News Flash:

Biblioteca Judeteana Asachi din Iasi sarbatoreste 180 de ani de la nasterea maestrului basmelor si povestilor Ion Creanga

9 Martie 2017
199 Vizualizari | 0 Comentarii
Ion Creanga
Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi organizeaza marti, 14 martie 2017, incepand cu ora 14.00, la Filiala „Ion Creanga” (Casa de Cultura a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) o noua intalnire-dezbatere a Clubului Clepsidra, editie dedicata implinirii a 180 de ani de la nasterea maestrului basmelor si povestilor Ion Creanga.

Prof. univ. dr. Constantin Parascan, recunoscut pentru activitatea si opera exegetica dedicate creatiei si vietii lui Ion Creanga, prin cele peste zece volume de cercetare publicate, va sustine conferinta „Ion Creanga – cunoscutul necunoscut”. Vor fi discutate aspecte speciale, neabordate de catre comentatorii vietii si scrierilor sale, necunoscute sau putin stiute si analizate.

„Despre creatorii de geniu, precum Creanga, Eminescu…, nemuritori ai literaturii romane, s-a scris mult. Dar oricat s-a cercetat si scris, si analizat, si dezbatut, si in ce priveste scrierile lor, dar si vietile lor pamantesti, tot a ramas si va ramane de-a pururi ceva tainic, nedeslusit, enigmatic, necunoscut. Si se intampla ca desi pare totul stiut si despre Creanga, si despre Eminescu, si noi, cei de azi, si cei care vor veni dupa noi, vor descoperi inca tuse speciale, partial sau total necunoscute, elemente secrete ale scrierilor si vietilor lor”  - Constantin Parascan

Finalul intalnirii va fi rezervat intrebarilor din public, cea mai pertinenta intrebare fiind premiata cu un pachet de carti.

Proiectul „Clubul Clepsidra” se desfasoara in cadrul programului Biblioteca si Societatea al Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi” si se adreseaza publicului larg interesat de felul in care moravurile politice se regasesc in literatura nationala si internationala, a decelarii propagandei si fictiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerea autorilor.
Activitatile proiectului sunt concretizate prin intalniri-dezbateri trimestriale ce reunesc specialisti politologi/ filosofi/ istorici/ literati ai Iasului si au ca scop promovarea unui mediu de comunicare de natura politico-culturala, dar si facilitarea schimbului de experienta, cunoastere si informatii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

constantin parascan ion creanga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014838 (s)