News Flash:

Cea mai mare biserica crestina: Biserica Sfantul Petru

22 Aprilie 2013
1790 Vizualizari | 0 Comentarii
Istoria impunatorului ase­zamant religios se leaga de Sfantul Apostol Petru, care, inainte de a se intalni cu Dom­nul, se chema Simon si era fratele Sfantului Apostol Andrei, „Cel dintai chemat” la slujirea credintei. Cu toata dragostea pentru Iisus Hristos, nu si-a putut invinge slabiciunea, le­padandu-se de trei ori de Domnul sau. Dupa Inaltarea la Cer a Domnului si dupa pogorarea Duhului Sfant, a inceput stra­dania, cea fara odihna, pentru raspandirea credintei si, ca si ceilalti Apostoli nu a precupetit niciun efort pentru implinirea poruncii Mantuitorului, aceea de a vesti adevarul Mantuirii.
Cea mai mare biserica crestina, Biserica Sfantul Petru se inalta deasupra Vaticanului ca si mana lui Dumnezeu. Constructia Bisericii Sfantul Petru a inceput in 1506 si inca se pastreaza intacta si in ziua de azi. Arhitectul bisericii a fost Michelangelo, care insa nu a trait pana la sfarsitul constructiei.
Interiorul bisericii este o comoara. Aici gasesti tabloul Pieta al lui Michelangelo, durerea Fecioarei Maria esti surprinsa in geamuri. Biserica mai are si 45 de altare, incluzand altarul lui Bernini si Tronul Sfantului Peter, ale carui picioare le poti saruta daca doresti.
Domul cladirii este cel mai mare din lume si este un omagiu adus Domului din Florenta. De la 115m de inaltime Roma intimideaza prin felul in care imprejmuieste piata Sfantul Petru. Tot de aici se poate vedea varful Sfantul Petru al Italiei, precum si apartamentele papale si Gradinile Vaticanului.
Dedesubt, se pot vizita criptele Basilicii, locul de odihna a marilor conducatori catolici. Papi ce au trait acum sute de ani, precum si cei din secolul trecut au fost inmormantati aici.
Basilica Sfantul Petru a fost ridicata in situatii mai ciudate si a lansat fara sa vrea miscarea luterana. Dupa ce a mituit cardinalii pentru a ajune Papa, Julius II a inceput constructia bisericii nu din motive religioase, ci datorita faptului ca mormantul lui nu incapea in Biserica Constantinian. Constructia a avut nevoie de fonduri de bani, astfel ca bani din cutia milei din intreaga Europa au fost folositi. Acest lucru l-a suparat pe calugarul Martin Luther, ce a folosit acest prilej de nemultumire pentru a promova Reforma. Deci, in ciuda scopului initial de a reprezenta un simbol al maretiei ceresti, Biserica Sfantul Petru a dus la fragmentarea catolicismului.

sursa:roportal.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

istoria fantul petru vaticanului constructia pieta michelangelo
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019692 (s)