News Flash:

Ce este comunismul crestin?

4 Mai 2015
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
Comunismul crestin este o forma de comunism religios, care porneste de la crestinism. Acest tip de comunism este o teorie teologica si politica in conformitate cu care invatatura data de Iisus Hristos obliga crestinii sa afirme comunismul drept sistem social ideal. Desi nu exista un consens unanim asupra momentului in care a fost fondat comunismul crestin, multi comunisti crestini sustin ca, in conformitate cu Biblia, primii crestini, printre care si apostolii au format o mica societate comunista in anii care au urmat invierii Mantuitorului. Multi sustinatori ai comunismului crestin sustin ca asa ceva a fost predicat de catre Isus si implementat de apostoli ceea ce alti crestini neaga ca asa ar fi fost.

Vezi si Condamnati la fericire - DOCUMENTAR - VIDEO

La origine, Liga Comunistilor, fondata la Londra in 1836 sub numele de Liga Celor Drepti, a fost o organizatie comunist-crestina. Karl Marx, membru al acestei organizatii, a apostaziat de la caracterul crestin al organizatiei, transformand-o prin Manifestul comunist intr-o organizatie cu ideologie materialist-atee.

Vezi si Comunismul de razboi

Probabil cel mai cunoscut principiu al unei societati comuniste este: De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati. Sintagma a fost preluata (aproape literal) din Noul Testament. Comunismul are astfel o istorie straveche: dupa ce a fost propus in Republica lui Platon, el a fost adoptat de apostolii crestinismului, ei intemeind o societate comunista, obligatorie pentru toti crestinii primari din Israel.

Aceasta idee le-a fost data de Isus. De exemplu, conform mai multor istorici, in crestinismul primar, Anania si Safira au fost pedepsiti cu moartea pentru a nu-si da averea colectivului. Faptul ca apostolii au fondat o societate bazata pe comunism voluntar (un fel de falanster avant la lettre) este confirmat de alti istorici si teologi care nu au fost comunisti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

comunismul crestin comunism religios politica isus hristos crestinii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2214 (s) | 23 queries | Mysql time :0.074031 (s)