News Flash:

Ce s-a intamplat astazi, 11 februarie, in istorie

11 Februarie 2015
889 Vizualizari | 1 Comentarii
1809: Inginerul american Robert Fulton a inventat vaporul cu aburi
1866: Alexandru Ioan Cuza, domnitorul Romaniei, este silit sa abdice, ca urmare a conjuratiei pregatite de coalitia dintre conservatori si liberal–radicali ("monstruoasa coalitie")
1873: Regele Amadeo al Spaniei abdica.
1880: Grecia transforma consulatul in legatie, recunoscand in acest fel independenta Romaniei.
1929: Se inregistreaza cea mai scazuta temperatura din Romania: -38,5 °C la Bod in Depresiunea Brasovului.
1929: Ia fiinta statul Vatican prin acordurile italo-papale de la Lateran. Papa exercita puterea legislativa si executiva, prin intermediul unui corp de cardinali. Papa Pius al XI-lea semneaza cu Mussolini Tratatul de pace de la Lateran prin care statul italian acorda Vaticanului proprietatea exclusiva si jurisdictia suverana asupra unui cartier din N-V Romei, in schimbul recunoasterii de catre papa a guvernului fascist.
1941: Relatiile diplomatice dintre Romania si Belgia au fost intrerupte oficial, la cererea Germaniei. Legatia romana de la Bruxelles a fost transformata in Consulat general.
1942: Intalnirea maresalului Ion Antonescu cu Hitler la Cartierul general al acestuia din Prusia orientala. Conducatorului roman i s–au dat asigurari ca Germania nu va permite Ungariei si Bulgariei sa atace Romania si i s–a cerut sporirea contributiei de razboi
1945: Discursul primului ministru Nicolae Radescu de la cinematograful "Aro", in care el precizeaza pozitia sa si a guvernului fata de actiunile PCR din tara de preluare prin forta a prefecturilor si primariilor.
1970: Japonia a devenit cel de-al patrulea stat din lume care a lansat un satelit pe orbita Pamantului
1971: A fost semnat Tratatul cu privire la interzicerea amplasarii armelor nucleare si a altor arme de distrugere in masa pe fundul marilor si al oceanelor si in subsolul acestora.
1979: Victoria revolutiei islamice in Republica Islamica Iran. Ziua nationala.
1990: Liderul sud-african Nelson Mandela, a fost eliberat din inchisoare, dupa 27 de ani petrecuti in arest
1991: Infiintarea, la Haga, a Organizatiei Natiunilor si Popoarelor Nereprezentate (UNPO) - un fel de "Natiuni Unite alternative", cu scopul de a ajuta popoarele si natiunile nereprezentate in cadrul ONU sa-si faca auzita vocea in organizatiile internationale.
 Incepe vizita presedintelui RSS Moldoveneasca, Mircea Snegur, in Romania, desfasurata in perioada 11 februarie -16 februarie 1991.
1998: Licitatia manuscrisului melodiei "Candle in the wind", rescrisa special de Elton John si de textierul sau, Bernie Taupin, pentru funeraliile printesei Diana.
2011: Hosni Mubarak, fostul presedinte egiptean, demisioneaza in urma a doua saptamani de proteste ale populatiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

robert fulton regele amadeo grecia depresiunea brasovului vatican aro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Stanca  | #2429
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: stanca.laurentiu@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2171 (s) | 34 queries | Mysql time :0.064615 (s)