News Flash:

Cea de-a XI-a editie a Festivalului de Teatru si Poezie "O masca rade, alta plange" la Iasi

23 Martie 2016
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
masti
Vineri, 25 martie 2016, incepand cu ora 9:00, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Iasi deruleaza cea de-a XI-a editie a Festivalului de Teatru si Poezie "O masca rade, alta plange". Concursul este prilejuit de sarbatorirea Zilelor Mondiale a Poeziei (21 martie) si Teatrului (27 martie), fiind cuprins in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pentru anul 2016, la domeniul "Artistic - teatru".

Vezi si Casa Magicianului - un nou spatiu la Teatrul de Magie, incepand cu 1 aprilie


"Devenita traditionala, manifestarea organizata de bibliotecarii scolari, sub egida ISJ Iasi, se va desfasura pe trei sectiuni: Ecouri poetice - interpretare poezie, Mirajul scenei - interpretare teatru si Creatii literare - poezii. Concursul are drept scop stimularea creativitatii, a dezinvolturii in exprimare, spiritului de competitie, talentului, originalitatii si imaginatiei elevilor. De asemenea, acest concurs isi propune sa deschida noi perspective de cunoastere si abordare a operelor literare. Manifestarea, organizata intr-un permanent si creativ parteneriat elev-profesor-bibliotecar, este menita sa antreneze elevii intr-o competitie artistica, urmarindu-se dezvoltarea gustului estetic, cultivarea spiritului prin arta si, nu in ultimul rand, orientarea spre cartea din biblioteca", spun organizatorii.

Vezi si "Prenumele”, in regia lui Razvan Savescu, la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi

La festival si-au anuntat participarea peste 350 de elevi din clasele I-XII, indrumati de cadre didactice si bibliotecari, de la 26 institutii de invatamant preuniversitar din judetul Iasi. Juriul este format din profesionisti din lumea teatrului si a culturii, respectiv prof. univ. dr. Toma Hogea de la Universitatea de Arte (UAGE) George Enescu Iasi, presedintele juriului, prof. Anca Buzea - sef Serviciu Muzee, muzeograf Corina Mocanu Irimita, actorii Theodor Ivan si Codrin Danila, fondatori ai Trupei de Teatru si Improvizatie Idiot Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

isj festival elevi invatamant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012691 (s)