News Flash:

Cei mai mari actori romani - Toma Caragiu - VIDEO

9 Iulie 2013
3299 Vizualizari | 0 Comentarii
Unul din cei mai mari actori romani, cu activitate bogata in teatru, TV si film a interpretat cu precadere roluri de comedie, dar a excelat si in drame, unul dintre filmele sale de referinta fiind Actorul si Salbaticii. Maestrul Toma Caragiu s-a nascut la data de 21 august 1925 in orasul Ploiesti jud. Prahova. Provine dintr-o familie de aromani tatal sau fiind Nico Caragiu si mama sa Atena Papastere Caragiu originara din satul grecesc Aetomilitsa. Familia sa sa stabilit in orasul Ploiesti pe str. Rudului, nr.144, iar Toma Caragiu a urmat ciclul gimnazial la Liceul "Sfintii Petru si Pavel" din Ploiesti. La scurt timp a fost ales pentru trupa de teatru a liceului unde si scrie in revista liceului „Framantari".

Termina liceul si obtine diploma de Bacalaureat in vara anului 1945. Se inscrie la facultatea de drept, dar nu dupa mult timp abandoneaza cursurile si se inscrie la Conservatorul de Muzica si Arta Dramatica Bucuresti, clasa Victor Ion Popa. 
Debutul insa pe o scena adevarata se produce in anul 1948, pe scena Studioului Teatrului National din Piata Amzei, cand, student fiind, in anul III, i se incredinteaza rolul unui scutier din „Toreadorul din Olmado” in regia maestrului Ion Sahighian. La 1 mai 1948 este angajat ca membru la Teatrului National. Iar in 1949, la 24 ani, obtine Diploma de absolvire a I.A.T.C. S-a stins sin viata intr-un mod tragic, sub daramaturile blocului din Bucuresti unde locuia, in urma cutremurului din 4 martie 1977, fiind inmormantat la cimitirul Belu din Bucuresti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

actori romani toma caragiu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1711 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012908 (s)