News Flash:

Benito Mussolini - Biografie timpurie

27 Aprilie 2015
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Nascut la Dovia , in Italia, in 29 iulie 1883, ca fiu al unei invatatoare de tara si al unui fierar. Scoala elementara o face in Dovia. Natura sa rebela si indisciplina sa "naturala" se vad inca din timpul frecventarii scolii secundare, la Predappio, pe care a terminat-o cu greu, la 14 ani, fiind de mai multe ori aproape de exmatriculare. Trimis apoi la Faenza, la un liceu al Calugarilor Silezieni, se revolta din nou, contra ordinii si disciplinei impuse, fiind exmatriculat.

Vezi si Buncarul secret al lui Benito Mussolini, dezvaluit

Trimis in cele din urma la un liceu public din Forlí, Benito Mussolini il termina cu dificultate datorata, din nou, naturii si comportamentului sau anarhic. Dupa terminarea liceului, pentru o scurta perioada de timp, a predat intr-o scoala elementara. In 1902, pleaca in Elvetia unde traieste pe apucate, prestand tot felul de munci necalificate. In timpul sederii sale in Elvetia, a intrat deseori in conflicte cu politia locala pentru vagabondaj si incaiereri. In 1904 se intoarce in Italia pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu. Preda, din nou, in scoli elementare, intre 1907 - 1908.

Vezi si Conflictele lui Mussolini cu Miscarea Socialista Italiana si anii primului Razboi

In 1909, se muta in Trent, Austria, astazi Trento, Italia, unde a lucrat pentru un ziar de orientare socialista, lucrand, in acelasi timp, la cateva din scrierile sale timpurii. Din nou, intra in conflict cu autoritatile locale, de data asta cu cele din Austria, pentru pozitia sa public revansarda fata de pretentile teritoriale ale Italiei la regiunea din jurul orasului Trent. Ca urmare, este expulzat din Austria. Dupa reintoarcerea in Italia, editeaza un ziar socialist in Forlí, si ulterior, devine editor la un alt ziar socialist, "Avanti!", considerat la vremea respectiva cel mai important ziar socialist din Italia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovia italia scoala elementara predappio calugarilor silezieni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2343 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070014 (s)