News Flash:

Cariera politica a lui Thomas Babington Macaulay

29 Mai 2015
508 Vizualizari | 0 Comentarii
Thomas Babington, Primul Lord Macaulay, (n. 25 octombrie 1800, Leicestershire, d. 28 decembrie 1859, Kensington) a fost un poet, istoric si politician liberal englez, membru al Consiliului Privat al Regatului Unit (Privy Council of the United Kingdom).

In 1830 Macaulay a fost ales membru al Parlamentului Regatului Unit din oraselul Calne. El s-a afirmat printr-o serie de discursuri prin care sustinea reforma parlamentara si in care ataca diferitele forme de inegalitate, printre care excluderea evreilor din parlament.

Vezi si Ioannis Metaxas. Cariera militara

Dupa promultarea legii de reformare a Parlamentului (Great Reform Act]), el a devenit membru al Parlamentului din circumscriptia orasului Leeds. In 1832 Thomas Macaulay a fost Secretar al Comitetului de Control ([Secretary to the Board of Control) in care a lucrat pana in 1833. Comitetul, prezidat de Charles Grant, Lord Glenelg, care avea sarcina sa treaca prin parlament parliament legea pentru reinnoirea cartei Companiei Indiei de Est, Prin aceasta lege, monopolul comertului cu China era abolit si Compania inceta sa fie o societate comerciala.

Vezi si Neville Chamberlain - Inceputul carierei politice

Macaulay s-a distins printr-un discurs la cea de a doua citire a legii, dupa care Grant a prezentat un scurt comentariu foarte elogios, si legea a fost aprobata fara dificultate, Tot in aceeasi perioada a fost supusa discutiei legea pentru abolirea sclavagismului. Legea propusa de guvern, cuprindea o perioadp de 12 ani de ucenicie pentru sclavii liberati. Abolisionistii, condusi de Sir Fowell Buxton, se opunea energic acestei propuneri iar Thomas Macaulay a sustinut acest punct de vedere, urmand sfaturile tatalui sau.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

thomas babington poet istoric excluderea evreilor parlament leeds
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2074 (s) | 34 queries | Mysql time :0.070938 (s)