News Flash:

Anunt important pentru toti credinciosii din Romania. Ce se intampla miercuri si vineri

5 Februarie 2015
712 Vizualizari | 0 Comentarii
Calendarul crestin-ortodox ne "informeaza" ca, in aceasta saptamana, in zilele de miercuri si vineri NU se tine post, deci este harti.

Miercuri, in aceasta luna, ziua a patra, pomenirea cuviosului parintelui nostru Isidor Pelusiotul.

Sfantul Isidor era egiptean de neam, si era cunoscut ca fecior de parinti binecredinciosi si iubitori de Dumnezeu, fiind totodata rudenie cu Teofil si cu Chiril, arhiepiscopii Alexandriei. Inaintand el mult in invatatura de carte si in intelepciunea dumnezeiasca si in cea lumeasca, a lasat iubitorilor de invatatura multe scrieri minunate si vrednice de pomenire. Si lasandu-si avutia lui de tot felul si stralucirea neamului ca si fericirea vietii, a venit la muntele Pelusion si s-a facut monah. Acolo nevoindu-se si cugetand la Dumnezeu, a luminat cu dumnezeiestile lui cuvinte toata lumea, intarind pe cei ce savarseau fapte bune, si dojenind pe cei neascultatori cu ascutisul cuvintelor dumnezeiesti, ii intorcea spre fapta cea buna; inca si pe imparati catre folosul lumii ii povatuia si ii sfatuia. Si ca sa spunem pe scurt, tuturor celor ce-l intrebau, cuvintele dumnezeiestii Scripturi. Si astfel bine traind, si dumnezeieste purtandu-se, si-a sfarsit viata sa, la adanci batraneti.

Vezi si O parohie, marul discordiei in conflictul dintre doua Mitropolii - VIDEO


Tot in aceasta zi, pomenirea cuviosului parintelui nostru Nicolae Marturisitorul, studitul.

Vineri, in aceasta luna, ziua a sasea, pomenirea preacuviosului parintelui nostru Vucol, episcopul Smirnei.

Acest sfant, din tanara sa varsta pazindu-se pe sine curat, s-a facut vas al Sfantului Duh. De aceea de Hristos iubitul si dumnezeiescul Ioan, cel de Dumnezeu cuvantator, aflandu-l iscusit si vrednic, l-a hirotonit episcop si pastor ales al Bisericii din Smirna. Ca episcop, calauzit fiind de lumina Duhului Sfant, lumina pe cei ce se aflau in intunericul ratacirii; iar prin sfantul botez, ii facea fii ai luminii, mantuindu-i de neimblanzitele fiare, adica de salbaticii si intunecatii demoni. Mai inainte de a se savarsi din viata a hirotonit urmas, in locul sau, in aceasta cetate, si pastor si dascal al oilor celor cuvantatoare, pe fericitul Policarp. Si asa s-a mutat catre Domnul. Cinstitul sau trup a fost ingropat in pamant, iar Dumnezeu a facut sã creasca un copac la care isi gasesc tamaduire pana astazi, cei ce se apropie de el, cu credinta.

Sursa: sfant.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calendarul crestin-ortodox miercuri vineri post harti binecredinciosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2585 (s) | 23 queries | Mysql time :0.096351 (s)