News Flash:

Cei mai mari actori romani - Stefan Mihailescu-Braila - VIDEO

31 Iulie 2013
3861 Vizualizari | 0 Comentarii
Marele actor Stefan Mihailescu-Braila s-a nascut pe 3 februarie 1925, a urmat cursurile primare si secundare in orasul natal, dedicandu-se carierei scenice de timpuriu. Din 1949 pana in 1954, Stefan Mihailescu Braila a jucat la Teatrul "Maria Filotti", in spectacole ca "La Ilie bun si vesel", de Ion Damian, "O scrisoare pierduta", de I. L. Caragiale, "Poveste de dragoste", de Margarita Aligher, "Burghezul gentilom" de Moliere, "Badaranii", de Carlo Goldoni, "Nunta lui Kecinski", de Suhovo Kobalin si "Ultima ora", de Mihail Sebastian. Debuteaza in cinema in 1957, jucand cu o inegalabila maiestrie artistica, in cele mai reusite comedii din cinematografia romaneasca: Ciocolata cu alune, in 1978, Pacala (1974), Nea Marin miliardar (1979), "Elixirul tineretii", in 1978. "Bachus" din filmul Secretul lui Bachus (1984), realizat de regizorul Geo Saizescu, a fost ultimul mare rol al lui Stefan Mihailescu Braila. «Am lucrat cu cei mai buni actori ai timpului. Pleiada de aur. 
Pentru rolul lui "Bachus", l-am "ochit" inca de la inceput pe Stefan Mihailescu Braila. 
Era extraordinar! A studiat rolul si apoi a intrat perfect, din prima, in pielea lui "Bachus". Capata o privire de gheata care parca taia ca un laser» spunea Geo Saizescu despre actorul brailean.
Prin Decretul nr. 3 din 13 ianuarie 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romine, actorului Stefan Mihailescu-Braila i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Romine „pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii si artelor plastice”.
A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a III-a (1967) „pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice”.
Stefan Mihailescu Braila a fost si prezentator a numeroase emisiuni de teatru si divertisment la Radio si Televiziune. Actorul a decedat la 19 septembrie 1996, in Bucuresti si a fost incinerat
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ion damian cinematografia romaneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1618 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014835 (s)