News Flash:

Capoeira sau dansul razboiului

5 Februarie 2015
661 Vizualizari | 0 Comentarii
Capoeira este o arta martiala braziliana, respectiv un dans de lupta ale carei origini provin din regiunea africana NíGolo unde este cunoscut sub numele de dansul zebrei. Capoeira a fost adus si dezvoltat in perioada coloniala de catre sclavii africani. Aceasta a fost dezvoltat in Brazilia, in principal, de africani incepand cu secolul al XVI-lea. Este cunoscuta pentru miscari rapide si complexe, folosind in principal puterea, viteza si loviturile de picior.

Astazi se cunosc doua directii principale "vechiul" Capoeira Angola si "modrenul" Capoeira Regional. Mostenirea africana s-a amestecat pe parcursl timpului in Capoeira Regional cu influente din alte stiluri de lupta ca de ex. lupte, Jujutsu si Wushu. Aceasta perioada care incepe in anii 1970 dezvolta influentele acrobatice actuale.

Vezi si Dansul in Grecia antica

In continut Capoeira este impregnata de trei elemente: lupta, muzica si „Roda“(pt „Cerc“). Technica de lupta se distinge printr-o flexibilitate deosebita, exista foarte multe rotiri, salturi si miscari acrobatice.

Vezi si Cabaretul - scurt istoric

In mod traditional se canta muzica - care provine de obicei din perioada sclavagista a Braziliei - pe perioada luptelor.In conformitate cu documentele Capoeira este atestata din sec. XVIII. In legislatia din 1889 se pedepsea cu exil de la 6 luni la 2 ani practicarea stilului de lupte Capoeira. Aceata interdictie este ridicata in 1937 de catre dictatorul nationalist Getúlio Vargas care decreteaza Capoeira sport national. Decizia lui a fost influentata de o prezentare facuta de maestrul Mestre Bimba.

Filmul Only the Strong care are in rol principal pe actorul Mark Dacascos ofera o perspectiva generala in stilul de lupte Capoeira versiunea Capoeira Regional.

In prezent exista scoli de Capoeira pe toate continentele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

capoeira lupta n golo brazilia picior capoeira angola jujutsu wushu roda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2146 (s) | 23 queries | Mysql time :0.075632 (s)