Sport

CS Politehnica vrea buget de 11 miliarde lei

Publicat: 19 dec. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CS Politehnica vrea buget de 11 miliarde lei
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:65780;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Presedintele CS Politehnica Iasi, Leonid Antohi, a anuntat ca va solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii un buget de 11 miliarde lei (1,1 milioane lei noi) pentru anul 2006 •Este insa greu de crezut ca forul de la Bucuresti va acorda clubului iesean mai mult de 5 miliarde lei (500 mii lei noi) •Din acest buget, handbalul ar urma sa primeasca nu mai putin de 3,2 miliarde lei (320 mii lei noi)

Dupa ce a participat, la Bucuresti, la o sedinta cu conducatorii de cluburi din toata tara, presedintele CS Politehnica Iasi a anuntat ca va solicita de la Ministerul Educatiei si Cercetarii un buget de 11 miliarde lei (1,1 milioane lei noi) pentru sezonul 2006. Cum pentru acest an forul din capitala a acordat clubului iesean doar 4,7 miliarde lei (470 mii lei noi), in doua transe, este greu de crezut ca in 2006 CS Politehnica va primi mai mult de 5 miliarde lei (500 mii lei noi). In aceste conditii, gruparea condusa de Leonid Antohi va trebui sa gaseasca alte surse de finantare cu care sa poata duce la bun sfarsit activitatea din acest an. „Ne asteapta un an foarte greu, in care va trebuie sa ne descurcam asa cum putem. Speram sa primim de la Bucuresti o suma cat mai mare si mai aproape de cele 11 miliarde lei (1,1 milioane lei noi – n.r.) de care avem noi nevoie. In plus, nu trebuie sa uitam ca ne vom afla in al doilea an al ciclului olimpic si trebuie sa avem mai multa grija si de sporturile individuale pentru a avea cat mai multi reprezentanti la Beijing”, a declarat Leonid Antohi, presedintele CS Politehnica Iasi.

Handbalul este rasfatat

Ca si pana acum, din bugetul pentru anul viitor, handbalul isi va taia din nou partea leului. Astfel, echipa condusa de Costel Schender va primi suma de 3,2 miliarde lei (320 mii lei noi), bani insuficienti insa pentru ca handbalistii sa poata evita retrogradarea la finalul acestui sezon. Cu atat mai mult cu cat Politehnica ocupa in prezent ultimul loc in ierarhia interna, cu un singur succes si doua remize in prima parte a campionatului. „Desi handbalul reprezinta o rusinica pentru noi, avem mai multi jucatori tineri pe care putem miza in reconstructia echipei”, a motivat Antohi decizia de a acorda handbalistilor aceasta suma. In schimb, echipa de rugby Poli Agro Iasi ar urma sa primeasca de la buget suma de 2,3 miliarde lei (230 mii lei noi). De asemenea, o suma importanta de la buget va primi si sectia de judo de la CS Politehnica, care poate miza pentru anul 2006 pe 500 milioane lei (50 mii lei noi). Mult mai putin vor primi insa sectiile de atletism, cu 300 milioane lei (30 mii lei noi), sectia de badminton cu 120 milioane lei (12 mii lei noi) sau sectia de baschet cu 100 milioane lei (10 mii lei noi). „Noi am facut deja o repartizare a banilor, dar ramane de vazut in ce masura vom putea acoperi bugetul prognozat”, a conchis Leonid Antohi.
Florin BRIAUR

Adauga un comentariu