News Flash:

Batranul Dionisie, duhovnicul roman din Muntele Athos, dezvaluie ce se va intampla cu romanii in vremurile de pe urma!

16 Ianuarie 2018
347 Vizualizari | 0 Comentarii
Dionisie

Parintele Arsenie Boca spunea ca pentru pacatele noastre, ale romanilor, o sa pierdem si Ardealul. Nu numai ca nu o sa ne unim cu Basarabia, dar o sa ne pierdem si tara asa cum este.

Parintele Dionisie: Parinte, s-ar putea indeplini prezicerea parintelui, ca uite, dupa cum vedem si auzim, cele mai multe avorturi din toata Europa se fac la noi.

Asa e, parinte. Sunt 13 milioane de cand au cazut comunistii. 13 milioane de avorturi.

Parintele Dionisie: Auzi, dumneata! Vedeti cat s-au departat romanii de credinta?! Romanii ar trebui sa fie cei mai apropiati de Dumnezeu, fiindca poporul roman este un popor mai proaspat, nu-i vechi, si el, deodata, de cand l-a facut Dumnezeu pe fata pamantului, s-a trezit crestin-ortodox. De aceea, el trebuie sa fie mai apropiat de Dumnezeu decat orice neam, ca toate neamurile cele vechi s-au inchinat la idoli. Pe cand poporul roman, de cand l-a facut Dumnezeu pe fata pamantului, el deodata s-a trezit crestin-ortodox.

Noi ar trebui sa fim cei mai apropiati de poruncile Mantuitorului. Dar vezi cu cata sarlatanie s-a bagat Satana in inima poporului roman ca sa socoteasca pacatele trupesti intru nimic; sa le faca, sa se distreze…

Mamele sunt datoare sa-i aduca pe copii in lume si sa-i faca crestini, fiindca esti crestin si crestineste trebuie sa-i cresti, ca atunci cand te vei duce la Dumnezeu sa poti zice asa: „Iata, Doamne, eu si pruncii care mi i-ai dat Tu”. Atunci vei intra intru imparatia Cerurilor, in viata cea fara de sfarsit. Dar daca tu faci avorturi, nu-l lasi pe copil sa se bucure nici de viata asta trecatoare si plina de necazuri, caci l-ai taiat, si nu se poate duce nici in imparatia Cerurilor. Vezi, ce faradelege mare si ce pacat ingrozitor? Si iata, lumea asa merge inainte, cutoate ca propovaduitorii Ortodoxiei si preotii si duhovnicii isi fac datoria si le spun oamenilor ca pacatul asta al curviei e cel mai mare pacat. (2003)

Parintele Dionisie: Acuma, cand sufera atata lume in tara, cand cu mare greutate de-abia mai rezista sa poata trai, daca romanii vor multumi lui Dumnezeu, Dumnezeu are purtare de grija si o sa ne ajute. Eh, s-au inmultit pacatele si trebuie ispasite. De acuma trebuie sa suferim mai mult, fiindca nu cadem de bunavoie la bunatatea lui Dumnezeu, strigand cu toata inima: „Doamne, ma rog, iarta-ma, ca am gresit inaintea Ta!”. Suferim fiindca suntem nepasatori la asa ceva. Dar Dumnezeu tot nu se departeaza de noi, si de aceea sa ne osarduim sa fim aproape de El, ca nici un folos nu capatam daca ne departam da Dumnezeu, din contra, ne va fi mai rau. (2003)

Parintele Dionisie: Cum a ajuns tara noastra! Era cea mai bogata cand am plecat din tara si, uite, au ajuns astazi romanii sa fie muritori de foame. Tineretul isi ia lumea in cap si se duce in toata lumea sa lucreze ca argati, ca sa scoata o bucata de paine. (2002)

Parintele Dionisie: Durerea cea mai mare este ca noi intre noi nu ne iubim, noi intre noi. Daca si aici, si in monahism se strecoara ispititorul asta! Tu esti roman si eu roman, dar el se bucura cand iti poate sapa o groapa tie, in fata dusmanului. In fata dusmanului, care dusman e si al lui si al meu. El se uneste cu dusmanul lui si al meu ca sa ma distruga pe mine. Am observat ca multe intamplari din acestea s-au intamplat si asta-i dureros.

Vedeti? Asta-i ca si cum ar fi un blestem pe capul nostru. Vasazica, zici sa fim mai uniti, impreuna, cu aceleasi idei si pe urma te faci fals, vezi? Asta-i o slabiciune, da, o slabiciune. Cel mai dureros lucru. N-avem darul asta al unirii. Romanii care se duc in America, la toti le e rusine sa se prezinte, sa spuna: „Mai, sunt roman, orice s-ar intampla”. Nu. Ei, daca invata engleza, de-acuma le e rusine sa mai spuna ca-s romani si se unesc cu altii. […]

Vezi, si la noi, nu ziceau vechii nostri romani ca „unirea face puterea”? Daca este unire, ai putere. […] Dar daca nu-i unire, e daramare, s-a terminat. (2002)

Parintele Dionisie: De vina sunt conducatorii – sa zicem – sau pacatele oamenilor, de-o ajuns asa scumpa noastra patrie care, atunci cand am venit noi in Sfantul Munte, era intaia tara, cu toate bunatatile. […] Ce sa zicem? Ne pare rau de natiunea noastra, dar sa facem rabdare, ca se vede treaba ca s-au departat oamenii de adevar si de aceea conducatorii au devenit falsi, n-au avut grija de natiune si uite, s-a ajuns acuma ca milioane de romani s-au imprastiat in toata lumea ca sa poata trai. Auzi dumneata, n-are de lucru romanul in tara lui! Auzi dumneata, ce batjocura! Dar cine stie, pacatele, poate or fi pacatele. Dar sa multumim lui Dumnezeu si sa facem rabdare si Dumnezeu ne va binecuvanta. „Intru rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre.” Sa ne ajute Dumnezeu ca dincolo sa capatam fericirea. Sa facem rabdare! Ne pare rau, tare rau, ca a devenit tara noastra cersetoare. Romanul isi leapada tara si se duce sa fie argat la straini. […] Eh, rabdare, cu speranta la Bunul Dumnezeu ca poate se vor indrepta lucrurile. Daca n-o fi cumva spre mai rau, fiindca dusmanii s-au inmultit si numai Dumnezeu stie ce o mai fi. Dar fie voia Domnului! Noi sa facem rabdare si sa avem ambitia aceea ca suntem romani si crestini. Ca astea doua o sa ne ajute ca si natiunea sa n-o pierdem, si Ortodoxia, sufletul, sa-l putem scapa din ghearele Satanei. Eh, Domnul sa ne fie intru ajutor. (2003)

Modernism

Parintele Dionisie: Toate ajutoarele de-acuma, pe care le primesc tarile astea de la Uniunea Europeana, ce bunatate au adus? in Romania de cand se chinuie ei ca sa mearga lucrurile mai bine…

Nu ne amestecam in chestiunile astea politice, ca nu stim, decat numai cat auzim, dar ce progrese are acuma Romania fata de cand am venit noi in Sfantul Munte? Cand am venit in Sfantul Munte, Romania era cea mai avuta tara, cea mai curata, cea mai apropiata de Dumnezeu si cea mai bogata. In Romania erau multi straini care veneau la lucru. Tin minte ca eram inca mic, si cand treieram graul, erau niste batoze mari si acolo unde ieseau paiele era greu tare, si strainii erau pusi la cele mai grele lucruri – sa ieie paiele, sa le dea la o parte, sa le lege, sa le duca-n fabrica. Si uite cum a devenit acuma, ca strainii sunt boieri, si romanii, cu atatea bogatii la ei in tara, s-au imprastiat din Romania ca n-au ce manca. Mii de oameni pleaca peste granite, si intelectuali si cutare, pentru ca nu pot trai in Romania. Numai Dumnezeu stie ce-o mai fi, dar noua tare ne pare rau de cele ce se intampla.

Or fi si rautatile astea si saracia ca sa ne smereasca si sa ne indrepte catre Dumnezeu. Vedeti ca bogatia si banul nici grecilor si nici europenilor si nimanui n-a adus mai multa bogatie duhovniceasca, dimpotriva. Poate ca o fi spre binele nostru si nadajduim la Dumnezeu ca sa facem rabdare.

Parintele Dionisie: Sigur, daca omenirea si-ar pune toata speranta in bunatatea lui Dumnezeu, nu-i cu putinta sa nu te auda, sa nu te ajute Dumnezeu, ca Dumnezeu este in tot locul si vede si gandul tau. Dar vezi ca noi, cu ocazia asta ne indepartam de Dumnezeu. Daca lumea ar trai mai modest, asa, cat sa aiba de ajuns, ar fi bine. Dar lumea, cu propaganda asta care a intrat in omenire, zice: „De ce sa am casa asa de mica? Am trei-patru copii, am de toate, dar de ce sa nu am o casa mare ca a celui de acolo?” De-acuma femeia il trimite pe barbatul sau: „Du-te si ada bani, sa facem si noi casa mai mare”.

Moda, moda, moda! Vezi? Asta-i o propaganda magica a satanei ca sa nu fie omul niciodata in pace, sa nu se multumeasca cu atata. Dar vezi cum spun batranii: „intinde-ti picioarele cat te tine plapuma, ca daca te intinzi mai mult te racesti”. Ar trebui omul sa gandeasca asa: „Acela are mai multi bani, si-a facut casa mare, treaba lui, bine ca poate. Eu sunt multumit ca am una mai mica si chiar daca mananc mai prost, ma imbrac mai prost, sunt stapan in casa mea.” Nu! Fiecare vrea sa fie ca celalalt. „De ce sa nu am si eu televizor, prima data?” Asa-i omul. Moda!

Sunt limbile acestea moderne, internationale, care nici nu cuprind, nu au cuvantul acesta, „smerenie”. Vad ca si la noi, la romani, din ce in ce mai mult parca, omul smerit este considerat prost. Si mai ales asa sunt educati copiii astazi, tinerii, sa fie competitivi, individualisti, egoisti, sa nu auda de smerenie. Ma refer mai ales la tineri, la familiile tinere care au copii; care ar trebui sa fie atitudinea lor in fata acestei situatii?

Parintele Dionisie: Da, situatia e infricosata. Datoria parintilor, cat sunt copiii mici, este sa le arate adevarul, ca noi suntem crestini si ortodocsi. Ca dupa ce copiii merg la studii si fac tovarasii cu alte persoane mai rele decat ei, cu mare greutate poti acum sa-i mai intaresti in bine, dupa cum scrie si ne invata vesnic Sfanta Scriptura si Biserica.

Astea-s rautatile veacului al VIII-lea! S-a terminat, omenirea s-a stricat cu desavarsire. Dar vedeti cu cata diplomatie a intrat rautatea in omenire?! Conducatorii omenirii au iscodit, au descoperit multe inlesniri, multe masinarii, cum e si televizorul. Daca conducatorii ar fi niste oameni cu frica lui Dumnezeu si ar pune la televizor ceea ce e de folos sufletului si trupului omenesc, ar fi toata omenirea in alt mod. Dar ei, ca sa te amageasca, pun o imagine, doua, ceva omenesc, si pe urma arata toate miseliile si spurcaciunile si toate pacatele la care numai cu gandul daca se gandeste omul, are pacat. De-acuma omenirea le tot vede la televizor si, ca si cum ar fi un curent, zice ca asa trebuie sa fie lucrurile, ca „asa a vazut la televizor”. Imparatia lui Antihrist deja lucreaza! Eh, numai Bunul Dumnezeu sa faca mila cu noi. (2002)

Uuniunea Europeana

Parintele Dionisie: Ne modifica, ne modifica pe toti propovaduirile astora care au luat puterea omenirii. Uniunea Europeana sub nici un motiv nu-ti da voie sa amintesti de cele adevarate, decat numai de cele ce le spun ei. Asta-i adevarul, ce spun ei. “Drepturile omului”, dreptul omului! Uite, un exemplu de drepturile omului – inca de mic, copilul, daca parintii l-au crescut oleaca, de-acuma are “dreptul” ca sa nu-l supere parintii, sa-l lase sa faca ce vrea el. Asta-i dreptul omului, sa-l lase sa faca ce vrea el.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parintele dionisi parinte tara modernism uuniunea europeana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1954 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036942 (s)