News Flash:

Au descoperit grecii America inaintea lui Columb?

5 Februarie 2016
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit unor studii recente asupra textelor istoricului Plutarh, se pare ca grecii au calatorit in America din timpul erei minoice si in perioada elenista timpurie, cu multe secole inaintea navigatorului Cristofor Columb.

Poate parea incredibil, dar cercetatorul Minas Tsikritsis sustine ca grecii antici au ajuns in America cu mult inaintea lui Columb, potrivit Sott.

Acest cercetator al scrierilor egeene a descoperit in textele istoricului Plutarh faptul ca grecii preistorici stiau ca "la vest de insulele Marii Britanii" a existat "un mare continent".

Un alt academician, profesorul I. Mariolakos, a identificat marele continent ca fiind America de Nord, din ziua de astazi.

"Chiar inainte de epoca lui Cristofor Columb, au existat calatorii maritime, care au inceput in timpul erei minoice si au continuat in perioada elenista timpurie. Scopul acestor calatorii din timpul Epocii de bronz a fost legat de transportul de cupru din regiunea Lacului Superior din Canada", a spus Tsikritsis.

Vezi si Teatrul in Grecia antica

Potrivit cercetarilor sale, dupa primii negustori minoici, micenienii au continuat calatoriile spre America. Mai tarziu, in Epoca fierului interesul acestor expeditii a scazut, pana in vremea elenista.

Conform vechilor texte ale lui Plutarh, analizate de catre Tsikritsis cu ajutorul unui program special de calculator, se confirma o calatorie efectuata in anul 86 d.Hr. din Canada la Cartagina.

Calatoria releva faptul ca distanta dintre Marea Britanie si insula Ogygia este de 880 de kilometri. Se mentioneaza existenta unui mare continent in acea regiune, unde erau trei insule (Groenlanda, Baffin si Terra Nova).

Se specifica faptul ca la aceeasi latitudine se afla intrarea in Golful St. Lawrence si Marea Caspica. Se afirma in mod corect ca Golful St.Lawrence este putin mai mare decat Lacul Maeotis, actuala Mare Azov.

Din studiul datelor astronomice s-a gasit ca acea calatorie a avut loc in anul 86 d.Hr. Motivul acestei calatorii de lunga durata din timpul Epocii bronzului este confirmata de existenta cuprului in regiunea din jurul Lacului Superior si a insulei Royal.

Din aceasta zona, au fost exploatate aproximativ 50.000 de tone de cupru, intre anii 2.400 si 1.200 i.Hr.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

plutarh cristofor columb minas tsikritsis grecii antici america
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 23 queries | Mysql time :0.052810 (s)