News Flash:

Cele mai grave confesiuni de la Vatican

2 Iulie 2014
914 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa aproape 900 de ani de mister, Penitenciarul Apostolic, cel mai vechi departament al Sfantului Scaun, a dezvaluit cu ce se ocupa. Cea mai secreta instanta a Vaticanului, Penitenciarul Apostolic, a dezvaluit recent felul in care Biserica Catolica trateaza cele mai grave pacate marturisite in confesionale. Potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph“, „tribunalul constiintei“, cum este supranumita instanta, a fost invaluit in mister inca de la infiintarea sa, de catre Papa Alexandru al III-lea, in 1179, iar pana acum nu a furnizat niciodata detalii despre cazurile pe care le analizeaza. Acestea sunt atat de odioase incat numai Papa ii poate ierta, eventual, pe pacatosi.
„Chiar daca este cel mai vechi departament al Sfantului Scaun, el este foarte putin cunoscut, tocmai pentru ca prin natura sa are de-a face cu lucruri secrete“, a explicat episcopul Gianfranco Girotti, al doilea oficial din ierarhia tribunalului.
Daca preotii si episcopii pot „rezolva“ pacate precum crima sau chiar genocidul, tribunalul analizeaza pacate privite de Biserica drept „si mai grave“.
Printre acestea se numara:
• incercarea de asasinare a Papei

Vezi si
Locurile interzise "muritorilor de rand"
• incalcarea de catre unii preoti a secretului spovedaniei (dezvaluirea pacatului si a faptuitorului care l-a marturisit).
Intinarea euharistiei, tot mai frecventa
• Alte cazuri sunt cele ale preotilor care intretin raporturi sexuale cu cineva pe care apoi il sau o iarta pentru ca a pacatuit.

Vezi si 
Dezvaluirea Vaticanului care ZDRUNCINA ISTORIA  
• De asemenea, tribunalul ii judeca si pe acei barbati care participa direct la un avort – fie si numai prin achitarea contravalorii acestuia – si ulterior incearca sa devina preoti.
„Este o incalcare a regulilor si inseamna ca el nu trebuie hirotonisit fara o iertare din partea Papei“, a spus cardinalul James Francis Stafford, seful Penitenciarului Apostolic.
• Violarea euharistiei (impartasaniei), despre care catolicii cred ca este trupul si sangele lui Hristos, este considerata la randu-i un pacat de o gravitate extrema, si inca unul tot mai des intalnit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mister penitenciarul apostolic sfantului scaun instanta vaticanului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016953 (s)