News Flash:

Artistul roman Paul Hitter refuza invitatia norvegienilor de a-si expune lucrarile la Oslo, din solidaritate cu familia Bodnariu: Ne vom ruga pentru recunoasterea si respectarea valorilor crestine la nivel global

4 Ianuarie 2016
954 Vizualizari | 0 Comentarii
Paul Hitter
Artistul plastic roman Paul Hitter a fost invitat de Muzeul National din Oslo sa-si expuna lucrarile in Norvegia si a refuzat din solidaritate cu familia Bodnariu si din cauza "rapirii de catre autoritati a unor copii crestini si punerea lor sub controlul statului" norvegian.
 
Redam integral raspunsul artistului roman la invitatia Muzeului National din Oslo:
 
"Sunt onorat de invitatia Asociatiei Culturale Metropolis, impreuna cu Muzeul National din Oslo care, beneficiind de fonduri europene generoase doresc sa particip alaturi  de Raportoru si Daniel Pirici la expozitia : Promovarea diversitatii prin cultura si arta in cadrul mostenirii culturale europene, intre 25 Februarie si 28 August 2016.

In lumina recentelor intamplari din Norvegia care s-au soldat cu rapirea de catre autoritati a unor copii crestini si punerea lor sub controlul statului, din spirit de solidaritate fata de familia Bodnariu am decis sa declin participarea mea in cadrul expozitiei. Mai mult decat atat, cred cu tarie ca prezenta mea cat si a lucrarilor mele pe teritoriul Norvegiei nu poate fi oportuna, si, judecand dupa modul in care statul norvegian a reactionat cu familia romana, intrevad posibilitatea ca lucrarile mele sa fie confiscate in maniera in care copiii familiei Bodnariu au fost indepartati de la parinti invocandu-se motive de crestinism radical.
 
Avand in vedere ca familia Bodnariu nu este prima familie care traieste o astfel de experienta, privind prin prisma artei mele, nu imi pot decat exprima teama ca atat eu cat si lucrarile mele sa avem de suferit, cunoscandu-se temele si stilul pe care eu il abordez.
Generozitatea organizatiilor mai sus mentionate, oglindita semi-fractionar din generozitatea UE, poate reprezenta pentru multi o rampa de lansare atat material cat si profesional, insa, ca si artist independent, nu pot sa fiu decat magulit dar sa refuz aceasta invitatie, ramanand atasat valorilor mele morale si artistice, potrivit activenews.ro.

Cu siguranta, la varsta mea, a expune intr-un muzeu european poate reprezenta o tentatie pentru multi, insa, intr-o tara unde conationalilor mei li se petrec nedreptati eu nu pot expune si nu ma pot simti in siguranta. Ne vom ruga pentru linistea si reintregirea familiei Bodnariu, cat si pentru recunoasterea si respectarea valorilor si traditiilor crestine la nivel global."
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

artistul plastic paul hitter norvegia cultura arta familia bodnariu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018586 (s)