News Flash:

Celebra Maica Tereza n-ar fi fost atat de SFANTA

9 Martie 2015
963 Vizualizari | 0 Comentarii
Maica Tereza
Potrivit unor cercetatori, Maica Tereza n-ar fi fost intr-atat de sfanta pe cat sustine Biserica Catolica, se mentioneaza intr-un studiu ce ar putea fi considerat cea mai controversata opera de cercetare referitoare la cea care a infiintat ordinul Misionarii Caritatii din Calcutta.

Autorii sai sunt istorici de la universitatile Montreal si Ottawa, potrivit unor informatii publicate sambata pe site-ul OneIndia.

In cadrul investigatiei lor, ei au consultat un numar de 502 diferite documente referitoare la viata calugaritei catolice, de origine albaneza, si au primit 287 de probe scrise despre imaginea sa nu chiar sclipitoare in ceea ce priveste contributia sa la umanismul mondial. Bunaoara, s-a constatat ca adaposturile infiintate de ordinul Misionarii Caritatii, unde erau ingrijiti oameni bolnavi si saraci, erau intr-o stare jalnica si prost intretinute, iar pacientii nu primeau hrana si medicamente suficiente.

De asemenea, fluxurile financiare care treceau prin fondurile Maicai Tereza tranzitau conturi bancare despre care nu se cunoaste aproape nimic; nu se cunosc sumele depuse, cine erau deponentii si modul in care erau cheltuiti banii, mai ales in timpul dezastrului de la Bhopal (unul din cele mai mari dezastre industriale din istoria omenirii, soldat cu cel putin 15.000 de morti) sau in urma inundatiilor din India. In niciunul din cele doua cazuri, Fondul Maicii Tereza nu a virat bani direct.

Vezi si Critici cu privire la activitatea Maicii Tereza

In plus, cercetatorii au descoperit o afirmatie a Maicai Tereza, citata de jurnalistul Christopher Hitchens (autorul controversatei carti 'Mother Teresa in Theory and Practice' : 'Este ceva frumos in contemplarea faptului cum saracii isi duc povara, suferind asemenea lui Iisus Hristos. Aceasta suferinta imbogateste lumea!'

Prin prisma acestor cuvinte, adaposturile murdare ale ordinului Maicai Tereza apar intr-o alta lumina, iar starea lor precara pare sa nu se datoreze neaparat lipsei de fonduri, considera autorii studiului respectiv.

Vezi si Lectii de viata pe care ni le-a dat Maica Tereza


Maica Tereza se distingea si prin principii extrem de conservatoare, adauga ei, amintind ca aceasta se opunea categoric avortului, chiar in cazul cand sarcina rezulta in urma unui viol.

Nu totul este clar nici in privinta beatificarii Maicii Tereza, de exemplu, istoria cu descrierea vindecarii miraculoase a femeii care suferea de dureri severe abdominale, cu ajutorul unui medalion cu chipul Maicii Tereza. Astfel, in opinia medicilor, pacienta s-a vindecat nu atat datorita medalionului, cat preparatelor cu care a fost tratata impotriva unui chist ovarian si a tuberculozei, in timp ce Vaticanul considera de necontestat acest miracol.

Istoricii canadieni amintesc ca Maica Tereza a fost criticata si in timpul vietii. De exemplu, pentru acordarea unei distinctii din partea dictatorului Haiti, Duvalier, acuzat de represalii in masa. Sau pentru primirea de donatii de la oameni de afaceri cu reputatie dubioasa.

In 1991, revista germana Stern scria ca doar 7% din donatiile facute Fondului Maicii Tereza merg spre activitati caritabile, dar o clarificare definitiva printre conturile si fluxurile in numerar nu s-a putut face atunci.

Dar, criticile cele mai pertinente au fost aduse de Robert Fox, fost editor al reviste medicale The Lancet, care in 1996 remarca faptul ca Fondul acesteia are o multime de voluntari, dar aproape deloc nu atrage medici, ocupandu-se mai degraba cu o imitatie a actului medical decat cu un real ajutor in sensul modern al medicinii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cercetatori maica tereza sfanta biserica catolica studiu montreal
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2219 (s) | 34 queries | Mysql time :0.085662 (s)