News Flash:

Armele zeilor vedici

18 Noiembrie 2013
2099 Vizualizari | 0 Comentarii
Mitologia vedica - Mahabharata, Ramayana, Rigveda - contine nenumarate descrieri ale armelor de distrugere in masa, folosite de clanurile divine ale Indiei. Exista ipoteze care asimileaza zeii sumerieni cu zeii vedici, sustinand ca a existat un singur razboi devastator intre generatiile zeiesti, care a ramas in memoria oamenilor la fel ca Potopul. Iar denumirea marelui razboi vedic este Kuruksetra, ce aminteste de "Miturile sumeriene din Kur".
Vechea civilizatie a Indusului chiar a fost in relatii comerciale cu civilizatia sumeriana, dupa cum atesta numeroase sigilii gasite in arhivele regale mesopotamiene. Urmele fizice lasate de razboaiele in care s-au folosit arme nucleare (nisip vitrificat, fortificatii vitrificate, schelete, sol, ape care prezinta radioactivitate) exista in toate locurile unde "mitologia" situeaza conflictele. Marele razboi vedic, in care s-au folosit bombe atomice, s-a purtat tot intre o generatie tanara de zei si clanul conducator. Toti erau inruditi. Si unii si altii au folosit arme cu putere mare de distrugere si, in ultima instanta, bombe atomice si/sau cu neutroni. Aceste arme, "astras", au fost descrise in Mahabharata si in Rigveda: brahmaastras ("armele lui Brahma"), agniastras ("armele Zeului Focului, Agni"), suryaastras ("armele Zeului Soarelui, Surya"), indraastras ("armele lui Indra"), narayananastras ("armele lui Visnu") si varunasutras ("arme de apa"). Fiecare tip de armament avea efecte diferite, in functie de elementul cu care era asociat. Cele mai puternice erau brahmaastras si narayananastras. Acestea din urma cautau tintele metalice si distrugeau orice avea legatura cu metalele, scrie formul-as.ro.
Cand o astfel de "munitie" a fost lansata, zeul Krisna, cunoscandu-i efectul, si-a sfatuit soldatii sa arunce armele metalice si orice alt accesoriu metalic, pentru a scapa cu viata. Exista mai multe pasaje, dispersate in cartile vedice, in care sunt descrise efectele brahmaastra: "Gurkha, la bordul puternicei vimana, a potrivit un singur proiectil, incarcat cu intreaga putere a Universului... O coloana incandescenta de fum si flacari, la fel de stralucitoare ca zece mii de sori, a "inflorit" in toata splendoarea. Explozia la sol a ridicat cercuri de fum, ca si cand ar fi fost ciuperci gigantice... Era o arma necunoscuta, un trasnet de fier, un gigantic mesager al mortii, care a redus la cenusa intreaga rasa a Vrisnilor si Andakasilor!... Un soc puternic a scuturat pamantul, ducand valul de caldura. Corpurile erau atat de arse, incat nu puteau fi recunoscute... Vasele s-au facut tandari, fara o cauza vizibila; pasarile au devenit albe... Un vant puternic a inceput sa bata, ducand praful si flacarile pana departe. Elefantii si alte animale se aprindeau ca tortele si alergau pana cadeau moarte la pamant... Dupa cateva ore, toata mancarea era infectata. Chiar si cea mai bine gatita era plina de felurite tipuri de viermi... Pasarile zburau nebuneste. Soldatii se aruncau in izvoare, ca sa se spele si sa curete echipamentul, dar fara folos. Parul si unghiile le cadeau".
Agniastras erau arme de foc care se ghidau dupa sunete, reusind sa doboare aparatele de zbor invizibile ale inamicului. Asvatthaman a recurs la o agniastra "capabila sa distruga o lume intreaga". Krisna a reusit sa-i devieze punctul de impact, dar efectele ei au fost resimtite de femeile din clanul Pandava, care au ramas sterile multi ani. Si animalele au nascut pui cu malformatii oribile. "Soarele parea ca s-a coborat din ceruri, ziua s-a transformat in noapte, aerul s-a infierbantat, un vant devastator s-a iscat. Cerul a strigat, Pamantul i-a raspuns, tot Universul a suferit!"
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mitologia vedica descrieri armelor clanurile divine indiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019388 (s)