News Flash:

Cinci adevaruri zguduitoare din Biblie

18 Octombrie 2013
5752 Vizualizari | 7 Comentarii
1. Misoginismul
“Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.” ( Timotei 2:11-12)
“22.Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
23.Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii, trupul Sau, al carui mantuitor si este.
24.Ci precum Biserica se supune lui Hristos, asa si femeile barbatilor lor, intru totul. ” ( Efeseni 5: 22-24 )
“34.Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35.Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.” ( Corinteni 14: 34-35 )
Toti suntem egali in fata lui Dumnezeu, corect…? Atunci de ce se afla in Biblie citatele de mai sus din care reiese clar misoginismul…?Ia ganditi-va.
2. Uciderea fetelor non-virgine
“20.Iar daca cele spuse vor fi adevarate si nu se va gasi feciorie la fata,
21.Atunci fata sa fie adusa la usa casei tatalui ei si locuitorii cetatii ei sa o
ucida cu pietre si sa o omoare, pentru ca a facut lucru de rusine in Israel, desfranandu-se
in casa tatalui sau. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau.” ( Deuteronomul 22: 20-21)
“17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.” ( Numerii 31: 17-18)
Aceste lucruri au fost indeplinite tot la comanda lui Dumnezeu. Ce Dumnezeu ar comanda asa ceva? Unul rau si psihopat, nu…? Parca il stiam pe Dumnezeu ca fiind iertator si bland. Ne cam dezamageste Biblia, nu?
3. Atrocitati
“23. Atunci stapanul casei a iesit la ei si le-a zis: “Nu, fratii mei, sa nu faceti rau omului, de vreme ce a intrat in casa mea, sa nu faceti aceasta ticalosie!
24. Iata, eu am o fiica fecioara si el are o concubina; vi le voi scoate, ca sa le cunoasteti
pe ele si sa faceti cu ele ce va place; iar cu omul acesta sa nu faceti aceasta nebunie!”
25. Dar ei n-au voit sa-l asculte. Atunci omul a luat pe concubina sa si a scos-o in ulita.
Iar ei au cunoscut-o pe ea si si-au batut joc de ea toata noaptea pana dimineata, si la ivirea zorilor au parasit-o.
27. Stapanul ei insa s-a sculat dimineata, a deschis usa casei si a iesit, ca sa plece in drumul sau; si iata
concubina sa zacea la usa casei, si mainile ei erau pe prag.
28. Atunci el i-a zis: “Scoala sa mergem!” Dar n-a primit nici un raspuns, pentru ca murise.
Atunci el a pus-o pe un asin si s-a ridicat si a plecat la casa sa.
29.Iar daca a ajuns la casa sa, a luat un cutit si, apucand pe concubina sa, a
taiat-o bucatica cu bucatica in douasprezece parti si le-a trimis in toate hotarele lui Israel.” ( Judecatori 19: 23-29)
Acest pasaj mi-e greu sa-l comentez. Vedeti si voi ce lucruri ingrozitoare sunt relatate in Biblie. Ce anume poate justifica asemenea fapte oribile…?
4. Pedepsirea adulterului
“23. De va fi vreo fata tanara, logodita cu barbat si cineva o va intalni in cetate si se va culca cu dansa,
24. Sa-i aduceti pe amandoi la poarta cetatii aceleia si sa-i ucideti cu pietre: pe fata pentru ca
n-a tipat in cetate, iar pe barbat pentru ca a necinstit pe femeia aproapelui sau. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau.” ( Deuteronomul 22: 23-24)
Ce Dumnezeu iubitor, atotstiutor ar permite sa se “starpeasca” raul in felul acesta…? Este adevarat ca una dintre poruncile Sale interzice adulterul, insa cel care pacatuieste nu trebuie omorat.
5. Sacrificiul uman
“15. Iar cel care va fi dat in vileag ca a luat din cele afierosite, acela sa fie ars cu foc, impreuna cu toate ale lui, fiindca a calcat legamantul Domnului si a facut zminteala in Israil!” (Iosua 7: 15 )
Dupa cate observati, Dumnezeu porunceste arderea oamenilor. Exista persoane care citesc aceste pasaje si le justifica spunand ca aceste lucruri se intamplau inainte, iar acum nu se mai aplica. Bun, dar se aplicau inainte????Dumnezeu lasa sa se intample asa ceva???Mai mult, poruncea asa ceva? Daca Biblia ne invata asa ceva, atunci cum e mai bine sa gandim, ce trebuie sa acceptam a fi bun si  rau..? Cine va fi bun, va fi si fara religie, atata timp cat religia ne invata asemenea nelegiuiri. Iata alt exemplu despre cum isi varsa Dumnezeu mania asupra oamenilor, arzandu-i:
“33. Si tu, fiul omului, profeteste si spune: ‘Asa zice Domnul Dumnezeu impotriva Amonitilor pentru hula lor’. Si le spune: ‘O sabie, o sabie este trasa din teaca pentru macel, si este lustruita sa scapere ca fulgerul, -
34. In timp ce aveai vedenii desarte si ti se profetea minciuna, – ca sa tai gatul celor fara de lege si fara credinta, a caror vreme venise, fiindca si faradelegea are sorocul ei.
35. Intoarce-te in cetatile tale, in locul unde ai fost facuta, in tara obarsiei tale, unde te voi judeca.
36. Atunci varsa-voi peste tine urgia mea, cu vapaia maniei mele voi sufla in tine si te voi da pe mana salbaticilor oameni, fauritori ai pieirei:
37. Sa cazi prada focului, sangele tau sa curga in cuprinsul tarii si nimeni sa nu te mai pomeneasca, fiindca eu Domnul am poruncit!’ ” (Iezechil 21: 33-37 ).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

misoginismul atrocitati pedepsirea adulterului sacrificiul uman
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

PROSCRIS in TARA MEA  | #257
Nu confundati istoria poporului evreu cu esentialul VECHIULUI TESTAMENT !!!Scribii evrei au rastalmacit multe pasaje din BIBLIA originala inceputa de MOISE .Ei au adaptat interesele lor si le-au pliat dupa bunul lor plac pe ADEVARUL biblic. Daca nu va este clara aceasta realitate, intrebati-va simplu:DE CE A VENIT Iisus HRISTOS in trup uman pe Terra ??? Intrebati-va de ce l-au chinuit evreii pe Iisus, pana la a-l rastigni pe cruce ???! Intrebati-va de ce s-a creat si exista NOUL TESTAMENT !!!? Puneti-va aceste intrebari, cititi NOUL TESTAMENT cu mare atentie si veti afla raspunsurile pe care le cautati !!!
cristi  | #258
cn a scris treaba asta dspre cele 5 adevaruri din biblie este un satanist prost care nu vede cum trebuie ia=ti ochelari si scrie altceva nu iti mai da cu parerea despre biblie dracule.
mariana seliuc  | #262
Se vede ca nu aveti prea multe cunostinte din Biblie,daca a-ti afirmat aceste lucruri .Eu va recomand sa va straduiti sa intelegeti Biblia nu sa afirmati absurditati care-i pot descuraja pe altii .Dumnezeu este iubire .(1Ioan 4:8)Dumnezeu l-a oferit pe fiul sau din iubire pentru noi niste oameni imperfecti si pacatosi ca sa ne rascumpere din pacat si moarte .(Ioan 3:16)
elpadresyto  | #263
Un articol tampit scris de niste TAMPITI.
radu  | #264
Nu cred ca Mantuitorul sau vreunul din Sf. Parinti invata sa omoram...ei ne invata sa iubim si sa iertam. Ei sunt cel mai bun model de iubire si purtare crestina. Arata 1 singur exemplu din noul testament care sa sustina cv din ce ai scris tu. Dar in fine...lumea e plina de tampiti ca tine
iesean  | #267
alea sunt citate din biblie...nu sunt scrise de alcineva decat sfaintii vostri parinti :)
Dddd  | #1066
Oameni buni,aceste pasaje au fost scoase din context,de aceea au iesit aberatiile de mai sus.Daca e sa facem dupa aceasta metoda,Biblia s-ar contrazice de o mie de ori,nu de cinci.Da,Dumnezeu este un Dumnezeu plin de dragoste,blandete si rabdare,dar nu accepta pacatul si este gata sa Il pedepseasca dupa buna placere a Voii Sale.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027455 (s)