News Flash:

Ce s-ar afla in spatele scrierii sfinte

2 Ianuarie 2014
3334 Vizualizari | 1 Comentarii
Primul om de stiinta preocupat de acest cod biblic a fost Newton, care si-a dedicat intreaga viata descoperirii lui. Newton nu a reusit citirea codul biblic din cauza tehnologiei rudimentare de care dispunea. J.M. Keynes, biograful lui Newton, sustine ca acest cod a fost o obsesie pentru marele savant, scrie evz.ro
Un soc
Iar cand Keynes a vazut documentele lui Newton a avut un soc: cea mai mare parte a lucrarilor lui Newton nu se refereau, asa cum se astepta el, la matematica sau la astronomie, ci la teologie ezoterica. Acele scrieri dezvaluiau faptul ca marele fizician era incredintat ca in Biblie era ascunsa o profetie a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea ca Biblia, pe de o parte si, pe de alta parte, chiar intregul Univers, sunt fiecare o complexa criptograma alcatuita de Dumnezeu, pe care el dorea sa o descifreze.
Cel care sustine ca a reusit este dr. Elyahu Rips, un matematician de origine israeliana, expert in Teoria grupurilor pe care este fundamentata fizica cuantica. Odata descoperita ”urma” acestui cod, oamenii de stiinta din cele mai prestigioase universitati din lume, au confirmat veridicitatea teoriei lui Rips.
In esenta codul in sine nu a fost facut public niciodata pentru ca exista foarte multe interese obscure care nu doresc ca publicul larg sa-si schimbe perceptia asupra religiei si cu atat mai putin sa afle adevarul despre originile omului. ”Va imaginati ce s-ar putea intampla daca omenirea ar ramane fara religie sau fara ideea de Dumnezeu? Dar daca viitorul nostru ar fi precum o carte deschisa?”, a declarat matematicianul la un moment dat.
A eliminat spatiile
In urma studiilor efectuate, asasinatele unor personaje celebre precum John F. Kennedy, Anwar Sadat, sau chiar Yitzhak Rabin, ar fi de fapt anuntate in Biblie. De asemenea, toti marii conducatori ai lumii din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial – Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler – ar fi mentionati in cod. Pentru a se ajunge la identificarea codului, Rips a folosit un calculator performant.
Rips a eliminat toate spatiile dintre cuvinte si a transformat apoi intreaga Biblie, varianta originala, intr-un sir continuu de litere, cuprinzand 304.805 caractere. Informatiile rezultate sunt obtinute prin selectarea fiecarei a N-a litera, unde N are o valoare precisa si in mod corespunzator aleasa – spre exemplu: 4, 5, 12, 18 etc.
Cu ajutorul unui calculator sunt cautate in aceasta matrice, ce este formata de textul biblic adus in forma descrisa, cuvinte si fraze ascunse.
Pentru aceasta, se incepe de la prima litera a Bibliei si se cauta, pentru fiecare secventa de intervale posibila, cuvintele pe care noi le solicitam, care sunt descifrate cu intervale de una, doua, trei litere s.a.m.d., pana la cateva mii. Apoi se repeta aceeasi operatie de cautare incepand de la cea de a doua litera si se continua astfel pana la ultima litera a Bibliei. Dupa ce gaseste mai intai cuvantul cheie, calculatorul incepe sa caute informatii asociate aflate cat mai aproape de acesta.
Depaseste imaginatia
Pentru a reusi, Rips a fost ajutat de fizicianul israelian Doron Witzum, care a completat modelul matematic. In rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor initial, intitulat “Secvente de litere aflate la distante echidistante in Geneza” se mentiona: „Analiza indica faptul ca in textul Genezei sunt intercalate informatii care sunt ascunse sub forma unor secvente de litere aflate la intervale egale”. Rezultatul este semnificativ in proportie de 99,998%”. Rips si Wiztum au trimis articolul lor uneia dintre cele mai importante reviste americane de matematica, Statistical Science. Mai multi matematicieni care lucrau pentru acea revista au verificat demonstratia matematica care sustine existenta codului.
Teoria codului Bibliei a trecut multe probe si teste, fiind in final acceptata de revista Statistical Science. Dupa cum au notat publicatiile stiintifice, Rips a reusit sa indeplineasca visul lui Newton cu ajutorul informaticii. In cazul presedintelui egiptean Anwar Sadat (intre anii 1970-1981), numele si prenumele criminalului, data si locul atentatului, ca si modul de executie se pare ca sunt indicate.
Existenta codului a fost confirmata de matematicieni de la Universitatile americane Harvard, Yale si Universitatea Ebraica. ”Stiinta traditionala este neputincioasa in fata acestui fenomen pe care nu il poate nici explica, nici contesta pe baze concrete”, au spus unii cercetatori.
Conform lui Rips, „om pe Luna” apare in cod impreuna cu „nava spatiala” si „Apollo 11”, pana si data la care Neil Armstrong a facut primul pas pe Luna – 20 iulie 1969, s-ar regasi in Biblie, plus cuvintele lui Armstrong: „Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire”! Inca odata foarte multe voci au subliniat faptul ca toate acestea sunt fabulatii. Rips a declarat ca „este vorba de o minte misterioasa care depaseste cu mult orice imaginatie a noastra. Informatia ce este inclusa in cod este probabil infinita”.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cod biblic newton savant un soc depaseste imaginatia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sara  | #770
Dar Vechiul Testament nu mai exista ca original, ci doar amintirile rabinilor refugiati in Egip dupa ce Nebucadnetar a cucerit Ierusalimul si a ars Templul si Tora. Treaba cu codul cred ca este oculta.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019076 (s)