News Flash:

Arienii si sistemul castelor

5 Februarie 2014
3080 Vizualizari | 0 Comentarii
In momentul in care dispare civilizatia Indusului, niste triburi venite din Persia (Iranul actual), arienii, cotropesc nordul Indiei, unde se stabilesc. Aceste populatii cu pielea mai deschisa la culoare decat a dravindienilor, au o civilizatie pe care majoritatea popoarelor Indiei o adopta treptat. Dravindienii ramaan insa majoritari in sudul Indiei pana in zilele noastre. 
Odata cu arienii se impune si sistemul de impartire a societatii pe caste. Prin nastere fiecare om apartine unei caste, grup social pe care n-o poate parasi. 
Exista peste 100 de caste care corespund unor meserii. 

Vezi si India antica - scurt istoric
Ele pot fi grupate in trei categorii:casta brahamanilor cei care se roaga si provaduiesc invatatura, Ksatriya, casta razboinicilor, Vaisya si Sudra, castele celor care muncesc cu mainile.Timp de peste 1000 de ani, arienii isi intind stapanirea spre sud si spre vest. La nord, ei nu pot totusi tine piept unor noi cuceritori.

Vezi si Costumul Indian
Nordul Indiei este cucerit de regele Persiei, Darius in sec. al VI-lea i. Hr., apoi de regele grec, Alexandru Macedon, la inceputul sec. al IV-lea i.Hr. Cativa ani mai tarziu, grecii sunt alungati la randul lor de un suveran indian, Ceandragupta Maurya. Acum se intemeiaza dinastia Maurya (prin anul 320 i.Hr.), prima mare dinastie indiana. Treptat, membrii dinastiei Maurya isi intind dominatia asupra intregii Indii, cu exceptia Sudului.Cel mai renumit dintre regii Maurya este Asoka, rege care urca pe tron in anul 269 i Hr. El se converteste la budism, religie fondata in India in sec. al V-lea i Hr., Incurajand expansiunea ei. Contribuie la dezvoltarea tarii, porunceste sa se construiasca drumuri si „spitale”. Domnia sa este mult mai bine cunoscuta decat a celorlalti regi, intrucat el a pus sa se graveze textul hotararilor sale (edicte) pe stanci ori pe stalpi mari de piatra care au fost descoperiti in intreaga Indie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

civilizatia indusului persia nordul indiei vaisya sudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012579 (s)