News Flash:

Aniversarea a 180 de ani de la nasterea lui Ion Creanga, la Iasi

27 Februarie 2017
309 Vizualizari | 0 Comentarii
Ion Creanga
Muzeul National al Literaturii Române (MNLR) Iasi organizeaza pana pe 3 martie 2017 mai multe evenimente dedicate aniversarii a 180 de ani de la nasterea lui Ion Creanga la Chisinau -Iasi-Târgu Neamt, sub egida Zilele Ion Creanga. Deja, pana astazi, se desfasoara un program realizat de Biblioteca Nationala pentru Copii si Tineret lon Creanga din Chisinau.
La Iasi va avea loc Festivalul National de Literatura pentru Copii Ion Creanga, editia a VII-a, în data de 1 martie 2017, Iasi. Astfel, cu începere de la ora 10:00, la Muzeul Ion Creanga-Bojdeuca va avea loc deschiderea festivalului prin recitalul actorului Dionisie Vitcu, evocari Ion Creanga sustinute de invitati, urmate de prezentarea seriei de carti dedicata lui Ion Creanga de la Editura Muzeelor Literare si un spectacol artistic realizat de formatiile Palatului Copiilor Iasi.
De asemenea, va avea loc inaugurarea expozitiei "Aniversari. Ion Creanga. Convorbiri literare", dedicata revistei în care scriitorul a publicat, ce cuprinde manuscrise, fotografii, carti. De la ora 11:30, la Teatrul pentru Copii si Tineret Luceafarul va avea loc vizionarea unei dramatizari dupa Ion Creanga.
Tot miercuri, 1 martie, cu începere de la ora 13:00, la primaria muncipiului Iasi se vor decerna medaliile jubiliare si premiile "Ion Creanga". La ora 16:00, la Casa cu Absida "Laurentiu Ulici" va avea loc colocviul "Ion Creanga la Convorbiri literare", cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la primul numar al revistei Convorbiri literare. Seria manifestarilor dedicate lui Ion Creanga va continua în perioada 2-3 martie, la Târgu Neamt, cu un program realizat de partenerii locali si Parohia de la Humulesti.
Parteneri ai manifestarilor sunt: Primaria lasi, Consiliul Judetean lasi (CJI), Biblioteca Nationala pentru Copii si Tineret lon Creanga din Chisinau, filiala Iasi a Uniunii Scriitorilor din România (USR), Despartamântul ASTRA Mihail Kogalniceanu Iasi, Asociatia "Patrimoniu pentru comunitate" si Palatul Copiilor Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mnlr evenimente ion creanga zilele program scriitorul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1456 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014441 (s)