei catre Cobbham International Investements . In anul 2000, aceiasi datorie este data firmei Argirom condusa de Iosif Armas care se obliga sa plateasca 15% din valoarea initiala. Adica in jur de 2,7 milioane dolari. In 2003, guvernul Nastase cesioneaza datoria firmei Maxima Grup.

Guvernantii Romaniei au vandut creante intr-o totala lipsa de transparenta. Pe ascuns, fara licitatii. Banii munciti de romani inainte de 1989 s-au scurs in buzunarele speculantilor.In lume sunt companii care s-au specializat tocmai pe cumpararea datoriilor de la tari aflate in imposibilitatea de a se apara.Aceste companii, un fel de fonduri de investitii in datori, au fost numite Fondurile Vulturului.

Zambia. Un scandal imens care a avut in centru Romania si Zambia a fost declansat acum cativa ani la Londra. Pe malurile Dambovitei, nu s-a auzit insa nimic.Cand datoriile Zambiei au inceput sa fie sterse de anumite guverne, cateva companii private au cumparat datoriile pentru bani foarte putini. Una dintre ele a fost Donegal International care a cumparat datoria catre Romania.Zambia datora Romaniei aproape 30 de milioane de dolari.

Guvernul Radu Vasile a vandut, pe ascuns, catre „Donegal”, o companie cu sediul in Insulele Virgine, datoria Zambiei cu pretul cu putin peste 3 milioane de dolari. Adica 10% din valoarea datoriei.Donegal International a dat in judecata Zambia si a cerut sa ii fie platite 55 de milioane de dolari in contul datoriilor pe care le rascumparase de la Romania.Ei au cumparat de la Romania pentru 4 milioane de dolari si apoi au dat in judecata guvernul din Zambia. Pana la urma au reusit sa castige 15 milioane de dolari .

In urma procesului, Zambia a fost obligata sa plateasca 15,5 milioane de dolari fondului. Buna investitie, nu? Un profit de 12 milioane de dolari pentru Donegal. Pentru Romania? Un minus de 27 de milioane.Cazul a fost extrem de controversat. Insusi primierul britanic de atunci, Gordon Brown, a luat atitudine impotriva practicilor prin care speculantii de creante se imbogatesc.Fondurile Vulturilor si-au gasit un loc propice in Marea Britanie pentru a se dezvolta. Au facut cuib si multi pui. De anul trecut, din aprilie, insa, la presiunile mass media si organizatiilor non-guvernamentale, membrii parlamentului au hotarat sa schimbe legislatia .

De anul trecut, nici o companie britanica nu mai poate cumpara datorii in contul tarilor africane sau al celor din lumea a treia.Masura luata de britanici a avut ecou si in Romania. Ministerul de Finante refuza acum sa mai negocieze cedarea creantelor. Nu mai cedeaza creante, dar nici nu face mare lucru pentru recuperarea datoriilor. Miliarde de dolari.Multe din tarile care au datorii catre noi au posibilitatea sa plateasca. Dar nu o fac pentru ca la noi nici macar nu se stie bine cine ar trebui sa se ocupe de acesta problema. Asa ca nu ne recuperam banii, dar ne imprumutam. Pana cum Romania este datoare la altii mai bine de 90 de miliarde de euro.

Daca ati citit cu atentie articolul nu se poate sa nu va intrebati cum este posibil ca Romania sa fie atat de jefuita,in timp ce milioane de romani au facut si fac sacrificii pentru supravetuire,cum este posibil ca aceste tari reprezentate cu mandrie de drapelul national sa fie iertate de aceste imense datorii in timp ce milioane de simplii romani nu numai ca nu sunt iertati dar penelitatile lor din banci si la utilitati cresc .Este oare posibil ca toti care ne-au condus destinele pana acum sa fie mana in mana cu mafiile internationale?
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

guvernele romaniei misterioase paradoxuri rusia tezaurul romaniei bnr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2551 (s) | 23 queries | Mysql time :0.094779 (s)