News Flash:

Ce inseamna de fapt Ochiul lui Ra

23 Iulie 2013
19930 Vizualizari | 0 Comentarii
Ochiul lui Horus sau Ochiul lui Ra este un simbol antic egiptean ce sugereaza protectia din partea ochiului atoatevazator al Soarelui.
El reprezinta puterea iluminarii. Se spune ca este ochiul zeului-soim ceresc Horus, cunoscut si sub numele de Ra, zeitatea cerului cu un cap de soim. Legenda spune ca Horus a fost odata un zeu local, venerat in regiunea Deltei Nilului.
De-a lungul secolelor, cultul sau s-a raspandit in tot Egiptul, iar crezul in puterea Ochiului lui Horus s-a raspandit la venirea romanilor, cand a fost venerat ca fiu al zeitei Isis si al zeului Osiris. Horus este asociat cu regenerarea, sanatatea si prosperitatea crescanda.
Se credea ca sursa puterii lui Horus se afla in ochii acestuia. Ochiul drept era alb si reprezenta soarele, cel stang era negru si simboliza luna.
Miturile antice spun ca Horus si-a pierdut ochiul stang in lupta cu fratele sau malefic, Seth, cu care s-a luptat ca sa razbune uciderea lui Osiris.
Seth i-a scos ochiul, dar a pierdut lupta. Zeul Thoth a intregit ochiul prin magie, apoi Horus i l-a aratat lui Osiris, care i-a dat puterea sa renasca, dar in lumea cealalta.
Astfel, ca amuleta, Ochiul lui Horus are trei versiuni: ochiul stang, ochiul drept si cei doi ochi. Ochiul este construit din fragmente, si 1/64 din el lipseste, aceasta fiind bucatica speciala adaugata prin magie de Thoth.
easemenea ochiul drept este considerat datator de viata caci, conform unei alte legende, din lacrimile sale au fost create toate vietatile.
Egiptenii folosesc acest simbol al ochiului ca pavaza impotriva oamenilor rauvoitori. Purtat ca bijuterie de aur, argint, lapislazuli, lemn, portelan sau calcedonie rosie, despre Ochiul lui Horus se crede ca garanteaza siguranta, protejand sanatatea purtatorului si oferindu-i intelepciune si prosperitate.
Unii oameni cred ca Ochiul lui Horus poate prinde viata si secera pe orice om cu intentii rauvoitoare. Amulete in forma unui ochi au fost gasite frecvent in mormintele regale , ca o protectie in viata de apoi. Ochiul semnifica , de asemenea , puterea regala.
Anticii il considerau un simbol al indestructibilitatii , extrem de util atunci cand aveau loc nasteri. Insemnul ochiului a fost descoperit sub cel de-al doisprezecelea strat de bandaje al mumiei lui Tutankamon.
Vechii navigatori de pe Marea Mediterana pictau ochiul la prova corabiilor lor, ca un semn de protectie asupra calatoriei lor.
Simbolul ochiului a fost adoptat de masonerie si de SUA , sub forma unui element al Marelui Sigiliu , in care apare deasupra unei piramide inversate ca “Ochi al Providentei“.
Multi au crezit ca este un fel de reprezentare scrisa a unor hieroglife, insa este de fapt matematica, scrie mathworld.wolfram.com.
Fiecare dintre fractiile sacre, pe care egiptenii antici le atribuite celor sase parti ale ochiul lui Horus sunt: 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, si 1/64. Acestea toate au puterea lui doi in numitorul lor, au fost folosite pentru a reprezenta fractiuni ale "hekat", unitatea de masura pentru cereale.
Satanismul, masoneria si Egiptul antic
Ochiul Atotvazator: – originar din Egipt, din vremea lui Moise cand acesta a eliberat poporul israelitean de sub robie. Atunci chiar Dumnezeu a pedepsit poporul inchinator la idoli. Ochiul Atotvazator reprezinta Omniscienta lui Horus, zeul Soare. ["Magic Symbols", by Frederick Goodman, p.103, Satanic symbols book].
Dupa cum se afirma intr-o carte masonica: “Aceste consideratii ne conduc la un titlu interesant “Ochiul Mintii” sau “Ochiul lui Horus”… si conducand la ideea de “Ochi Atotvazator”. Ultima denumire inainte de “egiptean neofit” a fost de “Iluminat”, adica “adus la lumina”. Religia Egiptului era “Religia Luminii”.[Thomas Milton Stewart, "The Symbolism for the Gods of the Egypians and the Light They Throw on Freemasonry", London, England, Baskerville Press Ltd., 1927, p.5].
Acest autor mason afirma ca Lumina la care masonii fac referire este Religia lui Horus, lucru condamnabil pentru ca in mitologia egipteana, Horus este Lucifer. [fost satanist, William Schnoebelen, Masonry : Byond The Light, p.197]. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ochiul horus simbol egiptean ochiului atoatevazator
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018347 (s)