News Flash:

Andrei Plesu conferentiaza despre „Veselul Caragiale”

17 Martie 2017
233 Vizualizari | 0 Comentarii
Andrei Plesu
Duminica 19 martie, la ora 11.00, in cadrul programului Conferintele Teatrului National, Andrei Plesu va sustine, la Sala Studio, conferinta cu tema Veselul Caragiale?

In urma cu mai bine de zece ani, Andrei Plesu sustinea prima sa conferinta la Nationalul bucurestean, captivand publicul cu un cuceritor discurs Despre inima.

”Cand ma plictisesc, sau ma infurii, sau cad in depresie, sau imi vine sa las totul balta, (ceea ce mi se intampla zilnic, de indata ce rasfoiesc ziarele), ma salvez, sau macar ma tin pe linia de plutire, rasfoind scrierile lui Nenea Iancu. O adevarata vitamina nationala, un barbat curajos, realist, necomplezent, plin de haz, de relativism mantuitor si de o sanatoasa melancolie…”, scria Andrei Plesu intr-un articol intitulat Iarasi si iarasi Caragiale.

Vezi si Maia Morgenstern, Magda Catone si Horatiu Malaele, printre premiantii Galei Premiilor U.A.R.F.

Andrei Plesu s-a nascut in 1948 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Sectia de istoria si teoria artei. A obtinut doctoratul in istoria artei la Universitatea din Bucuresti, cu teza Sentimentul naturii in cultura europeana. Lector universitar (1980–1982) la Academia de Arte Plastice, Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti). Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1991–1997). Este fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (ulterior Dilema veche), fondator si presedinte al Fundatiei Noua Europa si rector al Colegiului Noua Europa (1994), membru al World Academy of Art and Science si al Académie Internationale de Philosophie de l’Art, dr. phil. Honoris Causa al Universitatii Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau si al Universitatii Humboldt din Berlin, Commandeur des Arts et des Lettres, Grand Officier de la Légion d’Honneur.

Scrieri: Calatorie in lumea formelor, Meridiane, 1974; Pitoresc si melancolie. O analiza a sentimentului naturii in cultura europeana, Univers, 1980; Humanitas, 1992; Francesco Guardi, Meridiane, 1981; Ochiul si lucrurile, Meridiane, 1986; Minima moralia. Elemente pentru o etica a intervalului, Cartea Romaneasca, 1988; Humanitas, 1994 (trad.: franceza, germana, suedeza, maghiara, slovaca); Jurnalul de la Tescani, Humanitas, 1993 (trad.: germana, maghiara); Limba pasarilor, Humanitas, 1994; Chipuri si masti ale tranzitiei, Humanitas, 1996; Eliten – Ost und West, Walter de Gruyter, Berlin–New York, 2001; Despre ingeri, Humanitas, 2003 (trad.: franceza, maghiara, germana, engleza, polona); Obscenitatea publica, Humanitas, 2004; Comèdii la Portile Orientului, Humanitas, 2005; Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri, Humanitas, 2006; Note, stari, zile, Humanitas, 2010; Despre frumusetea uitata a vietii, Humanitas, 2011; Fata catre fata, Humanitas, 2011; Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste, Humanitas, 2012; Din vorba-n vorba. 23 de ani de intrebari si raspunsuri, Humanitas, 2013; O idee care ne suceste mintile (in colaborare cu Gabriel Liiceanu si Horia-Roman Patapievici, Humanitas, 2014; Dialoguri de duminica (in colaborare cu Gabriel Liiceanu, Humanitas, 2015); numeroase studii si articole in reviste romanesti si straine. (date biografice preluate de pe humanitas.ro)

Cu aceasta ocazie, va puteti procura de la Casa de bilete a teatrului conferinta Despre inima, sustinuta de Andrei Plesu la TNB in 2006. Alaturi de aceasta, se mai gasesc la vanzare peste 30 de conferinte sustinute de personalitati marcante ale culturii si vietii social-politice romanesti. Pretul unei conferinte (brosura si DVD) este de 25 de lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

andrei plesu sala studio veselul caragiale nationalul bucurestean
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010974 (s)