News Flash:

Calendar ortodox 17 august. Un sfant important este celebrat astazi

17 August 2018
195 Vizualizari | 0 Comentarii
sarbatoare

CALENDAR ORTODOX 17 AUGUST In aceasta luna, in ziua a saptesprezecea, pomenirea Sfantului Sfintitului Mucenic Miron.

CALENDAR ORTODOX 17 AUGUST  Miron mucenicul Acest sfant a trait in zilele imparatului Deciu (249-251) si ale lui Antipatru domnul Ahaiei. El era cu vrednicia preot bisericii, cu buna intelegere, bogat si de neam cinstit, iubit fiind si de Dumnezeu si de oameni. In ziua Nasterii lui Hristos intrand Antipatru in biserica, sa prinda pe crestini ca sa-i chinuiasca, Sfantul Miron umplandu-se de ravna dumnezeiasca, l-a infruntat. Drept aceea a fost mult chinuit si silit ca sa aduca jertfa la idoli. Dar el a refuzat; atunci i-au scos fasii de piele de la umeri pana la picioare, dintre care el luand una, a azvarlit-o in obrazul lui Antipatru. Dupa aceasta a fost supus sfantul la felurite chinuri. Iar apoi a fost dus de acolo la Cizic, si acolo, prin sabie, i s-a taiat capul, si asa si-a primit cununa muceniciei.

CALENDAR ORTODOX 17 AUGUST  Viata sfantului mucenic Miron, dupa Sinaxarul parintelui Macarie de la Manastirea Simonos-Petras (Muntele Athos).

CALENDAR ORTODOX 17 AUGUST  Tot in aceasta zi, pomenirea Sfintilor Mucenici Straton, Filip, Evtihian si Ciprian.

CALENDAR ORTODOX 17 AUGUST  Acesti sfinti mucenici aflandu-se in Nicomidia, intradins se duceau la priveliste, de invatau poporul ce se strangea acolo si-i scoteau din inchinarea la idoli, si-i aduceau la credinta lui Hristos. Odata, vazand domnitorul privelistea fara de oameni, si afland ca sfintii mucenici invata poporul sa paraseasca viata de veselie si ca traiesc alta viata noua, calcand obiceiurile lor cele parintesti, a poruncit de au adus pe sfinti inaintea lui cu graba. Acestia stand de fata si marturisind ca ei tin credinta in Hristos, si ca nu vor inceta a invata pe altii, au fost adusi la priveliste si dati la fiare salbatice. Si fiind paziti nevatamati de ele au fost chinuiti in alte multe feluri. In cele din urma bagandu-i in foc, au luptat lupta cea buna pentru Hristos, si biruind au luat cununa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013320 (s)