News Flash:

Cine l-a asasinat pe Corneliu Zelea Codreanu

16 Aprilie 2015
663 Vizualizari | 0 Comentarii
Convorbire telefonica interceptata de Siguranta Statului) 17/1.29 Septembrie 1940, ora 24.40. Bucuresti 2.62.64. Trandafilo Franco a chemat Roma Mesagero“ (ziar), (convorbire inceputa in limba italiana).

Bucuresti. In timp ce se efectua o transferare de la Rimnicu Sarat la Jilava, spre Bucuresti, la 5 dimineata, convoiul care traversa padurea situata pe soseaua nationala Ploiesti-Bucuresti, a fost atacat cu arme de foc, de necunoscuti, care au disparut. In acest moment, condamnatii, profitind ca transportul se facea cu un autobuz tip jandarmerie si fiind noapte si o ceata deasa, au intentionat sa fuga in padure. Atunci jandarmii au deschis foc. Primul nume aparut pe lista ucisilor a fost acela al lui Corneliu Codreanu. Anuntul a fost dat prin radio intre o muzica vesela si o cantoneta ca un eveniment lipsit de importanta si de orice comentariu, apoi s-a lasat linistea asupra acestui fapt si a mortii lui Codreanu si a celor 13 tovarasi. Timp indelungat n-a vrut sa se creada in moartea lui Codreanu. Acum insa, odata cu venirea la conducerea Tarii a legionarilor, a iesit la lumina adevarata versiune asupra mortii lui.

Vezi si Scindarea Miscarii Legionare

Colonelul Zeciu, acum citeva zile a fost arestat. A declarat cum s-au desfasurat evenimentele de la 30 noiembrie. La Tincabesti, la 26 Km, de Bucuresti, in automobilul (camionul) politiei, Corneliu Codreanu ocupa primul loc. Aveau in spate cite un jandarm. La un moment convenit, jandarmii strangulara pe cei 14 detinuti. Aveau ordin sa nu-i faca sa soseasca vii la inchisoarea Jilava. Dupa ce au strangulat pe cei 14, automobilul politiei continua drumul spre Capitala. Escorta este formata din jandarmi condusi de maiorul Dinulescu Iosef. Corneliu Codreanu fu strangulat de Cojocaru.

Vezi si Ziua cand a luat nastere Miscarea Legionara

Tristul convoi a ajuns la Jilava, unde maiorul dr. Popovici si dr. evreu Karmitz fura insarcinati cu dresarea procesului-verbal de moarte survenita prin impuscare a celor 14 detinuti. Maiorul medic Popovici a refuzat sa semneze procesul-verbal redactat in sensul voit. Atunci, aceiasi jandarmi strangulatori au scos cadavrele si le-au impuscat, dresindu-le procesele-verbale de impuscare. Cadavrele au fost aruncate intr-o groapa in curtea inchisorii.

Dupa toate acestea, impuscare, strangulare, ei n-au fost lasati sa-si doarma somnul de veci in liniste. Medicul evreu Karmitz, prevazind ca intr-o zi adevarul va iesi la iveala si ar fi putut fi motiv de agitatii, avu ideea diabolica, cum numai evreii o au, ca dupa 15 zile sa verse in groapa citeva zeci de kg de acid sulfuric, spre a distruge si a face sa dispara orice urma de cadavre.

Astfel a fost ucis Corneliu Codreanu, dupa cum se poate citi din declaratia colonelului Zeciu /…/. Tipul care a facut toate acestea a fost Armand Calinescu, care a dat 200.000 lei generalului Bengliu, comandantul Jandarmeriei, arestat acum citeva zile, din care acesta a platit 20.000 calailor drept premiu, incasind el diferenta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

convorbire telefonica trandafilo franco roma mesagero bucuresti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2390 (s) | 34 queries | Mysql time :0.077574 (s)