News Flash:

Cele mai puternice femei din istorie (IV)

31 Mai 2013
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
Regina Victoria
Regina Victoria a Marii Britanii poate fi considerata cea mai puternica si influenta femeie din istorie, nu numai pentru ca a fost regina a Regatului Unit, dar tot ea a condus si coloniile Imperiului Britanic. Imperiul Victoriei acoperea peste 23 de kilometri patrati, intins pe 6 continente si controland Australia, Canada, India, Noua Zeelanda, Nigeria, Africa de Sud, Sudanul si multe altele. Din punct de vedere geografic, Imperiul Britanic a fost cel mai mare imperiu colonial din secolul al XIX-lea si cel mai mare din istorie. Victoria a domnit peste 400 de milioane de oameni. Perioada in care a domnit ea s-a numit "era victoriana". Era victoriana a influentat religiile conservative si atitudinea sociala, moda, politica in tara ei, precum si in Statele Unite sau alte tari.
Domnia Victoriei a inceput in 1837 si s-a sfarsit in 1901, la moartea ei. Ea a domnit pentru 63 de ani, cea mai lunga domnie a unui monarh britanic.
Cu toate ca a trebuit sa isi imparta puterea cu Parlamentul britanic, Victoria a avut o anumita influenta in deciziile luate. De exemplu, ea a jucat un rol important in alegerea ministrilor de cabinet, precum si a primului ministru. Ea era responsabila cu numirea ambasadorilor si a episocopilor din Biserica engleza. Se consulta regulat cu primul ministru, prin scrisori sau intalniri.
Regina Victoria a contribuit la reforme politice si sociale mari, in Regatul Unit, prcum si in Imperiul britanic. Ea a sprijinit un act in 1838, care abolea sclavia in toate coloniile imperiului. In anul 1847 ea a sprijinit Legea fabricilor, prin care se reducea ziua de la lucru la 10 ore in fabricile de textile. Tot ea a sprijinit cea de-a treia reforma din 1884 prin care se acorda drept de vot tuturor proprietarilor de casa si a dat drept la vot tuturor barbatilor britanici.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

regina victoria marii britanii puternica influenta istorie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013121 (s)