News Flash:

Centrul National al Cinematografiei va aloca 30 de milioane de lei pentru proiecte cinematografice

28 Februarie 2016
503 Vizualizari | 0 Comentarii
sala cinema
Centrul National al Cinematografiei (CNC) va aloca 30 de milioane de lei la prima sesiune de finantare de proiecte cinematografice din anul 2016, dosarele de concurs putand fi depuse pana pe 28 martie.

Astfel, in sectiunea dedicata debutului in lungmetraj de fictiune vor fi acordate 15 procente din suma totala, respectiv 4,5 milioane de lei, pentru scurtmetrajele de fictiune va fi acordata 5% din valoare - 1,5 milioane de lei, documentarele vor primi 10% din suma - 3 milioane de lei, la fel si filmele de animatie, in timp ce pentru dezvoltarea proiectelor de lungmetraje de fictiune, documentare si animatie se va acorda 1%, respectiv 300.000 de lei.

Cel mai mare procent din fondul total, 59% (17,7 milioane de lei), va fi alocat lungmetrajelor de fictiune.

Dosarele de concurs pot fi despuse pana pe 28 martie, ora 16.00.

Vezi si OSCAR 2016. Lista completa a nominalizarilor

Valoarea maxima a creditului direct pe care il poate obtine un producator pentru unul sau mai multe proiecte declarate castigatoare la concursul de selectie, sesiunea I din 2016, este de 2.970.000 de lei din creditul direct alocat pentru productie.

Uniunile si asociatiile din domeniul industriei cinematografice pot sa transmita catre Centrul National al Cinematgografiei propuneri pentru cele trei comisii de selectie (fictiune, documentar si animatie), insotite de CV-ul persoanelor respective, pana pe 14 martie.

In perioada 3-6 mai vor fi stabilite proiectele castigatoare si cuantumul alocat fiecarui proiect, iar intre 6 si 11 mai va fi adoptata o hotarare finala cu privire la rezultatele concursului de selectie a proiectelor cinematografice si de acordare a creditelor directe. Potrivit CNC, in functie de numarul aplicatiilor inscrise in concurs, calendarul estimativ se poate modifica.

Concursul se desfasoara in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului privind cinematografia si ale Regulamentului de concurs aprobat prin Ordin al Ministrului Culturii si in conformitate cu Schema de ajutor de stat pentru sustinerea productiei de filme destinata in special difuzarii in salile de cinema, avizata de Consiliul Concurentei.

Cineastul Cristian Mungiu a obtinut, pentru titlul "Fotografii de familie", cea mai mare finantare, de 1.910.000 lei, la cea mai recenta editie a concursului de proiecte cinematografice organizata de Centrul National al Cinematografiei, respectiv sesiunea a II-a din 2014.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cnc proiecte cinematografice lungmetraj
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2100 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050700 (s)