News Flash:

Cele mai CUMPLITE MASACRE din istorie - FOTO

8 Mai 2013
5775 Vizualizari | 3 Comentarii
Listverse realizeaza un clasament al celor mai atroce incidente din istoria omenirii, Holocaustul sau genocidul bosniac fiind de departe cele mai sangeroase campanii.
Masacrul  kurd Anfal
 
In razboiul dintre Iran si Irak din anii 1980, aproximativ 180.000 de kurzi au cazut victimele lui Ali Hassan al-Majid, supranumit "Ali Chimicul", varul fostului dictator irakian Saddam Hussein.
Etnie iraniana veche, kurzii sunt raspanditi in mai multe tari din Orientul Mijlociu, estimandu-se ca aproximativ 20% din populatia Irakului este de origine kurda. 
In perioada conflictelor dintre cele doua tari, regimul lui Saddam Hussein a initiat Campania Al-Anfal, prin care s-a urmarit exterminarea kurzilor din Irak. 
Varul dictatorului a ordonat sa se faca uz de arme chimice pentru a-i gaza pe kurzi, de unde si numele de "Ali Chimicul", insa s-au folosit si alte mijloace de exterminare precum bombardamentele si executiile prin impuscare. 
Criminalul a fost capturat de armata americana si executat de irakieni pentru crime de razboi.
Masacrul populatiei Moriori
 
Maori au fost primii locuitori din Noua Zeelanda. In urma cu 500 de ani, un grup de maori a migrat catre Insula Chathman, unde si-au infiintat propria societate guvernata de legi pasnice si si-au luat numele de Moriori. 
Restul triburilor razboinice Maori au initiat schimburi comerciale cu americanii si europenii, multe dintre intalniri finalizandu-se cu canibalizarea strainilor.
Incepand cu anul 1835, bine inarmati, maori au ajuns la Insula Chathman, unde au inceput sa omoare si sa-si devoreze "fratii" lipsiti de aparare. 
Putinii supravietuitori moriori au fost facuti sclavi si obligati sa se casatoreasca cu maori. In mai putin de 30 de ani de la genocidul bazat pe canibalism, populatia moriori s-a restrans la 101 persoane. Ultimul etnic pur sange a decedat in anul 1933.
Masacrul din Rwanda
 
Ca si in cazul colonistilor din Noua Zeelanda, hutu si tutsi, popoare din Rwanda, par a avea aceleasi origini. De fapt, delimitarea lor nu s-a facut decat dupa sosirea imperialistilor germani si belgieni, care i-au impartit in doua grupuri, in functie de statutul economic. Astfel, cei care detineau minim zece vite erau considerati tutsi, restul facand parte din populatia hutu. 
Pentru multi ani, tutsi au fost clasa dominanta in Rwanda, regulile lor fiind impuse uneori prin violenta. La inceputul anilor 1990, a izbucnit insa o revolta de amploare, in urma careia au fost ucisi peste 1 milion de nativi hutu. 
In exterminarea acestora, tutsi au folosit in special macete, violul, mutilarea si raspandirea deliberata a bolii fiind alte instrumente de teroare folosite.
Marea foamete irlandeza
 
Marea foamete irlandeza de la inceputul secolului al XIX-lea (1846-1852) a reprezentat un moment de cotitura in istoria tarii, un capitol dureros marcat de saracie si epidemii. 
Provincie a unuia dintre cele mai putenice imperii ale vremii, Irlanda a fost un teren fertil condus in mod defectuos. 
Afectarea culturilor de cartofi, care a dus la imposibilitatea fermierilor irlandezi de a plati rentele catre proprietarii britanici de terenuri, a stat la baza perioadei critice prin care a trecut Irlanda. 
Lipsa reglemetarilor adecvate a condus la moartea a peste un milion de irlandezi, in timp ce alti un milion au ales calea emigrarii. 
Chiar daca britanicii nu pot fi acuzati direct pentru flagelul care a generat foametea irlandeza, multi istoricii sustin ca esecul lor de a actiona poate fi interpretat ca un act de genocid.
Masacrul din Bosnia
Destramarea Uniunii Sovietice a avut numeroase implicatii socio-politice, nici unele mai devastatoare decat cele din fosta Iugoslavie. Incepand cu anul 1990, tara s-a divizat in republici, ceea ce a condus la tensiuni etnice intense. 
Cele mai multe crime au avut loc in Bosnia, unde generalul Ratko Mladic, liderul Armatei Republicii Sarbe, a ordonat executarea a mii de musulmani sarbi si bosniaci sub egida unei "epurari etnice" in zona. 
Peste 20.000 de persoane au cazut victime, violul, decapitarea publica sau incendierea fiind des aplicate de cei aflati sub conducerea lui Mladic.
Masacrul armean
 
Genocidul armean, cunoscut ca si Holocaustul armenilor, face referire la campania inversunata pornita in anul 1915 de Imperiul Otoman impotriva armenilor, o minoritate crestina. 
Barbatii apti de munca au fost executati, in timp ce femeile si copiii au fost obligati sa se angajeze in marsuri mortale prin desertul sirian. Sate intregi au fost arse din temelii cu locuitori cu tot, iar flota armeana a fost scoasa in Marea Neagra si scufundata. 
S-au instituit lagare de concentrare, unde se folosea frecvent gazarea, iar mii de copii nevinovati au fost injectati de catre medicii turci cu sangele pacientilor bolnavi de febra tifoida. 
Se estimeaza ca 1,8 milioane de armeni au cazut victime opresiunii turce.
Holocaustul
 
Din cele mai vechi timpuri, evreii au fost persecutati de egipteni, romani si crestini deopotriva. Dar putine campanii au fost la fel de zdrobitoare ca Holocaustul nazist condus de Adolf Hitler. 
Pe fondul decaderii economice a Germaniei, Hitler a gasit "solutia finala a problemei evreiesti". Prin mesajul de ura, liderul considera evreii "tapii ispasitori" pentru problema Germaniei, acestia cazand victime persecutiei naziste. 
Atrocitatile de nedescris ale acelor ani sunt gravate cu sange in istorie, imaginea miilor de oameni inghesuiti in vagoane si trimisi in lagarele de concentrare fiind semnificativa. 
Torturati in moduri greu de descris in cuvinte, aproape 6 milioane de evrei au fost ucisi in timpul Holocaustului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

armean
masacre incidente istoria omenirii holocaustul genocidul bosniac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Nicolae Coman  | #241
Nu aţi scris nimic de Stalin şi mai ales de Holodomor, soldat cu moartea a milioane de ucraineni.
Nicolae Coman  | #242
În orice caz, articolul este bun, cum sunt majoritatea paginilor acestui site. Felicitări!
sorin  | #468
Slab documentat in privinta Bosniei unde musulmanii si croatii au fost mai turbati ca sarbii!Dealtfel croatii au pe constiinta si masacrele comise cand erau aliati cu Hitler.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013706 (s)