News Flash:

Casatoria Emmei a Normandiei cu Æthelred al II-lea

4 Mai 2015
821 Vizualizari | 0 Comentarii
Emma a Normandiei (c. 985 – 6 martie 1052) a fost regina consort a Angliei, Danemarcei si Norvegiei. A fost fiica lui Richard I al Normandiei si a celei de-a doua sotii, Gunnora. Prin casatoriile ei cu Æthelred al II-lea cel Sovaielnic (1002-1016) si Knut cel Mare (1017-1035), ea a devenit regina consort a Angliei, Danemarcei si Norvegiei. Emma a fost mama a trei fii: Eduard Confesorul, Alfred si Hardeknud, si a doua fiice: Goda a Angliei si Gunhilda a Danemarcei. Chiar si dupa decesele sotilor ei, Emma a ramas in atentia publicului si a participat activ in politica.

Intr-o incercare de a aduce pacea in Normandia, regele Æthelred al Angliei s-a casatorit cu Emma in 1002. Dupa casatorie, Emma a primit numele anglo-saxon de Ælfgifu, care a fost folosit pentru probleme formale si oficiale, si a devenit regina a Angliei. Ea a primit proprietatile ei in Winchester, Rutland, Devonshire, Suffolk, si Oxfordshire, precum si orasul Exeter.

Vezi si Casnicia Louisei de Saxa-Gotha-Altenburg


Æthelred si Emma au avut doi fii: Eduard Confesorul si Alfred si o fiica: Goda a ANgliei (sau Godgifu).

Vezi si Acestia erau pretendentii pentru casatoria cu Printesa Louise a Prusiei

Cand regele Sweyn Forkbeard al Danemarcei a invadat si cucerit Anglia in 1013, Emma si copii ei au fost trimisi in Normandia, unde Æthelred a sosit si el curand. Ei s-au intors in Anglia dupa decesul lui Sweyn in 1014.

Mariajul dintre Emma si Æthelred s-a sfarsit prin decesul lui Æthelred la Londra in 1016. Fiul cel mare al lui Æthelred din prima casatorie, Æthelstan, fusese mostenitor aparent pana la decesul sau din iunie 1014. Emma a incercat sa obtina ca fiul ei cel mare, Eduard, sa fie recunoscut ca mostenitor.

In 1015, Knut, fiul lui Sweyn Forkbeard, a invadat nordul Angliei. El a fost tinut departe de Londra pana la moartea lui Æthelred si a lui Edmund in lunile aprilie si noiembrie 1016. Regina Emma a incercat sa mentina controlul anglo-saxon din Londra pana a aranjat casatoria cu Knut. Unii cercetatori cred ca mariajul a salvat vietile fiilor ei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

regina consort angliei danemarcei norvegiei eduard confesorul alfred
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2337 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070675 (s)