News Flash:

Albert Einstein: "Educatia e ceea ce ramane dupa ce uiti tot ce ai invatat in scoala."

25 Noiembrie 2013
2197 Vizualizari | 3 Comentarii
Albert Einstein (n. 14 martie 1879, Ulm - d. 18 aprilie 1955, Princeton) a fost un fizician teoretician de etnie evreiasca, nascut in Germania, apatrid din 1896, elvetian din 1899, emigrat in 1933 in SUA, naturalizat american in 1940, profesor universitar la Berlin si Princeton. Autorul teoriei relativitatii. In 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizica.
Cele mai multe dintre contributiile sale in fizica sunt legate de teoria relativitatii restranse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, si de teoria relativitatii generalizate (1915) care extinde principiul relativitatii miscarii neuniforme, elaborand o noua teorie a gravitatiei.
Alte contributii ale sale includ cosmologia relativista, teoria capilaritatii, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicatii in mecanica cuantica, explicarea miscarii browniene a moleculelor, probabilitatea tranzitiei atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietatile termice al luminii (al caror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiatiei (ce include emisia stimulata), teoria campurilor unitara si geometrizarea fizicii.
Cea mai cunoscuta formula a lui Einstein este E=mc² , care cuantifica energia disponibila a materiei. Pe aceasta formula se bazeaza atomistica, sectiunea din fizica care studiaza energia nucleara.
Einstein nu s-a manifestat doar in domeniul stiintei. A fost un activ militant al pacii si sustinator al cauzei poporului evreu caruia ii apartinea.
Einstein a publicat peste 300 de lucrari stiintifice si peste 150 in alte domenii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

albert einstein fizician teoretician evreiasca germania
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Olteanu Verginica  | #4157
Am si eu de comentat
Olteanu Verginica  |  #4158
Am si eu d comentat Educatia este cea ce rămâne dupa ce uiti tot ce ai ìnvătat la scoală AEinstein
Olteanu Verginica  |  #4159
Am si eu d comentat Educatia este cea ce rămâne dupa ce uiti tot ce ai ìnvătat la scoală AEinstein
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012991 (s)