Eveniment-Social

Peste o mie de ieseni au ajuns la spital din cauza caldurii

Publicat: 24 iul. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste o mie de ieseni au ajuns la spital din cauza caldurii
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:83516;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• In ultimele 72 de ore, 1.338 de ieseni au necesitat asistenta medicala dupa ce au lesinat in strada, au suferit arsuri solare, insolatie, accident vascular cerebral sau bolile cronice de care sufera s-au acutizat

In ultimele 72 de ore, 1.338 de ieseni au sunat la Serviciul de Ambulanta Iasi sau au venit direct la spital, deoarece au avut de suferit din cauza temperaturilor extrem de ridicate, cand la umbra s-au inregistrat peste 40 de grade Celsius. In aceasta perioada, la Serviciul de Ambulanta Iasi s-au inregistrat 1.142 de apeluri din partea populatiei. Toate solicitarile au fost de la domiciliul bolnavilor. Majoritatea au necesitat ingrijiri medicale si spitalizare, deoarece pe fondul caldurii excesive bolile de care sufereau s-au acutizat, sau pur si simplu li s-a facut rau, aerul din cele mai multe locuinte fiind irespirabil zilele trecute. Conform raportului intocmit de medici, la sfarsitul saptamanii trecute, 50 de ieseni au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au lesinat in strada din cauza caniculei.

Tot in aceeasi perioada, aproximativ 150 de ieseni s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgente de la spitalele Sf. Spiridon si Urgente cu arsuri solare, stari lipotimice, ameteli, dureri de cap, dupa ce au stat mai mult timp in soare sau in urma deplasarilor in spatii deschise. „Bilantul pe ultimele trei zile arata ca 1.338 de ieseni au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza caniculei. Unii pur si simplu au lesinat in strada, altii au suferit arsuri solare, accidente vasculare. Multi pacienti au necesitat ingrijiri medicale si spitalizare, pentru ca din cauza caniculei bolile cronice de care sufereau s-au acutizat. Cele mai multe solicitari inregistrate la Serviciul de Ambulanta Iasi au fost de la domiciliu, persoane a caror suferinta a fost influentata din cauza caldurii excesive. S-au inregistrat si multe arsuri solare, insolatii. In ultimele trei zile s-au inregistrat si doua decese din cauza caniculei. Un barbat fara domiciliu a decedat in strada, dupa consum excesiv de alcool, si un alt barbat, in varsta de 62 de ani, cunoscut cu probleme cardiace si Parkinson”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Autoritatea de Sanatate Publica.

Adauga un comentariu