News Flash:

Carol Temerarul si tratatul de la Péronne

13 Februarie 2015
788 Vizualizari | 0 Comentarii
Filip cel Bun a murit la 15 iunie 1467. Carol a mostenit ducatul de Burgundia si toate titlurile tatalui sau: duce de Lothier, de Brabant, de Limbourg, de Luxemburg, palatin de Burgundia, conte de Flandra, d'Artois, de Hainaut, de Olanda, de Zeelanda, de Namur.

Vezi si Primele batalii ale lui Carol Temerarul

Alarmat de aceste succese timpurii ale noului Duce de Burgundia si nerabdator sa se stabileasca diferite intrebari referitoare la executarea tratatului de Conflans, Ludovic a solicitat o intalnire cu Carol la Péronne. In cursul negocierilor, ducele a fost informat cu privire la o proaspata revolta a Episcopiei din Liège instigata in secret de catre Ludovic. Dupa discutii timp de patru zile cum sa se ocupe de adversarul sau, Carol a decis sa-si respecte cuvantul dat si sa negocieze cu Ludovic (octombrie 1468), in acelasi timp, fortandu-l sa asiste la reprimarea revoltei. Orasul a fost asaltat si locuitorii au fost masacrati iar Ludovic nu a intervent in numele fostului sau aliat.

Vezi si Cum si-a construit Carol Temerarul regatul

La expirarea armistitiului de un an, care a urmat Tratatul de la Péronne, regele l-a acuzat pe Carol de tradare, citandu-l sa apara in fata Parlamentului si a confiscat o parte din orasele de pe Somme (1471). Ducele s-a razbunat prin invadarea Frantei cu o mare armata, a luat in posesie comuna Nesle si a masacrat locuitorii ei. Totusi, a esuat in atacul de la Beauvais si a trebuit sa se multumeasca cu pustiirea comunei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carol burgundia limbourg luxemburg ludovic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2362 (s) | 23 queries | Mysql time :0.075715 (s)