News Flash:

Calendar ortodox 14 august. Un sfant important este celebrat astazi

14 August 2018
191 Vizualizari | 0 Comentarii
sarbatoare mare

CALENDAR ORTODOX 14 AUGUST In aceasta luna, in ziua a paisprezecea, pomenirea Sfantului Prooroc Miheia (Miheea).

CALENDAR ORTODOX 14 AUGUST Miheea - Miheia Acest prooroc era feciorul lui Ioram, nascut in locul ce se zice Morati, din neamul lui Efrem, si a proorocit 84 de ani, inainte de venirea lui Hristos cu 660 ani. El a mustrat pe Ahav, imparatul Samariei, pentru multele si deosebitele lui pacate, si pentru aceasta era urat de catre acela. Stiind aceasta proorocul, s-a departat si petrecea mai mult in munti. Dupa ce a murit Ahav, Proorocul Miheia a fost omorat de Ioram, feciorul lui Ahav, prin spanzurare, caci il mustra pentru paganatatile lui si ale parintilor lui. Si, murind, a fost ingropat in pamantul lui Morati, langa movila lui Enachim.

CALENDAR ORTODOX 14 AUGUST Viata sfantului profet Miheea pe larg, dupa Sinaxarul Parintelui Macarie de la manastirea atonita Simonos-Petras.

CALENDAR ORTODOX 14 AUGUST Tot in aceasta zi, pomenirea Sfantului Sfintitului Mucenic Marcel, episcopul Apamiei.

CALENDAR ORTODOX 14 AUGUST Acest Sfant Marcel a trait pe vremea imparatiei lui Teodosie cel Mare (379-395) si era din Cipru, unde i s-a incredintat dregatorie lumeasca. Prin ocarmuirea lui, a minunat pe toti cu buna cinstire, si cu amanuntimea la lucru.

Iar dupa ce a fost asezat episcop Apamiei celei din Siria, chibzuia cu dreptate si cu cuviosie. Apoi a ajuns fierbinte ravnitor al credintei celei intru Hristos, intemeind biserici spre slava lui Dumnezeu si capistile idolesti surpand. Pentru aceasta a fost prins de inchinatorii la idoli, si aruncat fiind in foc, a primit cununa muceniciei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1873 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031623 (s)