News Flash:

Ce metode de tortura folosea securitatea

24 Septembrie 2013
5353 Vizualizari | 0 Comentarii
Loviturile asa-zise „libere“: cu palma, cu pumnul sau piciorul (incaltat cu cizma) distribuite absolut la intamplare si la „inspiratie“: peste obraz, gat (la venele jugulare), in abdomen, lovituri cu cizma in spate. […]
Bataia la talpi. Cea mai periculoasa bataie la talpi era varianta peste incaltaminte, cu victima intinsa pe masa, deoarece socul loviturii se transmitea pana in crestet, unde de obicei aveau loc desprinderi si distrugeri ale meningelui, cel torturat ramanand cu sechele grave, de multe ori sucomband dupa o astfel de bataie. […]
Bataia la palme cu cravasa, cu vana de bou sau o scurtatura din lemn rezistent.
Atarnarea anchetatului cu capul in jos cu ajutorul unui scripete special.
Bataia cu bete subtiri de lemn sau de cauciuc pe spate, dupa ce anchetatul era prins de blatul mesei sau al biroului, cu mainile legate de picioarele mesei sau ale biroului.
Strivirea unghiilor cu un cleste special.
Introducerea de betisoare intre degetele victimei, dupa ce acestea erau strans legate.
Arderea talpilor anchetatului cu flacara oxiacetilenica. […]
Prinderea mainilor intre doua mese si bataia la palme deasupra meselor.
Tipetele de groaza si gemete (ale sotiilor anchetatilor sau ale unor persoane necunoscute), inregistrate pe benzi de magnetofon si apoi redate cu intensitate maxima pentru a indupleca pe cei anchetati sa faca marturisiri complete.
Bataia in cap cu ciocanul. Aceasta metoda ducea in mod sigur la alienarea victimei si la moartea acesteia; variantele acestei metode erau izbirea de pereti a capului anchetatului sau izbirea cap in cap a doi torturati sub supravegherea tortionarilor. […]
Bataia cu sacul de nisip cu care era lovita victima legata si culcata pe o masa sau pe dusumea. Loviturile aveau drept efect dislocarea organelor interne si moartea victimei.
Bataia cu varful sau cu tocul cizmei peste gura anchetatului, legat si tarat pe dusumea.
Crucifarea pe perete. Victima, cu bratele desfacute si legate de doup belciuge ancorate in perete, era spanzurata, fara sa atinga dusumeaua cu picioarele si era tinuta asa si batuta pana facea marturisiri complete.
Ancheta cu o pisica introdusa sub camasa victimei. Securistul enerva pisica cu lovituri nu prea puternice, aceasta cauta sa iasa de sub camasa si-si infigea ghearele in carnea celui supus la un astfel de supliciu.
Bataia cu cablul de cupru peste gambele picioarelor.
Bataia pe plagi deschise (plagi de dupa operatii, plagi impuscate, rani produse de batai anterioare etc.).
Bataia cu ciomagul si apoi aruncarea victimei pe o cale ferata, astfel incat sa se simuleze o sinucidere.
Smulgerea unghiilor de la maini si de la picioare; metoda era aplicata in special de Securitatea din Bucuresti.
Ancheta cu proiectoare puternice indreptate spre ochii victimei, fara ca aceasta sa se Miste; acest tip de ancheta a fost folosit de toate Securitatile din tara.
Ancheta continua, zile si nopti, prizonierul fiind supus unor interogatorii fara intreruperi, fara sa fie lasat sa inchida un ochi (Securistul tipa la victima: „Ei, ai venit aici sa dormi? Crezi ca noi avem timp de pierdut cu tine?“ etc.).
Ancheta insotita de socuri electrice, metoda folosita in intreaga tara.
Ancheta cu regim alimentar cu sare in exces, fara apa.
Ancheta insotita de izolare in celule umede si intunecoase, cu victima dezbracata, celule in care misunau sobolani flamanzi; aceasta metoda era de asemenea „specialitatea“ securistilor bucuresteni.
Izolarea de unul singur a detinutului in celule stramte, pe lungi perioade de timp, saptamani, luni sau chiar ani, incat acesta uita chiar sa vorbeasca. Cazul lui Corneliu Coposu, care a fost izolat in acest mod in inchisoarea de la Ramnicu Sarat, este cel mai cunoscut.
De Cezar Zugravu, Metodele de tortura din Securitate, din inchisori si din lagarele de exterminare, in Anul 1947 — caderea cortinei, in „Analele Sighet“ nr. 5 (Romulus Rusan ed.), Fundatia „Academia Civica“, 1997, Bucuresti 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tortura securitate mijloace
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019681 (s)