News Flash:

Activitatea savantului Tito Livio Burattini

10 Aprilie 2015
880 Vizualizari | 0 Comentarii
Savantul Tito Livio Burattini s-a ocupat de inventii, masini, arhitectura, egiptologie, matematica, fizica, astronomie, geodezie si economia epocii sale.

In perioada 1637 - 1641 a stat in Egipt, unde a facut lucrari de triangulatie si cartografie, a masurat piramide, obeliscuri si monumentele din Alexandria, Memfis si Heliopolis. La intoarcerea in Europa s-a stabilit catva timp in Germania, iar din 1642 la Cracovia, unde a fost arhitect al curtii regale. Acolo, in colaborare cu astronomul Stanislaw Pudlowsky a descoperit neregularitatile suprafetei planetei Venus. Face experiente de optica si devine un reputat fabricant de lentile pentru microscoape si telescoape.

Vezi si Adevarul despre moartea lui Galileo Galilei


In 1645 publica Bilancia Sincera, unde propune o ameliorare a teoriei echilibrului hidrostatic al lui Galileo Galilei.

In 1675 publica lucrarea Misura Universale, in care redenumeste unitatea de masura universala propusa de John Wilkins in metru (metro cattolico, traducere literala a expresiei masura universala) si il defineste ca lungimea unui pendul a carui semiperioada de oscilatie este de o secunda, ceea ce corespunde unei lungimi de cca. 993,9 mm actuali. Necunoscuta in epoca lui Burattini, gravitatia influenta lungimea metrului in functie de loc, astfel ca in 1791 Academia de stiinte a Frantei redefineste metrul la o valoare mai constanta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inventii egipt europa curtii regale stanislaw pudlowsky
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2285 (s) | 34 queries | Mysql time :0.084885 (s)