News Flash:

Actiunile Armatei la Revolutie

22 Octombrie 2013
3114 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7315 RON (-0.0011)
USD: 4.2103 RON (-0.0036)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Iosif Rus, a ordonat in 23 decembrie 1989 ca trei elicoptere, tip IAR 330 – Puma, de la UM 01901 Boteni, sa bombardeze cu proiectile nereactive (rachete) grupuri militare ale Armatei amplasate in Cimitirul Ghencea, pe motiv ca acestea ar constitui „trupe de teroristi”. Anterior, acelasi ordin criminal fusese dat unei escadrile de avioane MIG 23, echipata cu tunuri si bombe de 250kg. Pilotii au constat ca cimitirul e plin de lume si au refuzat sa lanseze bombele in multime, intorcandu-se pe baza din Kogalniceanu fara sa fi actionat.
Elicopterele Puma au fost mai „disciplinate”. Proiectilele PRND de 57 mm au lovit atat cimitirul, cat si incinta Clubului Steaua. Militarii din Ghencea, intoxicati la randul lor cu faptul ca vor fi atacati de elicoptere de teroristi, erau pregatiti si au ripostat cu foc de mitraliere, ranind grav un maistru militar aflat la bord, care a ramas infirm pe viata, dupa ce a incasat un glonte in cap, pentru a carui extragere a fost operat. Dar, atentie mare, asupra elicopterului s-a tras si din sediul Ministerului Apararii Nationale (MapN) care daduse escadrilei ordinul de atac! Parchetul Militar a musamalizat aceasta dovada suprema a faptului ca diversiunile care au generat sute de victime, au fost lansate de capii fortelor Armate aflate in sediul MApN, care au preluat din 22 decembrie controlul ministerului din dispozitiile lui Ion Iliescu. Nimeni nu a fost incriminat pentru instigare/tentativa de omor ori omor, fapte comise ca urmare a ordinelor demente ca avioanele si elicopterele sa bombardeze aiurea tinte umane.
Pe 28 decembrie 1989, echipajul aeronavei AN-24 al companiei TAROM compus din Chifor Ioan (38 ani), pilot comandat, Valter Jurcovan (31 de ani), copilot, Moldoveanu Mihai (35 ani), instructor de zbor, Marghidan Elena (35 ani), insotitoare de bord, Petre Banica (41 ani), insotitor de bord si Cirstea Gilu (33 ani), mecanic de bord a decolat de la Otopeni, cu destinatia Belgrad. Cursa charter fusese ceruta de noua conducere FSN din nevoia de a aduce din Iugoslavia singe pentru ranitii din revolutie. In avion se mai afla si Ian Henry Perry ( 24 de ani ) fotoreporter la ziarul britanic Sunday Times. De la Belgrad, Perry urma sa ia alt avion, pentru Londra. Avea asupra sa casete video filmate timpul Revolutiei in sediul CC, dar si filme realizate in Bucuresti de mai multi corespondenti occidentali. La scurt timp dupa decolare, la 55 km sud-vest de Bucuresti, avionul a fost doborat de o racheta AA, scriu cei de la ziuaveche.ro.
Epava avionului a fost gasita in padurea Malinoasa in apropierea comunei Visina din judetul Dimbovita.
Alt elicopter IAR-330 Puma, apartinind regimentului 61 de la Boteni, a fost doborit tot in noaptea de 22/23 decembrie 1989, in timp ce decola de pe aerodrom pentru a transporta munitie destinata parasutistilor de la TVR. Se presupune ca de catre o racheta SA-3, lansata de divizionul AA care-i asigura protectia. Echipajul a reusit sa scape cu viata.
NUTA SI MIHALEA : Valentin Voicila, seful Comitetului Revolutionar Arad l-a informat pe omologul sau de la Deva ca generalii Nuta si Mihalea se aflau in rapidul Pannonia 22, in drum spre Bucuresti, fiind transmise si vagonul si numerele locurilor pe care erau asezati cei doi. Cei 2 au fost arestati in gara CFR Deva, detinuti cateva ore in UM 01719-Deva, de unde generalul Nicolae Militaru ( ministrul Apararii ) a decis transportarea lor la Bucuresti cu elicopterul. In acest scop a fost destinat elicopterul IAR-330 nr. 72 de la regimentul 58 Elicoptere de la Sibiu, avand un echipaj format din : mr. Nicolae Tudor, pilot, cpt. Victor Motica, secund pilot si m.m. Nicolae Galaftion, mecanic de bord. Elicopterul a decolat de la Deva in jurul orei 19:40, in zbor comunicandu-se echipajului sa se deplaseze pe cursul riului Mures pina la Alba Iulia si de acolo sa se indrepte spre Sibiu, unde urma sa si aterizeze. In acelasi timp, gen. Ion Hortopan a alertat unitatile din garnizoana Alba Iulia, militarii primind ordin sa doboare toate aparatele de zbor ce se apropie de oras, deoarece ar fi fost vorba de „teroristi”. La cateva minute dupa ce elicopterul a survolat UM 01496-pontonieri, asupra sa au fost trase cateva rafale scurte, de 3-5 gloante, de la sol. Atins de 12 proiectile calibru 7,62 mm, instalatia de alimentare cu combustibil si cea a comanzii hidraulice a fost avariata, elicopterul luind foc in aer si s-a prabusindu-se.
Razboiul radio-electronic, a inceput pe 22 decembrie 1989, la ora 17:28, cand aceasta prima echipa de lupta era in tura si se intuneca, astfel incat cercetarea spatiului aerian cu dispozitivele optice era inoperanta. Mai intii 10-15 tintele aeriene evoluind cu viteza mica, la joasa altitudine, au aparut pe radare, in interiorul teritoriului maghiar, in apropierea granitei cu Romania. Dupa 30-50 de minute, tinte similare au aparut si in apropierea granitei cu Bulgaria si celei cu URSS. Manevrele acestor tinte erau identice, constind in ridicarea in aer, apoi constituirea mai multor formatii de lupta care apoi zburau in zone de serviciu in aer bine, delimitate din apropierea granitei cu Romania pentru ca in final sa dispara brusc de pe ecranele radar. Intrucat aceste manevre i-au sugerat un atac pe mai multe directii spre interiorul Romaniei, respectiv inceputul unei interventii aeropurtate, care preceda atacul terestru, prima masura luata de generalul Negosanu, seful echipei de lupta a C.Av.M & Ap.AA.T, a fost contactarea sefilor fortelor aeriene din tarile vecine, care au infirmat orice activitate de zbor in apropierea granitelor cu Romania. A doua masura ordonata a fost inchiderea spatiului aerian pentru aeronave, inclusiv pentru cursele civile. Pe 22 decembrie 1989 de la orele 19:00 nici o aeronava militara sau civila nu mai era autorizata sa decoleze de pe teritoriul Romaniei.
Incepind cu ora 19:00 pe radarele CAAT au reaparut tintele, numai ca de data aceasta, ele au patruns in spatiul aerian romanesc dinspre Ungaria, pe mai multe directii, una dintre acestea fiind orasul Timisoara. Trebuie facuta precizarea ca la acea data, la Timisoara se afla comandamentul unei divizii de aparare AA, care avea in responsabilitate jumatatea de vest a spatiului aerian al Romaniei. Cea de-a treia masura luata de gen. mr. Negosanu, din punctul de comanda principal al C.Av.M Ap.AA.T, a fost sa ordone diviziei AA de la Timisoara, sa execute foc de baraj asupra tintelor aeriene, intrate in zonele de foc ale regimentului 17 rachete AA de la Resita si a divizioanelor artileriei AA subordonate. Rezultatul primei salve de tragere a fost zero, tintele continuindu-si nestingherite traiectul in adincimea teritoriului romanesc. Cateva luni mai tirziu, MApN de comun acord cu Parchetul Militar, a expus ca proba materiala a razboiul radio-electronic, resturile unui balon meteorologic, prevazut cu un reflector poliedric ( un schelet de lemn invelit in foita de staniol ), menit sa induca radarele in eroare, prin reflectarea undelor electromagnetice emise de statiile de radio¬¬locatie. Pe cutia de lemn gasita in apropiere de Timisoara, era inscriptionat in limba rusa “fabricat in URSS”. Ceea ce a ascuns MApN, e faptul ca acel balon fusese in inzestrarea sa, in perioada 1950-1968 fiind importat din URSS, intrucat acesta era furnizorul nostru unic de tehnica militara la vremea aceea si ca in 1989 nu-l mai folosea nimeni.
Imediat dupa iesirea din zona de foc ale divizioanelor de artilerie AA din Banat, din grupul compact de tinte care evoluau initial pe directia sud-est, s-a desprins sub-grupul Transilvania care a inceput sa se deplaseze pe directia nord-est. El a fost luat in primire de regimentul 15 rachete AA de la Hunedoara inzestrat cu S-75 Volhov si care a primit ordin de lansare si a actionat. In apropiere de Alba Iulia, in jurul orei 21:00 grupul de tinte ramas intact, a intrat in zona de foc a altui divizion de artilerie AA. Nici focul executat de acesta n-a condus la doborirea vreunei tinte, sub-grupul mai sus-amintit ajungind in apropiere de orasul Tirgu Mures, de unde a disparut subit de pe radar inainte de ora 22:00. De mentionat ca la Tirgu Mures era comandamentul Diviziei 6 Tancuri, cea mai puternica mare unitate a Armatei a 4-a “Transilvania”. Tragand concluzia ca formatia de elicoptere agresoare ar fi disparut de pe radar intrucat a aterizat si a lasat desantul aerian la sol, la una din fostele case de vinatoare ale lui Ceausescu, gen. mr. Negosanu a raportat situatia la gen. lt. Mocanu, seful CAAT, acesta cerind Comandamentului Trupelor de Uscat, ca divizia 6 tancuri sa trimita acolo o unitate de interventie.
Grupul principal de tinte si-a continuat deplasarea spre sud-est survolind masivul Retezat in jurul orelor 21:00, de unde si-a schimbat o vreme directia zburind spre est. De pe aliniamentul pasului Vulcan, in apropiere de localitatea Petrosani, un sub-grup de tinte ( Oltenia ) s-a desprins de grupul principal, urmind cursul spre sud, pe valea riului Jiul catre Craiova. De mentionat ca la Craiova era comandamentul Armatei a 3-a care avea ca zona de responsabilitate Banatul si Oltenia. Tot la Craiova avea comandamentul si Divizia 2 Mecanizata, subordonata Armatei a 3-a. Din acest motiv, la marginea Craiovei era dispus regimentul 51 rachete AA/KUB, care in jurul orei 22:00 a deschis focul impotriva tintelor aeriene, fara a dobori nimic. De remarcat faptul ca in cazul rachetelor KUB, motorul lor nu porneste doar cand comandantul bateriei da comanda de lansare, mai e nevoie si ca pe ecranul radar de dirijare sa existe semnalul electronic al unei tinte aeriene reale.
Pe aliniamentul Turnu Rosu-Cozia, alte 2 sub-grupuri de tinte ( Muntenia si Arges ) s-au desprins din grupul principal, unul continuind deplasarea spre sud pe valea riului Oltul, altul zburind pe directia sud-est, urmind traiectul Curtea de Arges, Pitesti, Bucuresti. Sub-grupul Oltenia a disparut de pe radar timp de 30 de minute, in zona Resca, in apropierea altei cabane de vinatoare a lui Ceausescu. Cunoscand raza de actiune a tuturor elicopterelor din tratatul de la Varsovia, gen. Negosanu a tras concluzia ca ar fi vorba de o escala pentru realimentarea cu carburant. Numai ca el a reaparut ulterior si si-a continuat nestingherit traiectul spre sud. Al doilea sub-grup de tinte a disparut de pe radar in jurul orei 02:00, la sud de Bucuresti, dupa ce in prealabil asupra sa a deschis focul un divizion al regimentului 4 Ra.A. de la Ploiesti si divizionul 3 rachete AA de la Boteni apartinind brigazii 1 rachete, ambele inzestrate cu S-75 Volhov. In total, 50 de rachete AA de diferite tipuri si cateva zeci de mii de proiectile de artilerie AA de diferite calibre, au fost lansate in noaptea de 22/23 decembrie 1989 de CAAT, asupra tintelor descoperite cu mijloacele de radiolocatie. Ultimele coordonate de pozitie ale grupurilor de tinte au fost inregistrate si transmise trupelor de uscat. La fata locului au fost dirijati militarii pe transportoare blindate, apartinind trupelor de uscat, pregatiti sa duca lupta si sa captureze echipajele si desantul aerian agresor. Numai ca militarii nu au gasit nici o urma de aeronava.
Diversiunea de la MApN
In 23 decembrie 1989, la ora 20.00, generalul Nicolae Militaru dadea unul dintre primele ordine de dupa numirea sa oficiala in functia de ministru al Apararii. Fara a avea o justificare, el preconizeaza ca aspupra sediului MApN va avea loc un atac in forta. In biroul sau din sediul MApN, Militaru ii cere imperativ sefului Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista (USLA), colonelul Gheorghe Ardelean, sa trimita toti oamenii pe care-i avea la dispozitie pentru a lichida „teroristii din tufisuri“, care atacau sediul MApN. Pentru apararea cladirii erau deja dispuse in formatie de lupta si cu armament de razboi noua tancuri si doua camioane cu militari, apartinind armatei. USLA se pusese la dispozitia Armatei pentru a sprijini victoria Revolutiei. Militaru cere in mod expres ca sa conduca misiunea colonelul Gheorghe Trosca, seful de Stat Major al USLA, nimeni altul decat anchetatorul sau din dosarul ,,Corbii“. Generalul Ardelean ii transmite lui Trosca telefonic ordinul primit de la Militaru, iar acesta, in jurul orei 20.30, porneste spre MApN cu patru ABI-uri (autovehicule ARO cu blindaj de tabla), in care se aflau 16 uslasi. Un ABI se defecteaza si renunta la misiune, iar celelalte trei ABI-uri il preiau de pe traseu si pe Gheorghe Isac, reprezentantul FSN pentru relatia cu USLA.
Teroristii convenabili
Ajuns in preajma MApN, Trosca observa ca de fapt armata trage in propriul sediu, fapt pe care il si transmite prin statie la sediul USLA. Constatarea colonelului Trosca este transmisa si generalului Militaru aflat chiar in sediul atacat. Desi se incearca transmiterea parolei de catre uslasi, tancurile aflate in fata ministerului deschid foc fara somatie asupra celor trei ABI-uri. Opt dintre uslasi , printre care si colonelul Gheorghe Trosca, sint omoriti in mai putin de jumatate de ora. Unii prin impuscare, altii striviti sub senilele tancurilor. Scapa doar Isac, reprezentantul FSN si patru uslasi, care apoi sint interogati ore in sir, umiliti si considerati teroristi. Cadavrele colonelului Gheorghe Trosca si a celor sapte uslasi din echipa sa, au ramas in strada, vreme de cateva zile, cu stirea lui Militaru, care pusese la cale executia lor. Revolutionarii, incurajati de armata, ii iau pe uslasi drept teroristi si scuipa pe cadavrele lor, iar corpul lui Trosca a fost decapitat si profanat. Moartea lui Trosca i-a permis noului ministru al Apararii sa isi mentina imaginea ,,imaculata“ si sa scape temporar de un trecut comporomitator. In plus a produs repede niste ,,teroristi“ pe care poporul, dornic de a-si justifica valul de morti de dupa fuga Ceausestilor, ii astepta. Strategic, Militaru a mai impuscat un iepure. Trosca era unul dintre ofiterii care ar fi putut depista rapid ,,celula“ transmitatoare de informatii diversioniste despre teroristi, ,,fantomele“ care au generat, dupa 22 decembrie, circa 1.000 de morti si 3.000 de raniti.
Probele pe care le detinem nu au nevoie de multe comentarii. Ele vorbesc de la sine despre faptul ca „teroristii” din decembrie 1989 au fost inventati de cei care coordonau fortele armate din sediul MApN si organizau oribile diversiuni pentru crearea unui teatru de razboi care sa ingrozeasca populatia, dar sa-i legitimeze la Putere pe „emanatii” lui Ion Iliescu, fara sa le pese ca civilii si militarii mureau sau erau raniti cu sutele.
Redam cateva declaratii:
1 – col. Ioan Suciu, comandantul UM 01901 Boteni: „In ziua de 23.12.1989, conform ordinului comandantului Aviatiei Militare, elicopterele UM 01901 au decolat executand misiuni de cercetare in zona raionului de zbor. Din ordinul comandantului Aviatiei militare transmis radio, elicopterul IAR 330 nr. 87 cu echipajul format din maiorul Militar Mircea, capitanul Iordache Constantin si maistrul militar Tirna Florica, a primit misiunea de lupta deasupra Cimitirului Ghencea, unde trebuia sa lovim trupele de teroristi ce se amplasasera in zona. In jurul orei 11.30 echipajul s-a apropiat de obiectiv, la inaltimea de 200m de unde am executat foc. S-a executat foc de la sol asupra elicopterului si a produs ranirea grava a m.m. Tirna Florica in zona occipitalului stang. Elicopterul a aterizat la Chitila de unde m.m Tirna Florica a fost luat de o salvare si dus la Spitalul Militar Central unde a fost operat si i-a fost extras glontul din cap. Maistrul militar Tirna Florica a fost trimis la tratament in Italia la un spital din Roma, unde a fost tratat. Pentru modul in care si-a adus contributia la victoria Revolutiei din decembrie 1989, m.m. Tirna Florica a fost avansat la gradul urmator conform ordinului ministrului Apararii Nationale MC.761 din 30.12.1989”.
Aceasta declaratie denota in finalul ei cinismul autorilor diversiunilor – gen. Nicolae Militaru (deconspirat ca agent sovietic) care a fost pus ministru al Apararii in 22 decembrie 1989, de catre Ion Iliescu, a ajuns sa-l avanseze la exceptional pe cel ajuns infirm pe viata. Tirna Florica a fost manipulat prin ordinele transmise chiar din MApN sa atace asa-zisi teroristi, care in fapt erau militari ai Armatei Romane.
2 – maior Mircea Militaru, comandant al elicopterului IAR 330 nr. 87 de la UM 01901 Boteni: „Pe data de 23.12.1989 in jurul orelor 10.00 – 10.30 indeplineam functia de comandant echipaj pe elicopterul IAR 330 nr. 87 (…) dupa decolare, la cateva minute, am luat legatura radio cu Punctul de Coordonare al Comandamentului Aviatiei Militare de unde mi s-a transmis ordinul prin comandantul aviatiei militare, care era la microfon, ordin in care se specifica obiectivul asupra caruia trebuia sa actionez (…) Obiectivul indicat a fost Cimitirul Militar Ghencea unde trebuia sa execut foc intrucat acolo se gaseau transportoare teroriste (n.n. – in realitate erau TAB-uri ale unei unitati militare din Focsani).Categoria de armament indicata a fost PRND (n.n. – proiectile reactive nedirijate), inaltimea la care trebuia sa intru la atac a fost ordonata la 1000m. Intrucat conditiile meteo nu permiteau atacul de la aceasta inaltime, s-a executat de la inaltimea de aprox.700m. Asupra obiectivului am intrat din directia nord-est conform ordinului primit, dinspre MApN spre cimitir. La prima intrare asupra obiectivului am executat foc cu PRND-uri dupa care am degajat de la obiectiv si am raportat prin radio ca am executat prima intrare fara incidente si ca voi intra la al doilea atac intrucat mai aveam munitie netrasa. Mi s-a ordonat sa intru din aceeasi directie si aceeasi inaltime. La intrarea pe obiectiv, in momentul picajului, cand am vrut sa actionez butonul de tragere instalatia nu a functionat, nelansandu-se niciun PNRD. In acel moment s-a deschis focul asupra elicopterului atat din curtea MApN, cat si din zona cimitirului. Am degajat de la obiectiv incercand sa ma departez de zona respectiva. Dupa degajare, mecanicul de bord a fost lovit in cap de un glonte de 7,62 mm, iar la bord mi s-a semnalat ca am avarie la instalatia de ungere CTP. In acest moment am raportat prin radio comandantului aviatiei ca s-a deschis foc asupra noastra, ca mecanicul este grav ranit, iar la bord am avarie si urmeaza sa aterizez in primul loc care-mi permite aterizarea. Ulterior am raportat prin radio ca mecanicul de bord este mort, nedand niciun semn ca mai traieste. Mi s-a dat aprobare sa aterizez, iar eu am luat hotararea sa aterizez pe terenul de fotbal din statia CFR Bucuresti – Triaj (…) Asupra elicopterului s-a tras cu munitie de 12,7 mm, 7,62 mm si 2 (doua) gloante sub 6 mm, avariindu-mi instalatia de ungere a CTP, rezervoarele de combustibil, rotile de la jamba dreapta si celula elicopterului”.
Din aceasta declaratie reiese ca s-a tras asupra elicopterului inclusiv din sediul MApN (de unde, atentie, se daduse ordinul de atac – ceea ce demonstreaza ca este foarte posibil sa se fi urmarit doborarea elicopterului pentru ca sa nu existe martori ai diversiunii ordonate de „emanati” lui Iliescu care preluasera conducerea Armatei). In sprijinul acestei teorii, vin si cele doua gauri de gloante de calibru sub 6 mm (munitie atipica pentru infanteria romana), semnalate de comandantul elicopterului, care au distrus instalatiile si au generat aterizarea fortata. Este posibil ca din curtea MApN sa se fi tras expres cu gloante vidia (care pot perfora si blindajele) pentru ca elicopterul sa fie distrus. Iar apoi, la fel ca si la „diversiunea Trosca” comisa in aceeasi zi de 23 decembrie (cand o unitate USLA a fost chemata sa apere MApN si a fost distrusa de tancurile din curtea ministerului) sa se raporteze ca s-a doborat si un elicopter de „teroristi”. Numai ca echipajul elicopterului a avut zile sa traiasca.
Rusinoasa rezolutie a lui Oancea
Acest caz a incaput pe mana procurorului-gropar Gheorghe Oancea de la Sectia Parchetelor Militare. Care, la fel ca in toate dosarele, a dat neinceperea urmaririi penale fata de ranirea deosebit de grava a mecanicului de bord. Rezolutia lui Oancea este o rusine. Anchetatorul nu a incercat o clipa sa afle cine a dat ordinele de atac si pe ce temei (ordine care constituie adevarate instigari la omor, de vreme ce pilotii de pe MIG-uri au refuzat sa execute asemenea ordine). Procurorul a mers pe simpla vatamare corporala, fata de mecanicul impuscat in cap si a inchis dosarul pe motiv de „eroare de fapt”, constant in faptul ca militarii de la sol credeau ca au de-a face cu teroristi.
Redam in continuare rezolutia (de doar o pagina si jumatate) din 08.11.1994, emisa de procurorul maior magistrat Gheorghe Oancea in dosarul 867/P/1991 al Sectiei Parchetelor Militare:
„Pe data de 23.12.1989, ora 9.00, trei elicoptere din UM 01901 Boteni primeau misiunea de a se deplasa in zona cimitirului militar Ghencea, pentru nimicirea teroristilor. Activitatea de zbor a elicopterelor era coordonata de comandantul C.Av.M. Din patrula a facut parte si elicopterul IAR 330 nr. 87 comandat de mr. Militaru Mircea si asigurat din punct de vedere tehnic de m.m. Tirna Florica. Pe data de 23.12.1989, la ora 10.00 elicopterul IAR 330 nr. 87 decoleaza spre obiectivul indicat, primind ordine prin radio de la punctul de coordonare a zborurilor al C.Av.M. Ajuns in zona cimitirului Ghencea, comandantul echipajului a cerut permisiunea de a bombarda cimitirul cu PRND. La prima intrare in zona, o parte din incarcatura a fost lansata asupra cimitirului. Comandantul echipajului a raportat despre executarea primului atac si a cerut aprobare pentru o noua intrare la obiectiv. Obtinand aprobare, au incercat sa execute o noua intrare, dar din obiectivele militare aflate in incinta MapN si zona Ghencea s-a deschis foc automat cu armamentul de infanterie. O parte a gloantelor provenite in urma tragerilor executate de la sol au lovit elicopterul, avariindu-l. Comandantul aparatului a raportat despre situatia din zona si a primit aprobare de parasire a obiectivului. In momentul cand a decolat de la obiectiv, m.m. Tirna Florica a fost lovit in cap de un glont. Sesizand acest fapt, comandantul echipajului a incercat sa se deplaseze intr-o zona linistita, pentru a transporta ranitul la un spital. In urma lansarii PRND-urilor, o parte din acestea nu au explodat, ricosand in incinta Clubului Steaua. Ca urmare, din incinta unitatilor militare s-a deschis foc asupra elicopterului. Asa cum s-a mentionat, urmare a tragerilor executate de catre militari asupra elicopterului, m.m Tirna Florica a suferit leziuni prin impuscare ce au necesitat pentru vindecare 70 zile de ingrijiri medicale si a ramas cu infirmitate permamenta. Avand in vedere imprejurarile in care militarii din dispozitivele militare au deschis focul asupra elicopterului, respectiv faptul ca o parte din PRND au ricosat in incinta unitatilor militare, dand impresia ca elicopterul este – terorist – in sarcina celor ce au deschis focul nu se poate retine savarsirea vreunei fapte penale, in cauza fiind incidente prevederile art. 51, alin. 1 Cod penal (eroare de fapt). Fata de cele de mai sus, in baza art. 228, art. 10, litera e) – Cp.p. si art. 51. C.p. DISPUN neinceperea urmaririi penale in cauza privind vatamarea corporala a m.m. Tirna Florica. Cheltuielile judiciare se suporta de stat”.
Rezolutia procurorului-gropar nu a fost nimanui comunicata, pentru ca nimeni sa nu afle despre isprava. Diversiunea a fost astfel inmormantata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iosif rus bombardeze rachete mig 23 elicopterele puma prnd mapn
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015365 (s)