News Flash:

Activitatea Elisabetei, imparateasa Austriei

20 Aprilie 2015
802 Vizualizari | 0 Comentarii
Elisabeta de Wittelsbach, cunoscuta mai ales sub numele Sisi, (n. 24 decembrie 1837, München - d. 10 septembrie 1898, Geneva) a fost sotia imparatului Franz Joseph al Austriei).

Elisabeta ca om politic a luptat pentru Ungaria. In activitatea diplomatica era excelenta, Ungaria era prioritatea ei si avea o mana de fier. In mod surprinzator pentru o imparateasa, Elisabeta credea in republica, considerand-o mai buna decat imperiul. La semnarea acordului Austro-Ungar din 1867 Elisabeta a avut un rol important in realizarea sa.

Vezi si Maria Anna de Sardinia, sotia imparatului Ferdinand I al Austriei


In 8 iunie 1867 Elisabeta cu Francisc Iosif au plecat la Buda Biserica Mátyás, acolo au fost incoronati, 10 luni dupa acordul Austro-ungar. Iubirea ungurilor fata de Sisi s-a datorat si faptului ca au fost gasite coroana, sceptrul si mantia regilor Ungariei (ascunse in timpul revoltei) chiar inainte de incoronarea lor ca regi ai Ungariei, fapt considerat un semn bun pentru viitor.

Vezi si Casatoria arhiducelui Francisc Carol al Austriei cu Sofia de Bavaria

La 23 aprilie 1868 s-a nascut al patrulea copil, la Buda (Maria Valeria) (d. in 1924) numit "Copilul Ungur". Acest gest l-a facut pentru unguri ca un fel de cadou pentru viitorul rege al Ungariei.

In 1889 Rudolf s-a sinucis la Mayerling impreuna cu amanta sa. Aceasta a fost tragedia cea mai mare a Elisabetei, depresia accentuandu-se. Rudolf era insurat cu Stephanie a Belgiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sisi m nchen ungaria republica regilor ungariei copilul ungur
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2214 (s) | 23 queries | Mysql time :0.073234 (s)