News Flash:

Ce s-a intamplat astazi, 19 februarie, in istorie

19 Februarie 2015
591 Vizualizari | 0 Comentarii
197: Imparatul roman Septimius Severus a invins pe uzurpatorul Clodius Albinus in batalia de la Lugdunum. Aceasta a fost confruntarea cu cele mai multe victime dintre toate cele care au opus doua armate romane.
1866: A aparut lucrarea cercetatorului Gregor Mendel Cercetari asupra plantelor hibride, in care sunt formulate legile fundamentale ale ereditatii (legile lui Mendel)
1878: A fost semnat Tratatul de pace ruso–turc de la San Stefano, care incheia razboiul ruso–turc, recunostea independenta Romaniei, dar sacrifica Dobrogea, care era cedata Rusiei, iar aceasta isi rezerva dreptul de a o schimba cu partea Basarabiei detasata la 1856.
1880: William A. White, primul trimis extraordinar si ministru plenipotentiar al Marii Britanii in Romania si-a remis scrisorile de acreditare domnitorului Carol I. Cu acelasi rang a fost acreditat la Londra N. Callimachi-Catargi.
1927: Sub conducerea lui Nicolae Lupu, o parte din membrii Partidului National-Taranesc se desprind din partid si creeaza Partidul Taranesc.
1964: Romania a fost desemnata, impreuna cu alte state, sa faca parte din Comisia speciala a ONU, insarcinata cu elaborarea principiilor de drept international referitoare la relatiile prietenesti de cooperare intre state.
1970: S-a desfasurat, la Bucuresti, adunarea generala de constituire a Academiei de Stiinte Sociale si Politice. Presedinte de onoare al Academiei a fost ales seful statului, Nicolae Ceausescu
1986: URSS lanseaza primul element al Statiei Spatiale Mir, misiune incheiata la 23 martie 2001.
1990: S-a infiintat Uniunea Teatrala din Romania (UNITER). Primul presedinte a fost actorul Ion Caramitru.
1992: In Coreea de Sud intrat in vigoare Acordul privind reconcilierea, neagresiunea si cooperarea intre Nord si Sud (semnat la 13 decembrie 1991). A fost semnata declaratia privind crearea unei zone denuclearizate in peninsula Coreea.
2005: Cel mai mare cinematograf din sud-estul Europei, Movieplex, s-a deschis in complexul comercial Plaza Romania din Bucuresti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

septimius severus clodius albinus gregor mendel san stefano dobrogea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2448 (s) | 34 queries | Mysql time :0.087494 (s)