News Flash:

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 se pun in vanzare pe 16 februarie

9 Februarie 2017
416 Vizualizari | 0 Comentarii
festival enescu
Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 se pun in vanzare pe 16 februarie, de la ora 10, in reteaua EVENTIM, atat online, pe site-ul www.eventim.ro, cat si in reteaua magazinelor EVENTIM din intreaga tara (Germanos, Orange, Vodafone, Diverta, Carrefour, librariile Humanitas si Carturesti, statiile OMV), la birourile EVENTIM din Bucuresti si din tara, precum si pe site-urile EVENTIM din strainatate si in retelele EVENTIM internationale.

Cu un nou directorat de prima marca la nivel international - Zubin Mehta, Presedinte Onorific si Vladimir Jurowski, Director Artistic, in 2017, Festivalul Enescu va pune intr-o noua lumina muzica si creatia lui George Enescu, muzica clasica si muzica contemporana. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica noi moduri de expresie a muzicii si a creativitatii artistice, prin tehnologie, prezentand lucrari cunoscute intr-o noua abordare; va aduce in prim-plan muzica contemporana, invitand pentru prima data la Bucuresti pe unii dintre cei mai cunoscuti compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea sa se bucure de un numar record de lucrari de George Enescu (37) - doua dintre acestea fiind in premiera in Festival -, si va acorda matematica la sunetul muzicii, in interiorul Bucurestiului Creativ.

Editia 2017 a Festivalului Enescu aduce ca noutate absoluta seria de concerte Muzica Secolului 21, in cadrul careia va avea loc Forumul International al Compozitorilor unde 30 dintre cei mai importanti compozitori contemporani, precum Sir James MacMillan, Rodion Shchedrin, Jörg Widmann si Magnus Lindberg. Publicul ii va putea urmari in dezbateri pe teme de actualitate muzicala, la care accesul este gratuit, in baza unei inregistrari in prealabil.

In premiera absoluta in Romania, la Festivalul Enescu 2017 va avea loc Imaginary – o expozitie interactiva despre matematica si muzica.

Staruri ale muzicii clasice internationale precum Lang Lang, Jonas Kaufmann, Philippe Jaroussky, Magdalena Kožená, Daniil Trifonov, Riccardo Chailly, Thomas Hampson, Dmitri Hvorostovsky, Olga Peretyatko, Khatia Buniatishvili, Tine Thing Helseth, Andrei Ionita si Anoushka Shankar vor veni in premiera la Bucuresti in 2017. Li se alatura orchestre de top precum Orchestra Scala di Milano, Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Royal Concertgebouw Amsterdam, Münchner Philharmoniker, London Philharmonic Orchestra.

Dirijori de prim rang ca Zubin Mehta, Antonio Pappano, Daniele Gatti, Valery Gergiev, Charles Dutoit, Riccardo Chailly, Michail Pletnev si Vladimir Jurowski vor fi de asemenea prezenti. Ca parte a programului sau din editia 2017 a Festivalului, reputatul Antonio Pappano va dirija Simfonia Nr.3 in Do Major Op.21 cu Cor de George Enescu oferind publicului o alta premiera: Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia interpretand Enescu. De asemenea, Orchestra Nationala a Frantei, dirijata de Christoph Eschenbach si avandu-l ca solist pe Truls Mørk, va interpreta Simfonia Concertanta pentru Violoncel de George Enescu, lucrare cu care celebra orchestra a ales sa deschida si stagiunea 2017 de la Paris. Filarmonica din Cehia, sub bagheta lui Jiří Bělohlávek, va fi prezenta in premiera, cu un program care include lucrari de Brahms si Martinů.

Les Musiciens du Louvre, sub bagheta lui Marc Minkowski, vor aduce pe scena Ateneului Cosi fan tutte, de Mozart, iar opera Mathis der Maler de Hindemith va fi interpretata in premiera in Festival in varianta concertanta de Orchestra Nationala Radio si de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului Lawrence Foster. Tot ca noutate, celebra opera de Berlioz, Damnatiunea lui Faust va fi interpretata de Corul si Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului John Nelson.

Prezentelor internationale exceptionale li se alatura prezente romanesti de top intr-una dintre cele mai dense selectii: Orchestra si Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra Nationala Radio, orchestrele din Cluj, Iasi, Timisoara, Bacau si Brasov, dirijorii Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Tiberiu Soare, Adrian Petrescu, Cristian Orosanu, Cristian Lupes si solistii Ruxandea Donose, Vlad Budoiu, Cosmin Ifrim, Adrian Sampetrean, Roxana Constantinescu, Szabo Balint, Gabriela Istoc, Teodor Ilincai.

Laureati ai Concursului Enescu vor urca de asemenea pe scena Festivalului Enescu, alaturi de importante orchestre internationale si nationale: Valentin Radutiu, Mihai Ritivoiu, Viniciu Moroianu, Victoria Vassilenko, Zlatomir Fung, Luiza Borac, Josu de Solaun, Stefan Tarara, Eun-Sun Hong, Vassilis Varvaressos si Dong Hyun Kim.

In total, 80 de evenimente vor avea loc la Bucuresti si in tara in cadrul Festivalului Enescu 2017, dintre acestea urmand ca 12 concerte sa aiba loc in orase precum Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara, Bacau, Ploiesti si Sibiu.

Pretul biletelor individuale

Seria MARI ORCHESTRE (Sala Mare a Palatului)

    Categ. I               180 RON (inclusiv TM )

    ateg. a II-a          140 RON (inclusiv TM )

    Categ. a III-a       110 RON (inclusiv TM )

    Categ. a IV-a       80 RON (inclusiv TM )

Seria RECITALURI SI CONCERTE CAMERALE (Ateneul Roman, Sala Auditorium)

Pentru concertele de la Ateneu:

    Categ. I                  180 RON (inclusiv TM )

    Categ. a II-a           140 RON (inclusiv TM )

Pentru concertele de la Sala Auditorium:

    Categ. I                  50 RON (inclusiv TM )

    Categ. a II-a           30 RON (inclusiv TM )

 Seria “BY MIDNIGHT” (Ateneul Roman)

    Categ. I                  180 RON (inclusiv TM )

    Categ. a II-a           140 RON (inclusiv TM )

 Seria MUZICA SECOLULUI 21 (Sala Mihail Jora – Sala Radio)

    Categ. I                    50 RON (inclusiv TM )

    Categ. a II-a             30 RON (iclusiv TM )
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biletele individuale eventim bucuresti directorat george enescu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036623 (s)