News Flash:

Calendar ortodox 15 aprilie. Ce sfinti mari sarbatorim astazi

15 Aprilie 2019
390 Vizualizari | 0 Comentarii
sarbatoare mare

CALENDAR ORTODOX 15 APRILIE. Sfintii Aristarh, Pud si Trofim faceau parte din cei Saptezeci de Apostoli alesi de Mantuitorul.

CALENDAR ORTODOX 15 APRILIE. Sfantul Apostol Aristarh a fost episcop al Apameei din Siria. Sfantul Apostol Apostol Pavel il aminteste in Epistola catre Coloseni precum si in cea catre Filimon. Sfantul Aristarh a fost arestat in Efes, impreuna cu Gaius, de multimea care se ridicase impotriva lui Pavel. Sfantul Apostol Pavel le scrie colosenilor: “Va imbratiseaza Aristarh, cel intemnitat impreuna cu mine” (Coloseni 4: 10). In Epistola catre Filimon, Pavel il numeste pe Aristarh impreuna-lucrator cu mine, asa cum ii numeste si pe Marcu, Dimas si Luca.

CALENDAR ORTODOX 15 APRILIE. Sfantul Apostol Pud era din Roma. Sfantul Apostol Pavel il pomeneste o data in Epistola catre Timotei ( II Timotei 4: 21). La inceput, casa lui Pud a fost un liman al celor mai de frunte apostoli, iar mai tarziu ea a devenit un locas de inchinare, numita Biserica Pastorilor.

CALENDAR ORTODOX 15 APRILIE. Sfantul Apostol Trofim, potrivit Faptelor Apostolilor (Fapte 20:4), era originar din Asia. Acesta l-a insotit pe Apostol in calatoriile lui. In Epistola a doua catre Timotei Sfantul Apostol Pavel afirma: “Pe Trofim l-am lasat in Milet, fiind bolnav “(II Timotei 4: 20). Sfintii Aristarh, Pud si Trofim au murit prin decapitare, impreuna cu Sfantul Apostol Pavel, in timpul persecutiei lui Nero.

CALENDAR ORTODOX 15 APRILIE. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului mucenic Crescent cel din Mira Lichiei;

 - Sfintelor mucenite Vasilisa si Anastasia;

- Preacuviosului Leonid episcopul Atenei;

 - Sfintilor mucenici Teodor preotul si Pavsolipic;

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfintii aristarh pud trofim mantuitorul coloseni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014358 (s)