News Flash:

Cavaleria medievala

16 Decembrie 2014
1445 Vizualizari | 0 Comentarii
Cavaleria medievala a aparut dupa caderea Imperiului Roman. Ea a fost o modificare a cavaleriei germano-romana. Au aparut doua feluri principale de cavalerie - usoara si grea. Cea usoara era aproape lipsita de armura, era inarmata cu sabii usoare sau cu arcuri. Cavaleria grea era intr-o armura groasa, calul tot era in armura. De obicei era inarmata cu sulite, sabii grele.

Folosirea in tactica

Vezi si Cavalerismul in Evul Mediu feudal

Cavaleria usoara era folosita in cele mai multe cazuri pentru a ataca infanteria usoara, sau pentru a vina vrajmasul. Cavaleria grea era folosita pentru a strabate rindurile de infanterie a vrajmasului, a ataca flangurile sau a lupta cu cavaleria vrajmasului. Cavaleria grea avea multa armura, de aceea ea nu putea merge departe si repede. Comandantii talentati o foloseau in cele mai importante momente ale bataliei.

Vezi si Cavalerii templieri - Dulcele declin al refugiului in lux

Cavaleria medievala europeana si orientala

Deoarece in orient era predominant mai mult soarele, cavaleria nu era imbracata in armura groasa, si era inarmata doar cu sulite si arcuri. Cea mai buna cavalerie medievala orientala era cavaleria mongola usoara. Lipsita de armura ea usor parcurgea distante mari in scurt timp. Inarmata cu arcuri si sulite, cavaleria mongola inlocuia infanteria.

Cavaleria europeana era diferita de cea orientala. Armatele europene erau aproape lipsite de cavalerie usoara. Comandantii apelau la ajutorul cavaleriei grele atunci cind infanteria nu mai putea sa suporte vrajmasii, si in deosebi cavaleria europeana era lipsita de arcuri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cavaleria medievala imperiului roman cavaleriei germano-romana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2002 (s) | 23 queries | Mysql time :0.067730 (s)