News Flash:

Adevaratele motive pentru care stalin a ocupat Basarabia in 28 iunie 1940

15 Noiembrie 2013
2086 Vizualizari | 0 Comentarii
In vara lui 1940, printr-o ticaloasa campanie eliberatoare”, Stalin a rupt din Romania Bucovina si Basarabia. Chiar la gura Dunarii, malul estic al riului, pe o portiune de citeva zeci de kilometri, a trecut la Uniunea Sovietica. Imediat a fost mutata aici Flotila Dunarii, formata in prealabil.
N-a fost usor sa fie stramutate vasele de pe Nipru: vasele mici au fost transportate pe calea ferata, iar cele mari au fost aduse cu masuri speciale de siguranta, pe timp favorabil, prin Marea Neagra.”… „In iunie 1940, cind armata germana lupta in Franta, din ordinul lui Stalin si fara nici un fel de consultare cu aliatii germani, Jukov (foto dreapta cu Stalin) a rupt o bucata din Romania – Basarabia – si a adus navele fluviale in Delta Dunarii.
Daca Hitler va face inca un pas spre apus, in Marea Britanic, cine garanteaza ca Jukov, din ordinul aceluiasi Stalin, nu va mai face inca un pas in Romania, un pas de o suta de kilometri, fatal pentru Germania? Hitler a cerut sefului diplomatiei sovietice sa indeparteze amenintarea asupra inimii petroliere a Germaniei. Stalin si Molotov n-au facut acest lucru.
Cine este vinovat de inceperea razboiului? Cine pe cine a amenintat’ Cine pe cine a provocat la actiuni in replica?
Studiind in amanunt problema, marele istoric britanic L. Hart a stabilit ca planul german din iulie 1940 a fost foarte simplu: pentru a apara Romania de agresiunea sovietica trebuia ca atacul german sa se dea in alta parte, distragind atentia Armatei Rosii de la cimpurile petroliere.”…
De ce a luat Stalin Basarabia in iunie 1940, ne spune telegrama sa din 7 iulie 1941 adresata comandantului Frontului de Sud, generalul de armata LV. Tiulenev.
Stalin cere ca Basarabia sa fie mentinuta cu orice pret, „avind in vedere ca teritoriul Basarabiei ne este necesar ca baza de plecare la atac pentru organizarea ofensivei”… „Hitler lovise deja prin surprindere, iar Stalin nici nu se gindea la aparare.
Principala lui grija este sa organizeze ofensiva pornind din Basarabia. Caci ofensiva din Basarabia inseamna ofensiva asupra cimpurilor petroliere romanesti. In cariera lui Stalin au fost putine erori.
Una dintre cele putine, dar cea mai importanta, a fost luarea Basarabiei in 1940. Trebuia ori sa cucereasca Basarabia si sa mearga mai departe pina la Ploiesti, acest fapt insemnind prabusirea Germaniei, ori sa astepte pina ce Hitler va debarca in Marea Britanic si, dupa aceea, sa cucereasca Basarabia si intreaga Romanie, acest fapt insemnind sfirsitul „Reichului de o mie de ani”.
Stalin a facut un pas inspre petrol, cucerind un cap de pod pentru o viitoare ofensiva, si s-a oprit asteptind.
 Prin aceasta si-a aratat interesul pentru petrolul romanesc si l-a speriat pe Hitler, care pina atunci luptase in Vest, in Nord, si in Sud, fara sa acorde atentie „neutrului” Stalin. Luarea Basarabiei de catre Uniunea Sovietica si concentrarea in aceasta zona a unor insemnate forte de agresiune inclusiv corpul de armata de desant aerian si Flotila Dunarii, l-au obligat pe Hitler sa examineze situatia strategica din cu totul alt punct de vedere si sa-si ia masurile de prevedere corespunzatoare.
Era insa cam tirziu! Nici macar atacul prin surprindere al Wermachtului asupra Uniunii Sovietice nu l-a mai putut salva pe Hitler si imperiul sau… Hitler a inteles de unde vine principala primejdie, dar prea tirziu. Trebuia sa fi gindit la acest lucru inainte de semnarea pactului Molotov-Ribbentrop.”… „Si iata ca facem o unica, dar insemnata descoperire: in prima jumatate a lui iunie 1941, in Uniunea Sovietica s-a infiintat cea mai puternica armata din lume, insa NU LA GRANITA GERMANA.
Faptul e uluitor. Exista suficiente marturii ca sporirea titanica a puterii militare sovietice la frontiera vestica (in Primul esalon strategic, in special) n-a fost provocata de amenintarea germana, ci de alte considerente. Pozitia Armatei 9 indica limpede aceste considerente: aceasta s-a infiintat LA GRANITA ROMANEASCA.
Dupa prima disparitie, Armata 9 apare subit in iunie 1940 la granita romaneasca. Acum insa nu mai este o armata de gradul al doilea, ci o autentica armata de soc. Se pregatea o „campanie eliberatoare” in Basarabia, iar sursele sovietice arata ca, „Armata 9 s-a infiintat special pentru rezolvarea acestei probleme importante” (V7/, 1972, Nr. 10, pag. 83).
 Pregatirea armatei s-a facut cu cei mai agresivi comandanti, in ajunul „campaniei eliberatoare”, armata a fost inspectata de K.K. Rokossovski, abia eliberat din inchisoare. Armata 9 a intrat in componenta Frontului de Sud, – avind calitatea de lider-cheie printre celelalte armate, la fel cum fusese Armata 7 in Finlanda.
Frontul era comandat de G.K. Jukov personal. Dupa o scurta „campanie eliberatoare”, Armata 9 dispare din nou. Apoi, sub acoperirea Comunicatului TASS din 13 iunie 1941, reapare pe acelasi amplasament de unde incepuse „eliberarea” cu un an in urma. Acum nu mai era pur si simplu de soc, ci de suprasoc, se pregatea sa devina cea mai puternica armata din lume.
Pentru ce? Pentru aparare? Nu, de partea romana sunt trupe prea putine, dar chiar daca ar fi fost multe, nici un agresor nu va da lovitura principala prin Romania, din cele mai elementare considerante geografice, insa noua „campanie eliberatoare a armatei 9 in Romania putea sa schimbe intreaga situatie strategica din Europa si din lume.
Romania este principala sursa de petrol pentru Germania. O lovitura asupra Romaniei inseamna moartea Germaniei, inseamna oprirea tuturor tancurilor si avioanelor, a tuturor masinilor, vaselor, a industriei si transportului. Petrolul este singele razboiului, iar inima Germaniei, oricit ar parea de curios, se afla in Romania.
 O lovitura asupra Romaniei inseamna o lovitura direct in inima Germaniei.”… „Hitler a facut ca toate acestea sa nu se intimple. In comunicatul guvernului german, transmis guvernului sovietic in momentul inceperii razboiului, sunt indicate cauzele actiunii germane impotriva Uniunii Sovietice. Printre aceste cauze este si concentrarea lipsita de temei a trupelor sovietice la granitele Romaniei, ceea ce reprezinta un pericol fatal pentru Germania.
Toate acestea nu sunt nascociri ale „propagandei lui Goebbels”. Armata 9 de „suprasoc” a luat fiinta ca armata pur ofensiva. Generalul-colonel P. Belov marturiseste ca si dupa inceperea operatiunilor germane pe teritoriul sovietic, in armata 9 se considera ca, „fiecare misiune defensiva este ceva de scurta durata” (V7/, Nr. 11, pag.65).
De fapt, de aceasta boala sufereau toate armatele, nu numai armata 9. O informatie cu mult mai interesanta despre starea de spirit in Armata 9 aduce triplul Erou al Uniunii Sovietice, maresalul de aviatie A.I. Pokriskin (pe atunci locotenent major, loctiitor al comandantului escadrilei de avioane de vinatoare din cadrul Armatei 9). Iata discutia lui cu un „burta-verde care nu fusese taiat pina atunci” si caruia „eliberatorii” ii luasera magazinul.
 Suntem in Basarabia „eliberata”, in primavara lui 1941. “- O, Bucuresti! Daca ati vedea ce oras frumos! – Cindva am sa-l vad, i-am raspuns cu convingere. Stapinul magazinului a facut ochii cit cepele, asteptind ce voi spune mai departe. A trebuit sa schimb tema discutiei” (A.I. Pokriskin, Cerul razboiului, pag. 10).”…
„Soldatii germani au intrat pe teritoriul inamicului toti ca unul, in acelasi moment.
 Cei ai lui Stalin au facut la fel in Finlanda, in Mongolia si in Basarabia. La fel urmau sa procedeze si in razboiul cu Germania.”… „Sovietizarea Finlandei a fost si mai minutios pregatita, in momentul in care „clica militarista finlandeza a inceput provocarea armata”, Stalin avea deja in rezerva un „presedinte” comunist finlandez, un „prim ministru” si un intreg „guvern”, incluzindu-l si pe cekistul sef al „Finlandei democratice libere”.
 Si in Estonia, Lituania, Letonia, in Basarabia si in Bucovina s-au gasit „reprezentanti ai poporului”, care cereau alipirea la „marea familie frateasca”, s-au gasit (uimitor de repede) presedinti de comitete revolutionare, asesori populari, deputati s.a.m.d.”… „Din mai 1940 pina in februarie 1941, au fost reatestati (au sustinut examene si colocvii) 99.000 de activisti din rezerva de partid, inclusiv 63.000 de activisti ai comitetelor de partid.
Reciclarea nomenclaturii merge in ritm sustinut. Si nu numai reciclarea. Apar ordinele de mobilizare. La 17 iunie 1941, inca 3.700 de lucratori din nomenclatura primesc ordinul de chemare la dispozitia armatei! Se pregateste o noua sovietizare?
Nu numai sefii partidului au sovietizat Estonia, Lituania, Letonia, Ucraina Occidentala si Bielorusia Occidentala, Basarabia si Bucovina, dar si „organele corespunzatoare” au intins o mina de ajutor, in spatele „reprezentantilor” si a „celor in slujba poporului”, NKVD „ajuta pe muncitorii si taranii rasculati sa intareasca puterea proletariatului”.
Primii care au trecut hotarele sunt granicerii NKVD. „Actionind in mici grupuri, ei au cucerit si au luat in stapinire podurile si incrucisarile de drumuri” (VJJ12, 1970, Nr.7, pag.85).”… „De exemplu: la 25 iunie 1941, la granita romaneasca, salupele granicerilor sovietici au desantat in raza orasului Chilia. Formatiunea de desant a cucerit un cap de pod.
Pentru aceasta, desantistii au fost sustinuti cu foc de catre agentii NKVD”… „Dar chiar si pina la agresiunea lui Hitler, NKVD a lucrat cu aceeasi anvergura – datele operatiunilor desfasurate in 1940 in Estonia, Lituania, Letonia, Ucraina occidentala, Bielorusia, Bucovina si Basarabia nu sunt insa publicate nicaieri. Dar sunt publicate destule materiale pe aceasta tema de catre victime…”
Extrase  din cartea  “Spargatorul de Gheata – Cine a declansat al doilea razboi mondial?“ de Victor Suvorov /cersipamantromanesc
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

campanie eliberatoare stalin romania bucovina basarabia hitler
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019033 (s)